Sivri Burun Karagöz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında eskineci tarafından paylaşıldı.

1. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Eşkine 720Gr. Pisi kalkan 1Kg.
    Selam dostlar,

25.02.2012 Narlı balık avı raporum.
    Kulanılan yem: Borukurdu
    Kullanılan takım: 3'lü klasik sinek iğne (Bursa'da balık malzemesi satan yerlerde var. Takımın fiyatı: 50 kuruş)
    Makina : Shmano

Hava kapalı hafif soğuk. Herzaman ki gibi sabah çorbalarımızı içtiğimiz gibi 3 arkadaş ( Serdar Başkan, Nuri abi ) avlağamıza gittik. Yer tüm Bursa'lıların bildiği Narlı kayalıkların açıkları. Günlük tekne kira bedeli 40 TL veriyorsunuz. İsterseniz gece de denizde avlanmaya devam edebilirsiniz.

Sabahtan akşama kadar; ben 2 karagöz ( resimdeki benim yakaldığım karagöz:) ) ve 1 ispari, Nuri abi 5 karagöz ve 3 ispari:) , Serdar Başkan ise "0" (Sıfır) balıkla avımızı sonlandırdıkidk . Akşam hava kararmasına yakın Narlı'da usta avcı Doğan abi (hatırlayanlar vardır geçen sene yerel haber ve gazeteler de yayınlanan, adam boyundaki sarıağız balığını avlayan kişi) 2 tane kiloluk küt burun karagöz aldı. 2 tane de (gözümle gördüm) çok sağlam balık kaçırdı ve bunlar rahat 1,5-2Kg vardı. Oltanın takımının nasıl olduğunu ve ne yem kullandığını denizden ayrılırken kendisinden öğrendim. Bir daha ki sefere ondan öğrendiğim olta ve yemle avlanacağım. İnşaallah onun aldığı kiloluk küt burun karagözler benim oltaya da uğrar.

BALIK BİR TUTKUDUR. SABIR İSTER. HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR.

Uploaded with ImageShack.us

2. matti

matti murat

tebrikler üstad karagöz harika.doğan ustadan öğrendiğin takımm ve yemlerden biraz bahsedebilirmisin?

3. dikilitaşlı

dikilitaşlı İbrahim

Favori Kamış:
    turnafresh 390-daiwa 270
    Favori Makine:
    7000 C Daiwa-Banax4000C
    En İyi Avı:
    6.5 kg.sinarit
    Öncelikle arkadaşımız Ali'yi tebrik edelim.:)

Sevgili arkadaşımız eğer isteseydi bu raporunda sizin isteklerinizden bahsedebilirdi.Forum dayanışma....
    Ama, yaradandan ümit kesilmez.

Söyleme sırrını dostuna,dostunun dostu olur,o da söyler dostuna:thumb:

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Ali bey umarım Doğan beyden daha iri balıklar yakalarsınız.

5. matti

matti murat

şimdi önce şunu bi izah edeyim,ben arkadaşımızdan takım ve kullandığı yemi öğrenmek istedim.bu sitenin %99 u zaten kullandığı yemi takımı vs herkezle paylaşıyo.haklı olarak avlak gizlenir ve bende avlak sormuyorum zaten.
    ayrıca muhatabım olan arkadaştan olumlu yada olumsuz yanıt beklerken sizin bu heyecanınız nedendir?
    size saygılar sunuyorum!!

6. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Murat Kardeş öncelikle tebrik için teşekkürler. Doğan ustadan öğrendiğim olta ve yemi söyleseydim forumda yazardım zaten. ama sana söz bu olta ve yem ile büyük balık aldığımda forumda yayınlayacağım oradan öğrenirsin. Saklamamın hiçbir amacı yok. Sadece başta kendi kendime söz verdiğimden saklı tutuyorum. Şimdilik :)

7. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    İbrahim Usta tebriklerin için teşekkürler. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Forumda ne avlak yerini nede kullandığım yemi sakladım şimdiye kadar. Doğan ustadan öğrendiğim olta ve yemi sadece kendi kendime söz verdiğim için şuan yayınlamıyorum. Ne zaman ki bu olta ve yem ile büyük balık alırsam forumda yayınlayacağım. Denizde olta ile balık bitmeyeceğini düşündüğümden ne avlak ne de olta ve yem bilgisi saklamamaktayım.

8. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Sağolasın Recep abi. İnşaallah...

9. matti

matti murat

hakkınızdır.saygı duyarım..

10. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ali bey tebrikler
    maşallah karagözde iriymiş keşke arkadaşlarıda olsaymış yanında :D :D :D

11. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Tebrikler Ali kardeşim.Bu soğuk havada show yapmışsınız.İnşaallah daima trofe balıklar yakalarsınız.Allah şans açıklığı versin.Doğan Bey'in kullanmış olta hakkında çok özel diye düşünüyorsanız, özel mesaj yollarsanız çok çok memnun oluruz.Ben daima bilgi paylaşımından yanayım.Neden derseniz, daha sonraki nesillerin de bizim tecrübe ve bilgilerimizden faydalanmalarını sağlamış oluruz.Bizden sadece fikir , takdir sizlerin Ali kardeşim.Ben daima Bursa Narlı olsun veya başka yerlerde kullanılan olta sistemlerini sizlere ve balıkavınet üyelerine dilimin döndüğünce paylaşmaya çalışacağım.Bursadan kucak dolusu selamlar...Hoşçakalın, şen kalın...

12. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Tebrikler hemşerim güzel balık...

13. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    av için tebrik ederim, narlının karagözleri çok lezzetlidir, afiyet olsun.

Doğan abi balık konusunda sır tutacağını sanmam, oraya gelen herkese yardımcı olmayı sever, amatörlerle yakından ilgilenir, yanlız "balık var mı" sorusuna gıcık kapar :))

Geçen hafta Doğan abi ile konuştuğumda bana karagöz için şu takımı önermişti Kurşunsuz tek iğneye boru kurdunun tamamını takıyoruz,(dalga durumuna göre kurşun ufak takılabilir.) boru kurdunu iğnenin içinden geçecek şekilde ayarlıyoruz. Bu dibe batmaz ki dedim fakat doğan abi o yavaş yavaş batar dedi.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel bir balık. Yeni öğrendiğin takımla bakalım tutabilecekmisin? :)

15. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    İbrahim Bey siz ve sizin gibi zihniyette olanlar insanı balık hobisinden de soğuturlar. Ne sırrı yahu? Aynen dediğiniz gibi forum dayanışma. Mesela ben İzmir'deyim Bursa'yla uzaktan yakından alakam yok ve avlak peşinde de değilim ne olur sanki öğrensem de ben de burada tutsam?? Hoş gerçi benim tüyoya ihtiyacım yok burada çatır çatır balık yakalıyorum ama sizin gibilere denk gelince de ifrit oluyorum!!

Adaş sende geç bunları ya söz vermeymiş bilmemneymiş vs. vs. kimse sana avlak yeri sormmış etmemiş, madem söylemeyeceksin, mesajında da bahsetmeyeceksin o zaman, sanki nispet yapar gibi hiç hoş değil, hadi yaş 15-20 olsa neysede yaşın olmuş 34 yakışmamış..

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Geçen hafta Doğan abi ile konuştuğumda bana karagöz için şu takımı önermişti Kurşunsuz tek iğneye boru kurdunun tamamını takıyoruz,(dalga durumuna göre kurşun ufak takılabilir.) boru kurdunu iğnenin içinden geçecek şekilde ayarlıyoruz. Bu dibe batmaz ki dedim fakat doğan abi o yavaş yavaş batar dedi.

Bahsi geçen sır, söylenmekten kaçınılan sistem buysa , bunu bizim burada çoğu balıksever bilir ve uygular...:D kasnakta şeytan oltası ve ucunda iğne, iğnedede boru kurdu veya sülünez tamamı, veya mamun, sonra atabildiğin kadar uzağa kişinin becerisine kalmış, salla gitsin yem ağır ağır dibe inerken balık isterse yemi alır... denizde akıntı ve dalga varsa, denizin durumuna göre bir gezer kurşun takılabilir, hepsi bu...
    Bizlerden saklanan ve söylenmek istenmeyen sistem inşallah bu değildir... :D daha kapsamlı bir yöntemdir umarım..! hihi yoksa işin espirisi kaçmış olacak...:D hihi

17. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Fikirler ve bilgiler paylaşıldıkça güzeldirler...Bilgi paylaşımında bir insanı bile mutlu etmek çok güzel bir meziyettir.Hiç olmazsa insanlar tarafından iyi insan olarak konuşulur ve iyi insan olarak anılırsınız.Ne mutlu böyle insanlara.Bursa'dan kucaklar dolusu selamlar. Herşey gönlünüzce olsun inşaallah...

18. reflex

reflex yavuz

güzell

güzel balık tebrikler

19. adnantek

adnantek Adnan Tek

tebrik ederim. güzel av olmuş.
    geçtiğimiz cumartesi günü ben de oradaydım. tık yok.
    yaklaşık 15 tekneden sadece biri bir kaç adet büyük boy karagöz çekti.
    kullandığı yem borukurdu.
    haftaya cuma akşamı (9 mart) yine ordayım. bu kez değişik yemler götüreceğim. bakalım bu kez ne olacak.

20. adnantek

adnantek Adnan Tek

size bir tüyo vereyim. reklam olacak ama amaç paylaşımsa bildirilebilir. soydaş pazarında balık malzemeleri satan bayram abi yi bulun. narlıda sivri burun karagöz avlamak istediğinizi söyleyin. O size gerekli yemi ve olta takımı verecektir.