Arkadaşlar salı günü Sivastahavaalanının arkasında bulunan kızılırmağın çok bulanık olan bir yerine gittik. Kefal vardı orada bende 2 tane dip takımı ve babamda bir kamışlı olta vardı. Bir tanıdığımızla beraber gitmiştik nekadar söylesekte sözümüzü geçiremedik tırıvırı kullandı tanıdığımız. bizim oltalara hamur takıyoruz olmuyo çekirge takıyoruz olmuyo kelebek takıyoruz yine olmuyo ama tırıvırı ile 4 tane kefal yakaladı tanıdığımız. Bu kefalller ne yer ya ben çözemedim bu kefalleri .
Sevgili Alperen, Keşke sen kendi avınızdan bahsetseydin, tanıdığınızın tırıvırı ile yaptığı avı hiç bu satırlara sığdırmasaydın daha güzel olurdu. "Avına saygı" diye bir kavram vardır Amatör Balıkçılıkta. Ben o tanıdığınızın yerinde olsam ne yapardım biliyormusun? Madem Kefalleri olta ile kandıramadım, madem kefaller mücadelem de galip geldiler.. Elimde avucumda ne kadar yem hazırlamışsam, etrafı kirletmeden hepsini kefalleri yemlemek için kullanırdım. Hem de hiç oltaya bile takmadan, onları bu mücadelenin galibi olarak ödüllendirirdim. Evet onlar bir balık, belki bir nohut tanesi kadar küçücük beyinleri var ama bir o kadar da masum, savunmasız bedenleriyle kendilerini tuzağa düşürmemek için sadece o küçücük akıllarını kullanarak mücadele etmişler. Sence, bir insanoğlu karşısında kazandıkları bu mücadele sebebiyle, en azından bir saygıyı haketmiyorlar mı? İnsan oğlu her türlü teknolojik imkanlardan faydalanabilir ama konumuz Amatör Balıkçılık ise, bunun da etik olanını yapmamız da avımıza duyduğumuz saygının bir göstergesidir. Bunu eğer amacın dışında, bir "araç" haline getirirsek, biz buna hobi bile diyemeyiz. Ben senin bu konuda hassas ve duyarlı bir kardeşimiz olduğunu düşünüyorum ve o tanıdığınızın bundan sonra tırıvırıyla avlanmaması için, senin elinden geldiğince onu bilinçlendireceğini ve bu illetin ne denli sularımıza zarar verdiğini ispatlarıyla anlatacağına inancım tamdır. Bunları aslında özelden de yazabilirdim ama sitede senin gibi çok genç kardeşlerimiz var. En azından onlarda bu tırıvırı illetinin zararları konusunda bilinçlensinler, ne kadar ön plana çıkarsa o kadar iyi olur.
Tebrik ederim konuyu cok guzel acıklamıssınız.Eminin Alperen kardeşimiz bundan sonra daha dikkatli olacaktır.Yaşının ufak olmasından dolayı olaya mudahale edemedigini düşünüyorum, sen yanlış yolda gitmessen onlarda sonunda doğru yolu seçerler..
vedat abiye katılyorum bende olsam gitmezdim arkadaşım ama bikere yaşamışsın bidaha kine o tanıdığını almassın yanınıza arkadaşım saygılarımla
sayın adminim , bu tırıvırı dan bahsederken , gerçekten bilmediğim için soruyorum nedir bu illet herkezin amatör balıkçılık namına nefret ettiği tırıvırı, zararı nedir , nasıl bi tekniktir gerçekten her konuda görüyorum , ateş püskürüldüğünü ama ne olduğu hakkında pek bi yaı göremedim...
Geçen perşembe ırmağa gittim. Çocuğun teki yüzüyordu. Sudan çıktı elinde tırıvırı vardı. Ayağına takılmış yüzerken. Sudan çıkarmış bi baktık çürümüş onlarca balık vardı. Yazık yahu bu illeti niye kullanırlarki!
arkadaşlar neden o adamla bir daha balığa gitmeyecek? bu sacmalık bence her koyun kendi bacağından asılsın bence... tamam trıvırı bencillik olabilir ama olta kullanan arkadaşları trıvırı pek alakadar edeceğini sanmıyorum... balık tutmaya kısmet diyosunuz o trıvırı kullanın arkadaşların jandarmaya yakalanmasıda kısmettir. sen gerekeni yap alperen kardeşim trıvırın balık hayatını olumsuz etkilediğini anlat kullanan kişilere ama seni dinlemiyorlarsa yapıcak bir şey yok sen uyarını zaten yapmış bulunuyorsun...
Tebrik Ederim bundan güzel anlatılamazdı... Alperen bence sen o tanıdığın kişi ile balığa yasak olan cisimler kullandığı sürece çıkma bence biraz imrenerek yazmışsın ''tırıvırı ile 4 tane kefal yakaladı tanıdığımız.'' insan hayatındaki hataları çevresindeki insanlar görerek yapar...Hiç Hayatımda tanımadığım DEDEMİN Sözü Hep kulağımda küpedir... Kartalla gezen et`e karga ile gezen leşe konar...
abi kefal avlamak benim favorimdir. genelde küçük numaralı kaşıklarla yakalıyorum. yada şamandıraya çekirge, mısır, tavuk ciğeri'ne geliyor. hamura çok nadir geliyor. dip oltası atmanda biraz hatalı oluş. kefal alabalık gibi üstlerde gezinir. dipte nadir bulunur. söyleyeceklerimin en önemlisini söylüyorum. TIRIVIRIYLA AMATÖR BALIKÇILIK OLMAZ. zevk almak istiyorsan hiçbir zaman tırıvırı veya ağ atma. en zevklisi olta. hele kaşıkla... Kolay gelsin Rastgele
Yok serdar abi ben tırıvırı kullanmam Daha 7 yaşındayken 1 kaç kere kullanmıştım hiç tutamadım ve bu yasağı öğrenince kesip kurşununu aldım ağınıda yaktım
Tırıvırı ile yapılan ava kısaca "MERT" olmayan avcılık şekli demek daha doğru olur. Av ile avcı eşit şartlar altında olduğunda keyif alınan bir olgu iken, Yasal olmayan ve çevreyi katleden, geleceği hiçe sayan bir tutum kesinlikle hoş görülemez. Bugün 200 yıl çürümez denilen bu "tırıvırı" denilen ŞEY ile çevreye 200 yıl verilecek zararı düşünmeden ava gitmek. " FRENİ PATLAK KAMYONDAN DAHA TEHLİKELİDİR" En önemli husus ise gözden kaçmakta "yasalara aykırı" olan bir durum var ve bunun karşılığı yasa tanımamazlıktır ve bu hem Dinde, hemde Dünyevi hayatta suçtur. Tırıvırı kullananlar hoşgörüyle bakmayınız ve o tırıvırıları aldığı yerleri Valilikler,Kaymakamlıklara, Jandarma birimlerine bildiriniz. Allah korusun bir gün, bir küçük çocuğun bu illete takılıpta çlmesi an meselesidir. Aman dikkatli olalım.
Üstad eline sağlık Hamit abininde anlatmaya çalıştığı mertliğin yanında buda cömert bir davranış, herkese örnek olsun tabi anlayabilene.