geçen hafta cumartesi günü çektim, 82 cm, 6,5 kg. tşkler, evet güzel bir avdı, geçen c.tesi yazdan kalma hava vardı, arkadaşlarla balık tutmaya çıktık, su kenarına geldik makinaları ayarladık at çek yapıyoruz sahte balıklarla, 15-20 dakika sonra ben karşı kıyıdan at çek yapacam diyerek arkadaşların yanından ayrıldım, gittiğim yerde suyun içinde misina olduğunu gördüm ucu bi yere bağlı deyildi atçek yaparken takılmasın kenara alayım diyerek çekmeye başladım ama zorlanıyorum çekerken, pislik takılmış diyerek iyice asılsım bu anda misina suda gezmeye başladı o an heyecanlandım ucunda balık olduğu belliydi, çekerken büyük balık olma ihtimalini aklıma bile getirmiyorum, ağır bişey çekiyorum ama hiç kasmıyor, balığın kafasını görünce şaşkınlıktan dona kaldım, gerçekten gördüğüm en büyük sudaktı. sudan zahmetsiz olarak kıyıya aldım ölmüş olabileceği uzun süre suda durmaktan kokmuştur diye aklımdan bir sürü şey geçirdim balığı yere koyunca zıplamaya başladı, üzerine basarak sabitledim, misina boğazından içerideydi ve başka küçük bir balığın kuyruğu görünüyodu, misinayı keserek aldık, o gün yarım kiloluk bi balık daha tuttuk, kaçırdıklarımız cabası akşam balığı temizlerken içerisinden 2 balık çıktı tekli iğne 300 grlık sudakın ağzındaydı, yakalanan balığı büyük balık yutmuştu geride çıkaramamıştı, oltayı ben atmadım ama ben çekmiştim kısmet banaymış daha sonra oltanın sahibini bulmamda ayrı bir hikaye balığa beraber gittiğimiz fakat o gün işi olduğu için gelemeyen arkadaşa balığın resimlerini gösterip anlatıyorum, yer konusunda hem fikir olunca kendisinin bi gün önce oradan geçerken oltaya balık parçası taktığını bi süre sonra geri gelip balık tutmaya devam etmeyi düşünüyormuş fakat işler istediği gibi gitmiyor ve geri gelemiyor olta orada kalıyor, balığı bu yüzden rahat bi şekilde kıyıya aldım balık akşamdan yakalandığı için yorgunluktan kımıldayacak hali kalmamış, arkadaş hem üzüldü hem sevindi öyle bir balığı çekemediği için kahroldu diğer yandan bizim aldığımız için seviniyordu, kısmet ve şans benden yanaymış eğer balık yeni yakalanmış olsaydı çıkarmak gerçekten çok zor olacaktı, çekerken kaçırma ihtimali çok yüksekti sudak çok canlı,güçlü ve diri bi balıktır, çok uzun yazdım yoruldum dileğim tekrar böyle balıklar tutabilmek ve tutabilmeniz.
Hakan bey tebrikler, harika bir av. Yalnız bize anlatsanız hava nasıldı ne tür yem kullandınız nasıl kıyıya çekitiniz neler hissettiniz biz de bilsek. Tutamıyoruz bari hissedelim...
Hakan bey kardeşim tebrikler güzel balık ve güzel bir anlatım olmuş. Livarınız boş kalmasın Allah daha zevkli avlar nasip etsin. Sevgilerimle, Allaha emanet ol.
hakan kardeş oltayı siz atmamışsınız ama siz toplamışsınız o heyecanı siz yaşamışsınız önemli olanda budur ama o oltanın sahibini bulupta helalleşemeseydiniz ne olacaktı...? birde hatırlatma 15 mart 30 nisan tarihleri arasında sudak avlama yasağı başladı bunu çevrenizdeki arkadaşlarınızada anlatırsanız balıklar rahatça yumurta dökerler, belki yemişsinizdir ama genede size afiyet olsun
Hakan ellerine sağlık sen arkadaşa söyle arada bir sen gitmeden bir gün önce gidip oltaları bıraksın cefasını o çekmiş sefasını sen sür kısmetinde böylesi
arkadaşlar hepinize teşekkürler, gerçekten çok şanslıydım, oltanın sahibini bulmadan bunu arkadaşlarla çok konuştuk bi arkadaş helal olmayacağını ben ise oltadaki balığı çıkarmasam balığın suda ölüp çürüyeceğini diğer canlılara zarar vereceğini söyleyerek tesellli bulmuştum neyseki sahibini buldum helalleştik balığı temizledim havyara rastlamadım, sudak yasağının sirkülerde 15 mart olarak okudum diye hatırlıyorum yani dün başladı, birazdan tekrar bakacam umarım yanılmıyorumdur.
15 aralık 30-nisan Turna yasağı ile karıştırdınız sanırım, gerçi 01 nisan'a kadar oda sudak 15-mart 30-nisan arası sezon kapalı sadece
pardon yanlışlıkla mart yazacağıma aralık yazmışım kusuruma bakmayın .. balığın içinden yumurta çıkmamasıda ayrı bir güzel haber size tekrardan afiyet olsun
tür boy adet(en fazla) yasak zamanı Sazan 30 cm. 10 adet ** Kadife 22 cm. 10 adet ** Sudak 22 cm 10 adet 15 Mart - 30 Nisan Tatlısu levreği 18 cm. kg 15 Mart - 30 Nisan sazan için yasak zamanı görünmüyor http://www.kkgm.gov.tr/sirkuler/37-2.html benmi yanlış anlıyorum yoksa