sırtıya bağlanan çelik tel

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında aybey tarafından paylaşıldı.

1. aybey

aybey hasan

arkadaslar cümleten rastgele ....

bir konuda bilgiye ihtiyaç duydum ...dişli balıklar için fethiye civarlarında sırtıya çelik tel bağlayıp sonra bir fırdöndü ve sonrasında da misine şeklinde takımlar yapılıyor.....sırtıya çelik telin bağlanıp bağlanmaması konusunda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum...

tekrar herkese bol avlar ve rast gelsin diyorum.....

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hasan Selamlar,

Sirtiya celik tel hedef baliga gore kullaniliyor.

Uzun oltada v.s. kullanan dostlarim var.

Bisiklet fren telinden yapiyorlar, iki ucuna firdondu lehimleyip kullaniyorlar.

Hazirlarida satilmakta ancak kendin yapmaninda zevki ap ayri.

Celik tele ister celik igneyi lehimleyerek kullan, istersen 15cm kadar misina ilave ederek igneyi bagla. Ornek istersen cizebilirim.

Ben gecmiste levrek icin kiyidan birakma takimlarinda kullandim, murenler vs. takimi parcaliyorlar diye ama ne fayda.. celik teli bile paramparca ediyorlar ortada ne takim nede celik tel kaliyor.. ama takimi kopartamadiklari asikar.

3. aybey

aybey hasan

anladım mehmet eyvallah..sağolasın....tam olarak bu tel ile misina arasındaki farkı balık fark ediyor mu edemiyor mu bu konuda çok seyler söyleyenler var onun icin bir bilgi alayım dedim ....

kopmaz ipler ile ilgili bir kaç bırakma oltasında deneme yaptım mümkün değil yine koptular yani nasıl bi balık ki o ipi bile tık diye kesip gidiyor....neyse insallah bulacaz bi çaresini ..:)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Galiba balon

Hasan, denizlerin başbelası, balıkçının korkulu rüyası Balon balıklarının hakkından nasıl geldiklerini Ozan'a da sor istersen.

Ozan hoca da bisiklet fren telinden hazırladığı takımlarla bizzat avlanmış ve raporlamıştı.

O canavarların "tık" diye kesemediği takımı detayı ile izahlandırır sanırım. :)

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Benim levrekte yaptığım denemelerde, ucuna 15cm kadar misina ilave edip igneyi bagladigim takimlarda daha verimli oldugunu gozlemledim. Ancak, dogrudan ucuna igne lehimlenmis sekilde kullanimlarimda oldu, acikcasi hic bir sorun yasamadim, yine kandiriyor yani.

Misina ilave etmenin bir avantaji bide dezavantaji var, avantaji; baligin takimi en az sekilde farketmesini sagliyor, dezavantaji ise muren gibi igneyi yutmadan kemirerek agzinda parcalayan balik turlerinde oldukca riskli, zira misina parcalanarak kopartilabilmekte. Kopartilamasa bile kemirmekten ve mucadeleden misinada kalan izler sonucu ikinci kez ayni takimi kullanmak zor.

Levrek gibi avini alip, bir sure sonra yutan baliklar icin misina ilave etmek cok avantajli, hem takimin kamufle edilmesi saglaniyor hemde levrek yemi yuttugunda misina ile igne midesine indikten sonra, celik tel tam dislerinin arasinda kaliyor. Boylece avin buyuklugu ne olursa olsun, kesinlikle kacirman imkansiz :) jilet keskinligindeki kulaklarindan korkmadan keyiflle avini cekebilirsin.

Hazir satilanlardan ornek asagida: