Site yetkiLisine bir sorum var..

Konu, 'Genel Konular' kısmında aTomKarinca tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Merhaba sayın yetkili & moderator, bu sezon ALLAH nasip ederse avlarımı resimleyip sitede paylaşmak istiyorum fakat geçen senelerden rapor açıp avını site uyeleriyle paylaşan arkadaşlarımın akıbetleri pek iç açıcı ve keyifli olmadı, nedenini az çok biliyorsunuz.. benim ricam şudurki; Açılan yeni raporlarda rapor açan üye, rapora yorum yapılıp yapılmama gibi bir kararı kendisi verebilirmi..? yada bunun yanında rapora yorum yapan arkadasların raporlarını, raporu açan kişi silebilirmi..? bu konuda ne dersiniz ne düşünürsünüz..?

Geçen senelerde tartışma boyutları limit üstüydü :)) buna mahaL vermemek adına böyle bir uygulama geldi aklıma ve siz degerli dostlarında huzunda bunu site yetkilisine soruyorum kolay gelsin..

2. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Yasak olan bir şeyi yaparsan ve Kurallara Kanunlara Uymadan balık yakalayıp kural dışına çıkarsan tabi ki bizler burda önce tuttuğun balık için tebrik ederiz ama sonra hataları ve yanlışları söyleriz.

Sonuçta burdaki bir çok balıkçı bilinçli balıkçılardır av limitine uymayıp buraya limitten kısa balık resmi koyup yazarsan her yorumu göze almak zorundasın demektir.

Ben çok raporlama okudum yasalara ve tebliğe uygun balık tutanlara karşı asla kötü yorum olmamıştır.

3. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    İnsanların yazı karakterlerinden tutun ünlem hatalarına kadar yorumlamakta ayrı bir meziyet.. saçma sapan konu dışı rapor dışı bir çok gereksiz muhabbet iç içe yer alıyor keyifler kaçıyor bunuda vurgulamak isterim..

4. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Muhabbet yapanların çoğu gerçek hayattada beraberler bizler gibi değiller biz biraz onlardan dışarıdayız sonuçta onlar kadar aktif değiliz onlar bu forumun artık müdavimleri olmuş kişiler bu bize tabi ki saçma gereksiz ve tuhaf gelebilir sonuçta bizler onlar kadar samimi değiliz bizde bu forumda çok aktif olsak bizde aynı muhabbetlere gireriz emin ol.

Ben forumda çok muhabbet etmem kimseyle çünkü yeni birisiyim onlar gibi yaklaşmam kişilere.

Ama gerek uydu forumlarında gerek bilgisayar forumlarında ben onlardan belkide daha beterim çünkü oralarda çok aktifim ve o forumlarda enelerim geçmiş her yeni üye veya az katılım sağlayan üyelere tuhaf gelir benim yazılarım ama bilmez kimse ben senelerdir ordayım gerçek hayattada görüşüyorum hepsi gerçek arkadaşım.

Yani anlayacağın pek takılma takma boşver oku gitsin zamanla sende onlar gibi olacaksın zaten.

5. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
  6. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Orda bir tuhaflık yok amatör balıkçı adet limiti vardır buda 5 kilodur bunu geçmezse kişi sorun değildir fazla tutarsa o onun bileceği iştir ama fazla tuttuğu içinde mutlaka tepki koyulur ortaya çünkü 3 gün sonra yine o gidecektir balığa herkez yasağa uymasa balık çok var deyip 5 kilo yerine 7 kilo balık tutsa sence bu önümüzdeki yıllar için iyi bir şey mi ?

7. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Kürşat yaş kaç?

8. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Yaşın ne olduğunun önemi var mı ?

9. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Büğüye saygı, Küçüğe hürmet..

ve herseyden önce sen verdigim Linkteki yorumLarın tamamını okumamıssın.. kısacası beni anLamadın!..

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Millet bir kısım türe hasretken gidip doyumsuzca yakalayıp göğsünü gere gere burada yayımlarsa tabikide tepkiyi görecektir.

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ben okudum tamamını yaşım da altta yazıyor:p Arkadaş umarsızca avlanıp ki bu bir degil iki değil. Ki ben zannetmiyorum forumdakilerin raporlari takip etmedigini. Be kardeşim madem takip ediyorsun hiç mi örnek almıyorsun. 30 tanesi ile karnın hayli hayli doyar 90 taneyle hangi gözü doyuracaksın?

12. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Gayet açık ve net okudum ve anladım sen her ne kadar o kişiyi haklı görsende bence uyarılar yerinde olmuş.

