Arkadaşlar raglou sahteler ve şamandıra kombinasyonu ile avladığım levreklerim raporunu yayınlamıştım,bu yöntemle 3 günde 12 levrek yakalayarak kendi adıma rekor bir sayı elde etmiş oldum,fakat 13. levreğimi 6. günde kanoyla yakalamak nasip oldu oda şöyle oldu, çocukluk arkadaşım mertle dün öğlen oturduk,''abi teknen olucak sırtı yapıcan rolant te gidicen '' muhabbeti yapıyorken birden aklımıza şimşek gibi gelen kanoyla sırtı yapma fikrini teoride tartışmaya başladık ,peki ya pratik ? olurmuydu acaba nasıl olacaktı... Bu akşam üstü 6 gibi ben kıyıdan oltamla yine atçek yaparken mert ilerden kanoyla geldi oltamı kenara koydum,hemen raglou (silikon sahte iğne kombinasyonu)ya 10 metre kadar asso florocarbon 0.26mm misinamdan bağladım ve hemen kanonun arkasına geçtim basit takımı suya saldım mertte kürek çekerek koyu 10 metre kadar açıktan dolaşmaya başladı içe girerek sığ suyu yokluyorken bir yandanda açılarak zigzaglar çiziyorduk daha 5-10 dakka geçmişti ki elimle sert çekişler yaparak bıraktığım sonra az az çekerek bıraktığım bu sayede aksyon verdirdiğim takıma bir istavrit atlamıştı heyecanla takımı çektim ve istavriti suda giderken apış arama aldım,hemen kıyıya çıktık balık 10 metre misinamı çorba yapmıştı (birazda heyecanda var) 2 mizde çıldırmıştık birbirimize bakarak kahkahalar atıyorduk bu arada koydaki insanlarda şaşırmış gözlerle bizi izliyorlardı,olmuştu pratiktede olmuştu,senelerdir kimseden görmediğimiz belki çoğunuzun aklına bile getirmediği bu yöntemle balık yakalamıştık Hemen koşup sahtemi tekrar taze 10 metre misinama bağladım ve 2. tura çıktık yine 10 dakika kadar sonra 2. balık atladı bu seferki büyüktü kanoyu hemen kıyıya çektik ve balıkı ayaklarımı yere indirerek karadan çekmeye başladım 32 cm uzunluğunda bir levrekti (şu anda midemdedir kendileri yemeden ölçmeyi ihmal etmedim ) Balığı kovaya koyduktan sonra 3. tura çıktık bukez misinamız karışmamıştı küreklere ben geçtim bukez mert arkaya geçerek sırtıyı suya saldı 3. balığı alamadık fakat 2 kere yakaladıktan sonra balık kaçırdık yani 2 balık 2 ağır vuruş aldık hepsi 1 saatten kısa bir sürede olmuştu... Tekneyle sırtı yapma imkanı olmayan karadan atçek yapmaktanda sıkılmış arkadaşlar eğer bir kanonuz varsa yada kiralama imkanınız yanınıza kafadar bir arkadaşınızı alın ve bu zevki yaşamaya bakın ilerleyen günlerde kano ve balık fotoğraflarınıda koyucam umarım işin tekniği hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur,bu tekniği biz yeni keşfettik fakat bilen ve deneyen arkadaşlar varsa onlarında hikayelerini dinlemek isterim bol avlar mrsparkle
abim bu yöntem ezelden beri kullanılıyor sen yeni keşfettin anlaşılan ,kullandığın kandırıcıya gelince,ragotu hiç sevmem kötü örnek oluyorum,silikonu takan atçekci oluveriyor mekandaidk
abi doğrudur elbetteki birileri düşünmüştür ve yapmıştır biz kendi çapımızda yeni keşfetmiş olduk ve büyük haz aldık raglo rapala ragot olayına gelince kıyıdan atçekle raglo ile aldığım levrekleri gören herkez aynı düzeneği kurdu raglo nedir bilmeyen 3-4 kişi atçeğe başladı bişey yakalayabildilermi ? hayır ,ben haziran ayı boyunca tam 1 ay hiçbirşey yakalayamadan atçeğe devam ettim ilk levreğimi temmuz ayında aldım yani yoğun araştırma ve 1 aylık tecrübeyle yakalamış oldum, bana göre rapala ve raglo arasında fark yoktur hangisi av yapıyorsa onu kullanırım 2 3 çeşit rapala da denedim onlara atlamadı,1 liralık raglo larla 10 u geçkin levrek aldım ragloyu kullanma sebebim ise kuyruk hareketinin çok başarılı olması şimdi şunu sorarım sen zevk almıyor olabilirsin ragot u sevmiyor olabilirsin bunun sebebi 1 TL olmalarımı ? bence sadece 1 TL oldukları ve av verdikleri için bile sevilmeliler ha! gören herkezin özenip eline olta alıp atçeğe başlaması ve profesyonelmişler gibi birde ''yeğenim onu çok hızlı çekmiyomusun acık dursana'' tipinde bilmedikleri konularda akıl vermeleri benimde sinirimi bozuyor tekme tokat girişesim geliyor böylelerine, ben memnunum spin bir sistem kurana kadar raglodan vazgeçmiyeceğim, şu anda dandirik sistemle kıyıdan atçektede ragloyla pekala verim alıyorum spin sistemde düşünmüyorum 1 TL İLE MUTLUYUZ EVET BİZ RAGLOCUYUZ !!! sloganı altında raglocuları kucaklarım kalın sağlıcakla mrsparkle
yukarıda bir işaret verdim anlamadın sanırım 2 hafta önce aynı renkden 24 tane 1 paket, çeşitli renkleri dahil 65tl lik ragot aldım ryobı sahteleri aldığımda
yazıda vurguları ve mecaz anlamları pek anlayamıyorum kusuruma bakma 1 aylık denemem ve gözlemlerimin ardından rapala nın sopa gibi arada sırada saçma sapan bir zigzagla geldiğini gördüm (tabiki sistemim rapalaya uygun değil sebebi büyük ihtimalle bu) sonra balıkçıdan 3 lira vererek 3 tane aldığım ragloları deneme vaktimin geldiğini anladım sudaki aksyonunu kontrol ettim kuyruk sallıyor ve suyu çok güzel bulandırıyor arada sırada dibe dalıyor yani 1 lira ile bunları yapabildiğini görmek gerçekten güzeldi denedim ve oldu şunu anladımki ortamda levrek var ise sahtenin mükemmel olması gerekmiyor balık o yeme atlıyor elbetteki sizler daha profesyonelsiniz bu konularda ben sadece yeni yeni denediğim ve anlam çıkardığım şeyleri paylaşıyorum bundanda zevk alıyorum çünkü bende birçokşeyi bu forumdan okuyarak öğrendim diyebilirim amacım benim gibi arkadaşlara yaşadığım şeyleri aktarmak gereksiz masraflara mümkün mertebe girmelerini önlemek falan filan , yolun izmir-balıklıova taraflarına düşerse birgün birliktede avlanırız umarım bol avlar reeling
.....Vedat abayoglu ustadimizin bu konu icin guzel bir anlatimi mevcut, kaynak olmasi acisindan........... Silikon Raglou ile kıyıdan avlanma taktikleri