Herkese merhaba, Öncelikle kendimi tanıtayım adım Emre, Bursada ikamet ediyorum. 19 yaşındayım ve bu yaşıma kadar bir kez olsun balık tutmuşluğum veya balık tutan bir kişinin yanında bulunmuşluğum yoktur bu yüzden yardımlarınızı rica ediyorum Bugüne kadar hep akvaryum balıkçılığıyla ilgilendim, bu konuda ileri derecede bilgilere sahibim akv. balıkçılığıyla ilgilendiğimden dolayı ilk bu siteye girdiğimde bu işi öğrenmenin çok kolay olacağını düşünüyodum ancak hiçbişey göründüğü kadar kolay değilmiş Gelelim konuya, ben bu ayın 19'unda Bursa'daki gölcük göletine gitmeyi planlıyorum.Gölcük göletine ailemle gidip hem piknik yapmak hem balık tutmak istiyorum. Ancak belirttiğim gibi bu konuda ne bir bilgiye sahibim nede malzemem var. Bu yüzden bana fiyatı uygun amatör kamış ve makina tavsiyesi yapmanızı rica ediyorum.( at çek yapmak istemiyorum, oltayı sabitleyip balığın gelmesini bekliycem. ) açıkçası sadece olta ve kamış değil misinasından iğne numarasına kadar almam gereken malzemeleri yazarsanız sevinirim, ben bu işi gerçekten bilmiyorum Birde götürmem gereken yem, yapmam gerekenleri vs. yazabilirseniz çok sevinirim. Allah'ın izniyle o gün sadece 1 balık bile tutabilsem bu benim ömrüm boyunca unutamayacağım bir gün olarak hafızama kazınacak, buna vesile olduğunuz için ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Emre kardeş öncelikle hoşgeldin! Bahsettiğin gölette hangi balık türleri var onu da yazarsan cevaplar daha ayrıntılı olacaktır.
Hoşbulduk abi sağolasin. Biyerden okuduğum kadarıyla gölette sarı sazan,aynalı sazan,israil sazanı,kızılkanat ve yayın bulunuyormuş. Gölette aşırı derecede kerevit bulunuyormuş bu yüzden mısır vb. yem kullanılmasını önermiyorlar. Bu yüzden boncuk kullanmayı düşünüyorum yem olarak. Birde sazan avı için teleskopik kamış öneriyor herkes, almam gereken marka konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Kamış ve olta değeri 100 tl ve altında olmalı üzeri beni aşar 2 adet alacağımdan dolayı. Birde şu boili nedir bir türlü anlayamadım sazan avında kullanılıyormuş sanırım, ondada boncuk gibi bişey var onu aldığımda artı olarak yem takmayacakmıyım? Saygılarımla.