Ama adam yasağı delmişmi dersen hayır delmemiş derim yaptığı avda sorun yok.

Ama sence bir insanın gidip 90 adet sarı kanat palamut yada çinekop tutması sence hoş bir şey mi tamam yasa izin veriyor tut diyor ama sence etik bir davranış mı ?

Ben balığı amatörce zevk olarak tutarım palamut mu tutuyorum çinekop mu tutuyorum sarı kanat mı tutuyorum en fazla tutsam tutsam ailemle yiyeceksem kişi başı 3 tane hesaplarım 5*3 15 adet tutar bırakırım daha da tutmam çünkü gerisi beni için israf olacaktır dolaba attım diyelim hadi 10 tane daha tutarım en fazla 25 adet yeter artar bana zaten.

Ama adam 45 adet tutmuş az buz değil yani kişi başı 45 sarı kanatı nasıl yiyecek ne yapacak bunu sormak.

Biz insan oğlu doyumsuz varlıklarız o yüzden oluyor bunlar adam tuttukça tutuyor balık bol zaten diyor doldukça dolduruyor kovayı neden çünkü insan oğlunun gözü aç biraz bilinçli biraz bu işi zevk olarak çevreye ve doğaya saygısı olsa duracağı yeri ve sınırı bilir orda durur yasa 5 kilo diyor diye tam 5 kilo tutması gerekmez sonuçta yasalarda yazılmayan ama uygulanması gereken görgü kuralları ve davranışlar vardır bunada uymak gereklidir.

13. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Arkadaşlar, bundan 2 ay önceydi galiba tam tarihi hatırlamıyorum diğer forumlarda(sitelerde) bi rapor vardı ,bi "usta" avında 2 sinavrit tutmuştu. Biri 7 diğeri 11 kilo idi. İnsanlar ikiye ayrıldı bi kısmı tutan kişi usta olduğu için olayı kabullendi bi kısmı ise limitlere uyulmadığını söyledi. Yani demem o ki yakalayan kişi ustaysa göz yumuluyor veya biz isek. Benim şahsi kanatim; kişi limitlere uyuyorsa sorun olmaz ama insanın bi de kendi limiti olmalıdır.

14. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Zaten bu adam usta bu adam forumun eskisi yada bu adam site yöneticisi diye yaptığı yanlışı görüpte hala onu savunan varsa ondan taraf olan varsa buna açık açık ŞEREFSİZLİK denir ki benim gözümde öyle davranan da ŞEREFSİZDİR o adam usta diye sesini çıkarmayıp ona destek verende ŞEREFSİZDİR.

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Limitlere ve kanunlara uygun yapılacak her av takdirle karşılanıp tebrik edilecektir. O yüzden siz sıkıntı yapmayın böyle durumları. :)
    Eğer sizi rahatsız eden uygunsuz bir rapor veya yorum olursada sol aşağıda sarı bir ünlem var ona tıklayıp şikayetinizi yaparsınız moderatör sorunu çözer. Bu zamana kadar ne zaman yaptıysam her zaman ilgilenildi.
    Yalnız linkte çok yanlış bir örnek vermişsiniz. Daha dün, sizin bahsettiğiniz o belki heves kıran mesajlardan birini bende bir arkadaşımıza yazdım, kimse kusura bakmasın eğer bu sitede amatör balıkçılıktan bahsediliyor ise ve çoğunluk bunu hobi olarak yapıyorsa 90 yada 130 balığın katledildiği raporları alkışlayamam...

16. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    yasal limite saygılı olanların avatarlarında en iyi avları 9 kg. istavrit yazıyor. 5 kg. dır limitiniz , biliyorsunuz değil mi ?

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yapilan yorumlarin hosa gitmemesi ve raporu açan kisi tarafindan keyfe keder silebilmeyi istemesi.. Bir blok açip her türlü avinizi yayinlar, hosunuza gitmeyen yorumlari silersiniz.
    Forumda normal standart bir üye olarak limite uymayan her raporu elestiririm.

18. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Sanırım bu mesajı bana itafen yazmışsın ama bilmediğin bir şey var ben bu 9 kilo istavriti tuttuğumda yaşım 11di o zamanlar ne tebliğ biliyordum nede balıkçılık hakkında her hangi bir şey.

Bir mesaj yazarken sırf insanları belki burdan yakalarımda karalarım diye mesaj yazmayın önce işin aslını astarını öğrenin ondan sonra gelin mesaj yazın.

19. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)

banghead güzel tesbit :thumb:

20. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Bir üstteki mesajı okumanı tavsiye ederim arkadaşlarına yaranmak adına yorum yapmazsanız daha iyi olur.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.