Şişme bot A burun D burun yardım..

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında Tarzan tarafından paylaşıldı.

1. Tarzan

Tarzan Erman

Herkese merhabalar,ben bir süredir şişme bot için araştırma yapıyorum tam karar verdim alıcaktım ki istediğim 330 luk botun D burun modelinin kalmadığını sadece A burunun ahşap modelinin olduğunu ögrendim acaba arada ne fark vardır artıları ve eksileri nelerdir?yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılar.

not:botumu 5 hp 2 zamanlı tohatsu motorla kullanıcam.

2. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Konu hakkında sitede oldukça fazla sayfa yer almaktadır.
    Bunun yanında A burun ile D burun arasındaki tek fark D burundaki çapa çekme yerinin oluşu okadar..Onun dışında fark yoktur. 330 için 5 hp.`lik motor bence idealdir ancak kapasitesi kadar yükleme olursa botta yani 4-5 kişi binerse ozaman motor çekmiyor-gitmiyor gibilerinden hayıflanabilirsin..Ama 2 kişi için idealdir.

3. 56562

56562 xxx xxxxx

D ve A burun arasında çok somut bir fark olmamasına rağmen genelde D burun tercih edilmektedir. Satıcıda D burun kalmamasının ve size A burun önermesinin sebebide budur.

Bence botu satacağınız zamanıda düşünerek D burun için bekleyin.

3,30 bot için 8 Hp altı motoru pek düşünmeyin. 2 kişiden fazla bindiğiniz zaman çok zorlanırsınız. Tavsiyem 9,9 Hp.

4. Tarzan

Tarzan Erman

Barış abi,5 hp motor seçeneğimi büyütmeye çalıştım ancak ben bütçem dahilinde 2 zamanlı motor düşündüğüm için 6 veya 8 hp 2 zamanlı motor bulamadım 4 zamanlıları var onunda maliyeti çok yükseliyor.zaten balığa yani daha uzak ve açık yerlere genelde 2 kişi en fazla 3 kişi gideceğim düşünürsek herlde 5 hp de idare eder diye düşündüm ama biraz daha yüksek beygir motorda bulursam bütçeme uygun onuda alabilirim şuan karar verme kısmındayım,sanırım en zor kısım 2 haftadır kafam çorba gibi oldu artık:)

5. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    D Burun dalgada içeri fazla su almaz. Özellikle dalgaya karşı gitmen gerektiğinde D burunlu botun olduğu için daha rahat edersin iyiki almışım dersin.

A burun ise azıcık dalgada su alır. Buna karşılık manevra kabiliyeti daha yülsektir. Dalga çıkabilen açık denizlerde bineceksen D almalısn. Liman içi göl ise A işini görür.

Bir de A burunlar daha hafif burun yapısı nedeniyle daha kolay kafa kaldırır. Bu da hoş bir görüntü ve %10 daha yüksek hız anlamına gelir.

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Dün açtığım konuya bakarsanız ve de motor markası konusunda hem fikir olursanız 8 Hp 2 zamanlı Parsun motor alabilirsiniz.Çin malı olduğunda çoğu arkadaş haklı olarak ihtiyatlı yaklaşıyor.

7. Tarzan

Tarzan Erman

Hakan abi sanırım D burunu bekliycem çünkü A burun için çok olumlu birşey duymadım.motor için hala araştırma aşamasındayım burda bot sahibi abilerim 5 hp nin yeterli olucağı konusunda ısrar ediyolar avlanıcağım bölgede çok açılmıycam ve çok dalgalı olan bir bölge de değil ama hala araştırıyorum umarım kafama göre güzel bir şeyler bulurum.

8. Tarzan

Tarzan Erman

Ramazan usta,seninde yazdıklarından anlaşılıyor ki benim ihtiyacım olan D burundur.artık bu konuda iyice aydınlanmış bulunmaktayım verdiğin detaylı bilgi için teşekkür ederim.

9. Tarzan

Tarzan Erman

Halil Barış abi sen söyledikten sonra parsunları biraz araştırdım fiyat olarak çok uygunlar acıkcası bu beni biraz korkuttu ama olumsuz bir yorumda görmedim,bu botlarda 2 yıl garantilimidir ve servis olayı nasıldır acaba yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca yeni motorunuz hayırlı olsun Allah güzel avlarda kullanmak nasip etsin. saygılar.

10. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Erman abicim.2 yıl garantisi var.Yamahanın 1/1 klonu olduğu için her türlü parçası kolaylıkla bulunuyor.3 yıldır kullanan arkadaş bu güne kadar bir sorun çıkarmadı şeklinde lanse edince karar verdim.

11. yelkoma

yelkoma SERDAR

Favori Kamış:
    dcd
    En İyi Avı:
    1,5 kg levrek
    merhaba

8 hp den aşağı bir motor bence uygun olmuyor.
    bende yeni aldığım 6 hp 138 cc lik 4 zamanlı suzuki var ve malesef 2 kişi 300 cm bot ile plane konumuna geçemiyor bu da avda zaman kaybı ve yakıt israfı demek oluyor.

adamlarla aynı zamanda denize açılıyoruz ben daha onların yanına gelmeden adamlar 1/1,5 kg barbunyayı livara atıyor :)

12. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2 zamanlı motorlar her zaman 4 zamanlılardan daha seri oluyor.Bunun etkisi olabilir bence.Fakat 3-3,30 arası bir botu 2 kişiyle plane konumuna geçirebilmek için 6 Hp motor 2 zamanlı olsa da yetersiz kalır.Daha önce hiç plane konumuna geçebilecek güçte motorum olmadığı için 8 Hp motorun 3.60 botta 2 kişiyle plane konumuna geçebilir mi bilemiyorum.İnşallah bu hafta sonu göreceğim.

13. cem92

cem92 cem gulbay

selam,

bende a burun ORCA 270 bot ve mercury 5 hp kısa 2 zamanlı var. ben bu ikiliden gercekten cok memnunum. dedikleri gibi bira dalgada bile su ile karsilasabilirsin ama bu da benim hosuma gidiyor. videolari izlemek istersen you tube da cem gulbay diye arat ilk videoya bak ve performansi gozle. bence 330 luk bot 5 hp ilk zamanlar yetecektir ama daha sonra ilk firsatta motorunu degistirme cabasi gostereceksin.

D burunmu A burunmu dersen ben yinede A burunu herzaman tercih ederim.

saygilarimla,

Cem

14. Tarzan

Tarzan Erman

şimdi daha iyi anlıyorum Aykut abi. 5 hp üstü motorlara bakmaya başladım bile bütçeme en uygun şuanda parsun 8 hp si görünüyor.Ama yinede iyice araştırmadan almam çünkü deniz motorları herkesin bildiği gibi çok hassas motorlar o yüzden daha çok araştırma yapmam gerek.saygılar.

15. Tarzan

Tarzan Erman

Halil barış abi yardımların ve tavsiylerin için çok teşekkürler sayende artık parsun 8 hp ye daha yakınım motor geldiği zaman ilk izlenimini benimle paylaşırsan çok sevinicem,çünkü yakın bir zamanda,iyice emin olduktan sonra almayı düşünüyorum şimdiden ilk görüşünü merakla bekliyorum.saygılar.

16. Tarzan

Tarzan Erman

selam Cem abi,videoyu izledim evet performans olarak çok hoş görünüyor a burun ancak kuvvetli dalgada sıkıntı yaratır vede iç genişlik ve kullanım açısından sıkıntı yaratır diye biraz temkinli yaklaşıyorum.ama hala inceleme evresindeyim şu kafamdakileri bir oturtsam tam olarak rahatlıycam çünkü bot işi riskli çok secenek var ve aynı işi görecek ürünün hatta bazen aynı ürünün bile ekonomik olarak arasında büyük farklar oluyor.şuanda tam inceleme evresindeyim ama en geç 1 ay içinde botumu almış ege sularında avlanıyor olmak istiyorum :) önerin için teşekkürler.saygılar.

17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Hayırlısı ile bi gelsin.İzlenimlerimi uzun bir raporla yayınlayacağım inşallah.Bot olarak da kesinlikle 3. hatta 3.30' un altına düşülmemesi gerekir.