Orhan abi ile dün tanışmamızdan sonra dün sabah beraber ava çıktık. Hava ve deniz av için çok uygundu.Sivrice limandan ayrıldık ve önce kolyoz çaparisi ardından mercan avı ile devam ettik. Dönüşte de sırtı avı ile avımıza son verdik. Avımıza başlarken Orhan abi önce genel olarak tekne, balık bulucu ve takımlar hakkında kısa ama çok faydalı bilgiler verdi. Kolyozları Midilli yakınında bulunca hemen çapari bırkıldı ve mercan için yemlerimiz hazırdı. Hemen mercan meralarını yoklamaya başladık. Ama mercan niyetiyle saldığımız oltalarımıza hanos(hani)ler doluyordu. Martıları hanilerle besledikten sonra, mercanlar da gelmeye başladı. İri mercanları da aldıktan sonra, dönüşte Orhan abinin meşhur takımı ile sırtı yaparak sivrice limana döndük. Aradığımız palamutu bulamadık ama yeterli balık almıştık zaten. Her şey için teşekkürler Orhan abi, Conta kaptana selamlar.
Ceyhun balık diyarına gitmişsin bakıyorum tebrikler,eminim orhan abiyle birlikte çok zevkli bir av olmuştur. resimlerle birlikte bekliyorum raporlarını
Ceyhun bey merhaba. Orhan beyefendi ile gecirdiginiz, bir gunluk av maceranızı imrenerek okudum ve sizin adınıza cok sevindim, inanın. Birkez telefonda gorusup, bir, iki kez ozelden mesajlastıgım Orhan bey, gecmis yasam tecrubeleri, deneyimleri, kultur ve hayat bakıs acısıyla, emeklilik hayatında ki yasam bicimiyle, gercekten ornek alınabilecek, nadir buyuklerimizden olduguna inanıyorum. Kendilerine buradan tum ictenligimle, hurmet ve saygılarımı iletiyorum. İnsaallah birgun bende, Orhan beyle birlikte olma ve avlanma serefine nail olurum. İyi dileklerimle. Tevfik.
HACI olduk evet teşekkürler herkese, size de kısmet olur inşallah. asıl resimler Orhan abide, bende olanları yüklüyorum