Şişme Botu İndirmekte Zorlanıyorum

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Arkadaşlar malum Navigator III botum var.Bu hafta sonu Gelibolu-Yeniköy'de kullandım.Son bir kaç kullanımdan sonra tabanı indirirken zorluk çıkarmaya başladı.Son kullanmada o kadar uğraştık tabanı bir türlü indiremedik.Eskiden sibobun altını kıstımı hemen iniyordu.Botu indirmem 10 dk sürüyordu.Botun tabanı daha önce dümdüz şişiyorken şimdi şişince yumurta gibi üste doğru kayıyor.Botu indiremeyince Yeniköyde bıraktım geldim.Sebebi ne ola acaba?

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Botların ve deniz yatakların içlerinde şişince yuvarlak olmaması için birbirlerine yapıştıran 10-20 cm aralarlakala çubuklar vardır. Bu kanallar yırtılırsa özellikle taban yuvarlak şişer. Ancak bu botun sönmesini engellemez sanıyorum. Çünkü bu kanallar sadece ince şerit şeklinde boyuna yapılmıştır. Hava aralarından rahat geçer. Sboba bir kalem sokarak söndürmeyi deneyin. Belki ağzına birşey takılmış yada yırtılan kanallar sibobun girişini tıkamış olabilir.

Son düzenleme: 6 Temmuz 2009
  3. 56562

56562 xxx xxxxx

Tekrardan az bişey şişirip, sonra indirmeyi deneyerek eğer sibobu birşey tıkadıysa ondan kurtulabilirsiniz.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu arada kanalların açılması hatası botun garanti kapsamında olmalı. Garanti süresi geçmediyse aldığınız yere faturası ile başvurabilirsiniz.

Botun kumaş kalınlığı nasıl? darbelere karşı güvenlimi?

5. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Kalemle de denedik ama olmadı.Alperen Beyin dediği gibi kanalları yırtılan kanallar tıkıyor galiba.Botun garantisi yok.Çünkü ikinci el almıştım.Peki bunun tamiri mümkün mü acaba?

6. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Ayni bottan bende var..Pompanin ucunda alt kisim icin degisebilen ek bir supab daha var..Pompanin hortumunu da hava veren degil de ceken cikisa baglarsaniz dümdüz olana dek indirebilirsiniz..

Bu arada botun yaninda gelen pompa bu.. Sizin elinizdeki de bu mu?

Son düzenleme: 6 Temmuz 2009
  7. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Evet pompa bendekinin aynısı.Ama bir türlü o özelliğini kullanamadım.Değiştireceğim.Bana göre en güzeli ayak pompası

8. onur1872

onur1872

o pompanın aynısından bende de var.farkındaysanız pompanın iki adet deliği var.benim pompam iki taraflı yani yukarı çekince de hava veriyor.aşağı indirince zaten hava veriyor.

yanında bir delik daha var.havayı ordan alıyor.sibobu çıkarıp oraya takarsanız havayı indirecektir.ama sizin pompanın da iki taraflı şişirme özelliği vede iki deliği varsa bunu yapacaktır