Şişli'den Selamlar (Ersin GÖNCÜ)

Konu, 'Tanışalım' kısmında Ersin GÖNCÜ tarafından paylaşıldı.

1. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Merhabalar Balıkçı Dostlarım Abilerim.

Sitenize yaklaşık bir aydır faal olarak katılım gösteriyorum.
    Mini hobi olarak başladığım balık tutkusu şu zamanlarda artarak çok güzel yerlere geldi gönlümde. Haliç kıyılarında yada boğazın ücra köşelerinde başladığım sevdam artık taşmaya yeni yerler arama yeni takımlar yeni malzemeler ile genişleme isteği duymaya başladı.Böylece sizlerle tanışmış oldum.

Avrupa yakası veya Anadolu yakası farketmemek koşuluyla haftasonları sizlerle her türlü av organizasyonuna katılabilirim.

Bana yabancı olmayan tanıyan arkadaşlar başka forumlardan mevcut Sevgili Abilerim Volkan Tura,Fatih Öztürk,Bilge Kaan Tomas'ı da burada görünce çok sevindiğimi belirtmek isterim.

Kendimi tanıtacak olursam.Ben Ersin GÖNCÜ 26 yaşındayım.Özel bir kanala Tv dizisi kurgusu yapıyorum.Bundan önce her türlü kuş üretimi ile ilgilendim sayılır.Tanıyan arkadaşlarda zaten oradan tanıyorlardır.Aynı zamanda doğada Türkiyenin kuşlarını fotoğraflıyorum.Şu anda da hala 100 üzerinde kafes kuşu besliyorum.

Beslediğim kuşlardan bir kare.

Çektiğim Kuş Fotoğraflarından bir kaç kare.

Bu da bu fotoğrafları çekerken halim

2. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Ben bu işe yeni yeni gönül verdim ve sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
    Serdar bey forumdan bir arkadaşa FC 0.30 misina al demiş internetten ben araştırdım acaba Serdar beyin bahsettiği misina bu mudur ?Çok çeşit olduğundan dolayı yanılmak istemedim.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/145498/0-30-TRILENE-100-FLUOROCARBON-50M#

Bu iğnenin attığım linkte hangisi doğru olan acaba farklı renkleri var hangisinden almam daha doğru olur.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/145171/FUDO-260-UMI-TANAGO

Bu arada Serdar beye özel mesaj atıcaktım yanlız yeni üyelerin özel mesaj sınırlaması olduğundan atamadım.
    Bu yeni başlayana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ersin GÖNCÜ

3. UfukH

UfukH Ufuk Hiçkorkmaz

Hpşgeldin, bende sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. Nikon d7000 makinam var, fotoğraf tutkumda var ama balık sevdasına yeni başladım bende, tekrar hoşgeldin.

4. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Ufuk bey çok teşekkürler.

Hem fotoğrafta hemde kuşçulukta ustalık çıraklık ilişkisi vardır ben bu forumda balıkçılıkta da aynısı olduğunu öğrendim bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum :)

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Merhaba Ersin, senin tarzında ki fotoğrafçılık, bizim balık avından kat kat daha fazla sabır isteyen bir iş. :) Bildiğim kadarıyla, bir poz için saatlerce kıpırdamadan beklemek gerekebiliyor ama çok güzel bir hobiye sahipsin. Darısı balık avına diyelim. Hoşgeldin... :)

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    oncelikle hos geldiniz. fotolar cok canli gozukuyor ciplak gozle bakildiginda bu kadar net goremiyorum ama cekilen fotolar nasil bu kadar net oluyor anlayamiyorum.. bu sanirim %100 fc degil croated siz ne avi yapacaksiniz nerede avlanacaksiniz

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ersin hoş geldin, benim yapmış olbuğum avlarım ile ilgileniyorsan bana yaz sana her zaman yardımcı olurum.:) :) :)

8. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Orhan ustam çok selamlar.

Foruma yeni olduğumdan dolayı özel mesaj yoluyla iletişim kısmım şu anda aktif değil.

Sizin avlarınız tabii ki ilgimi çekiyorlar.Aslında çok fazla tür ayırt etmiyorum ustam yerken çok ayırt ederim ama tutarken pek öyle olmuyor.Kafes kuşları konusunda çok ayırt ediciyimdir. :)

Buradan haberleşsek buradan yardımlarınızı alsam sizin için sakıncası olur mu acaba?

9. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Çok teşekkürler.

Tüm sahil kesimi olabilir avlak olarak.Hiç farketmez hatta daha da ileri gitmek gerekirse eğer varsa organizasyon tatlı su da olabilir.

Netlik konusunda da çok fazla PS müdahalesi yok fotoğraflarımda biraz keskinlik birazda chroma artmıştır o kadar.

Göze hoş gelen kısım tele lens kullanmamızdan kaynaklı.

10. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Fatih selamlar.

Evet bizde daha farklı oluyor fotoğraf çekerken 600 km yol gidip boş dönmek olabiliyor mesela ŞanlıUrfaya gidip boş döndüğüm ne yazık ki oldu :)

Kıpırdama konusuda acaip hassasiyetli bir durum Akbabalar tepemizde uçarken minicik bir kıpırdanmadan aşağıya inmedikleri oluyor.

Balık avı konusunda da inşallah aynıları ile karşılaşırım.

Teşekkürler.

11. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Hayır olmaz benim bir yeni raporum üzerinden her zaman sorabilirsin, sevgiler.:) :) :)

12. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Orhan ustam çok teşekkürler
    Acemi acemi ustaların olduğu konuları karıştırmak istemedim ama bundan sonra sorarım.
    Selamlar

13. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Vay vay Ersinim hosgeldin,bu buyuk tutkuya basladigin icin cok sevindim.kuslar varkende yaptigim bu hobiye;kuslari biraktiktan sonrada devam ediyorum.Seni gordugume cok sevindim.İsallah guzel av resimlerini ve arada da minik dostlarimizin resimlerini bekliyoruz

14. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Serkan abi selamlar
    Senide burada gördüğüme çok sevindim gerçekten.Az önce de Tayfun abiyi gördüm şaka gibi birçok insanla burada karşılaşmak dünyanın ne kadar küçük olduğunu mu yoksa biz hobicilerin azlığını mı gösteriyor karar veremedim gerçekten. :)

Kafes kuşlarını bıraktığına üzüldüm gerçekten ama benim askere gittiğim dönemde bırakılmayacak gibi de değildi.Ben şu anda mutasyon saka, mutasyon florya ve Yorkshire kanarya ırkından başka kuş yapmıyorum.Zaten bunları yaptıktan sonra birde iki iş yaparken daha fazlasına gerek kalmıyor.Ama öncülüğünü yaptığımız bir olayında bugün buralara gelmesi beni uzaktan bakarakta olsa çok sevindiriyor.Senin görev yeri hala aynı mı abi.

Av resimleri gelebilir tabii ama bu sıralar hep boş gelir diye düşünüyorum çünkü daha iğne bağlamayı bile öğrenemedim :)

Minikler içinde mutlaka beklerim ne zaman istersen ben haftasonları müsaitim.
    Forumdan merak eden arkadaşlarda gelebilirler.

15. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Ersinim,kuslara ara verdim diyelim,birakmaz olmaz.yazin Osmaniyeye tayin oldum.Bilge kagan burda onunla gorusuyoruz.İstanbula geldigimde ilk uye oldugum sitedir burasi;sonra 2008 de senin onculugunu yaptigin siteye uye olmustum.
    Bos donecem diye baliga gitmemezlik yapma;abi tavsiyesi,formlara yabanci biri degilsin.İstedigin her bilgiyi burda bulabilirsin.igne baglamayi vs.. Herseyi ogrenirsin,simdilik bi cok seyi balikmarketlerden temin edip sonra bircok takim yapabilirsin.
    Eminim cok yakinda trofe resimlerle cikarsin karsimiza.

16. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Serkan abim zaten kuş aşkı bitmez sadece ara verebilirsin benim güvercin sevdam hala bitmedi mesela.

Osmaniye çok güzel bir yer sevindim senin adına memleketede yakın.

Keşke daha önce üye olsaymışım diyorum buraya geç öğrendik herşeyi.Heralde o dönemde üye olsam şimdi sandalım vardı :)

İğne bağlama konusu tam bir fiyasko oldu benim için ama nafile beceremedim bugün yarın yeni mustad iğneleri misinaları vs sipariş vericem rapalalarla birlikte o zaman bol bol talim yaparım artık :)

Bu haftasonu bir antreman düşünüyorum bakalım hayırlısı.