Şişlideyim ama ege ve akdenizde avlanacağım :)

Konu, 'Tanışalım' kısmında drahmet_riza tarafından paylaşıldı.

1. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

Merhaba uzun süredir sitenizi takip etmekteyim. Temmuz ayına girerken üye oldum. Siteniz sayesinde çok bilgiye hakim oldum. İstanbulda yaşasam da çupra, sargoz, levrek, lagos, minekop, eşkina gibi balıkları yakalamayı daha çok istiyorum. Çocukluğumda balığa çok çıkardım. Sonradan memuriyette görev yaptığım iller nedeniyle 10 yılı aşkın süredir gidemiyorum. Ama bundan sonra bende buralarda olacağım. Raporlarımı da inşallah gönereceğim saygılar....

2. nidya78

nidya78 Aydın

Hoşgeldiniz.

3. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

Hoşbulduk :)

4. nidya78

nidya78 Aydın

Eşkina için Egeye gitmeye gerek yok. Eşkinayı, karagözü burda da tutabilirsiniz.

Son düzenleme: 11 Ağustos 2011
  5. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

İstanbulda 7 yıldır ikamet ediyorum. Sanırım bu kış aktif olarak kıyılarda olacağım. Hedefimde eşkina, karagöz, lüfer ve çinekop takımları ona göre ayarlyacağım... Siz nerelerde atmayı tercih ediyorsunuz?

6. nidya78

nidya78 Aydın

Eşkina, karagöz, lüfer, zargana bunlar benim İstanbul kıyılarında tutmayı en sevdiğim balıklar. Her hafta mutlaka bir gün gider bunlardan birkaçını kandırır gelirim. Ama kışın karagöz ve eşkinayı bu listeden çıkartmak gerekli. Onlar gider lüfer ailesi gelir desem yeridir. Bu arada bende 7 yıldır İstanbuldayım.

7. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

Evet o zaman bu kış lüfer peşinde olacağız :) Tarabya otelinin önünü önerir misiniz orada atayım mı?

8. nidya78

nidya78 Aydın

Bence şu an karagöz eşkina zamanıyken onları yoklayın. Birkaç ay sonra lüfer ailesinin raporları başlar. Tarabya otelinin önü iyi bir avlaktır ama başlamadan neresi yapacak şimdiden kestirmek güç.

9. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

İstanbul'un acemisi olduğum için soruyorum. Tarabya oteli önünde karagöz veya eşkina çıkar mı? Bir de ben kamışla atmıyorum, ben de el tahtaları var ama onlarla da 40 metreye kadar atabiliyorum. Bodrum-yalıkavakta gayet başarılı bir av yaptım bu takımlarla... Bilmiyorum istanbulda işe yarar mı?

10. nidya78

nidya78 Aydın

Tarabya otelinin önünde eşkina karagöz aramak doğru olmaz. Her iki balıkta kayalık alanları seviyorlar. Başka mekanları yoklamak lazım özellikle kayalık olan alanları. El oltalarıyla karagöz ve eşkina alabilirsiniz. Ama lüfer ailesi için nerdeyse imkansız bu yöntem. Çünki genelde lüfer ailesi açıklarda geziniyor.