Herkese selamlar.....Uzun bir aradan sonra sitedeyim çocokluğumdan beri boğazda avlanıyorum ama son yıllarda adeta mahşer yerine döndü artık omuz omuza olta atıyoruz eskiden çevremde 5 veya 6 kişiden fazlası yoktu araba park sorunumuz olmazdı ama bir yandanda seviniyorum türkiyede avcılık denince amatör balıkçılık çok hızlı geliştiği için ...Şuna getireceğim konuyu bu siteden başka bir sitede üye dğilim ve burayı çok seviyeli buluyorum.Hepimiz bu şehrin artık güçlükleri içinde bu sporu yapmaya çalışıyoruz.Hazır bu platformda bir araya gelmişken kulüpleşme dernekleşme olamazmı.Bu sayede üyelere kamunun sivil örgütlere sağladığı menfaatlerden üyelerimiz yararlanabilir......ikinci sorum balık avı org neden yapılamıyor... teşekkürler
istanbul da bilmem ama mersinde bahsettiğiniz yerler var. Kaptan amcalarla balıkçılarla oturur çay içeriz. Bazıları şarapçıdır, eh herkesin gönlü başka bana çay yetiyor. Bunun dışında mersinde senede bir kere ya olur ya olmaz bir sponsor organizasyon düzenler reklam amaçlı, onu da hep kaçırırız. Ama genelde kıyılar doludur ve açılma zamanı bellidir genelde topluca kayıklar açılır oda çupra için. Bu siteyi ben daha çok bilgi paylaşımı için kullanıyorum. Buradan çok şey öğrendim ve bildiklerimi paylaştım. "Söz uçar yazı kalır" misali. Gerçekten ortam çok seviyeli. Site içi toplanmaya yabancıyım zira ben daha yeniyim, organizasyonlar bana uygun düşerse katılırım.
Dernek kurmak için bundan iki sene kadar önce çalışmalar yaptım. Tüzüğümüz ve üyelere kadar da herşey hazırdı ancak mekan konusunda sorun çıktığı için o dönemde askıya aldık. Sonrasında ise bununla uğraşacak vaktimiz olmadı ne yazık ki. Kaldı ki şimdi, kendi adıma o eski hevesim de kalmadı bu konuda. Çünkü dernek olmak da bir takım çalışmalar gerektiriyor ve bir şeyi hakkıyla yapamayacaksam yapmamayı tercih ediyorum, laf olsun diye ya da sırf olsun diye bir şeyler yapmak bana doğru gelmiyor. Bilmiyorum, belki yine bir zaman sonra böyle bir işe kalkışırım ama şu gün itibari ile buna ayıracak vaktim de, sabrım da, maddi imkanım da yok. Ama mevcut dernekler var, dilerseniz bunlardan birine üye olup katkıda bulunabilirsiniz. Ben herhangi bir derneğe üye olmadım ama KKGM toplatılarına, tanıdığım dernekler aracılığı ile rapor göndermeye devam ediyorum. 2012 yılındaki tebliğ için de, yine rapor göndereceğim. Organizasyon konusuna gelince; tekne ile organizasyon yapmak için tekne sorunumuz var. Çünkü bizim kiralayabileceğimiz büyüklükteki teknelerde amatör balıklçıları avlandırmak için belge yok. Bize en az 60-80 kişilik tekne gerekiyor. Daha önceden avlandığımız tekneler vardı ancak onların da belgeleri yok ve malesef son organizasyonumuz bu nedenle yola çıktıktan ve oltaları attıktan sonra sahil güvenliğin bizi çevirmesi ile iptal oldu. Şayet böyle bir tekne bulabilirsek (60-80 kişilik ve avlandırma belgesi olan), elbette tekrar tekne ile organizasyon yaparız. Karadan ise istediğimiz zaman organizasyon yapabiliriz ama şu anda balık yok, ancak bir araya gelip sohbet etmemizi sağlar. O nedenle balığında olduğu bir zamanda, ailelerin de bulunmasına imkan tanıyan bir avlakta organizasyon yapabiliriz. Şayet ayarlayabilirsek, bir tatlısu organizasyonu da, hem piknik hem balık havasında gerçekleştirilebilir bu arada.
Söylediğiniz gibi org olursa bilemediğimiz konuları uygulamalı olarakda ustalardan öğrenebiliriz.ailece piknik havasında güzel olur.Kuzey amerikada bu dernekler müthiş org lar yapmakta ve her yeni çıkan malzeme sponsorlar vastasıyla üyelere tanıtılmakta.. ilerde bizdede olacak şimdilik buna da şükür sayenizde teşekürler.......