Tüm amatör balık meraklıları ve balıkavı.net ailesine merhabalar.Dört günlük küçük bir kaçamak,kış öncesi son bir dinlence için sivriceye gitmeyi planlıyoruz ailecek..Gidipte olta atmamak olmaz.Bölgeyi bilen arkadaşlardan bu noktada ricam,kıyıdan avlanabileceğim yakın avlaklar(arabamla gidiyorum),hedef balıklarımın ne olabileceği,yem tavsiyesi(geliboludan sülünez ve karides almayı düşünüyorum uygunmudur),at-çek için uygun bir zamanmıdır(30 ağustos-3 eylül),eğer uygunsa tavsiye edebileceğiniz avlak varmıdır?.Çok sordum biliyorum affedin..Ama değerli tavsiyelerinize çok ihtiyacım var,şimdiden okuyan ve cevap yazma inceliğini gösteren herkese çok çok teşekkür ederim,saygılarımla.. Not:1. forumları araştırdım ancak,kıyı avı ile ilgili ayrıntılı bilgi fazla bulamadım,konu kirliliği yaratmadığımı umarım.. 2.reklam olmasın diye yazmak istemedim ama kabile motel diye bir tesiste konaklama düşüncesindeyim(tariflerinize faydası olur diye yazdım)..
Hakan bey iki hafta once oradaydim acik soylemek gerekirse bence kiyi avi icin hicte tatmin edici degil snorkelle cok sayida karagoz sargoz gordum ama yavru boylardaydi ayni durum atcek icinde gecerli. Tavsiyem tekneyle acilmaniz gerci yemli avda pek verimsizdi ama sirti ile 3tane sinarit almayi basardik. Yemleri kucukkuyudan temin edebilirsiniz sivricede yem yok ben ali kavasin islettigi tashanda kaldim aile icin tavsiye ederim ozellikle yemeklerini. Bence gitmeden vedat abi veya orhan abiye ulasin onlar baliga cikarabiliyorlar baska balikcilar yanasmiyor pek ben conta kaptanla ciktim baliga isterseniz ozelden telefonunu verebilirim. Netice olarak oradaki balikcilar kiyi avi icin en uygun zamanin ekim sonu olacagini soyluyorlar rastgelsin
Engin bey,ilginize,cevabınıza çok teşekkür ederim.Kıyıdan verimsiz olmasına üzüldüm gerçekten.Marmara denizinden çıkıp balığın membağına gidiyorum diye çok hayal kurmuştum ama ne yapalım kısmet..Eğer hanımdan izin koparabilirsem!!,bizzat gidip,Orhan abiyi veya conta kaptanı (kahvesi varmış sanırım),ziyaret etmeyi,mümkünse av yapmayı istiyorum.Kalınacak yer(gerçi ben kabile motelde yer ayırtmış oldum) ve Yem konusundaki tavsiyenize ayrıca teşekkür ederim.Eğer sakıncası yoksa Conta kaptanın telefonunu özelden yazarsanız çok minnettar kalırım..saygılarımla.
Sevgili Mercan Sivrice pek çok bölgede gözlendiği gibi eski hüviyetini kaybetmiştir. Görülüyorki benide tanımıyor yada anmak istemiyorsun.Oysa ben sana yardıma hazırım. Şayet illaki balık yakalamak istiyorsan esas itibari ile seninle aynı ünvana sahip Mercan Kenan kardeşimle irtibata geçmelisin. Sevegiler
Sevgili Vedat bey(izniniz olursa ağabey demeyi yeğlerim).Az çok balıkla ilgilenipte,sizi tanımayan birilerinin var olduğunu sanmıyorum.Öncelikle sizi anmamakla kabalık ettiysem affedin.Sizin bu güne kadar herhangi bir yazınıza yorum yada mesaj yazma fırsatım olmadı.Bu yüzden bizzat size hitab etmeye cesaret etmedim.İlginize çok teşekkür ederim,yardımınıza minnettar olurum.Bahsettiğin Mercan Kenan beye ulaşmamda yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz ve hatta gelmişken sizi nasıl bulabileceğim konusunda fikir verirseniz,belki av yapma imkanımız olmasa dahi,sizi şahsen tanımayı çok isterim.saygılarımla.
Sevgili Hakan Hal bahsettiğin gibiyken maalesef son aylarda buralara gelen kardeşlerimde benimle buluşmaktan,bana birşeyler sormaktan,telefonla dahi aramakta çekinge gösterdiklerinden dolayı üzüntülüyüm. İşte bu durum seninde,konunda buralara kadar gelip benimle hiç görüşmeden balığa çıkan kardeşlerimdede görülmüştür. Forumların en eski üyesi en fazla anlatan resimleyen ve Sivriceyi tüm Türkiyeye tanıtan bir kişi olarak içine düştüğüm bu dururmun üzüntüsü sonunda beni buralardan uzaklaşma eğilimine sokmuştur. Bazen demişimdir,uusulüne göre avdan önce avcıyı tanıyın ve tutun Yoksa yeni bir merada atıl yada verimsiz kalabilirsiniz. Beni üzen kardeşlerimin son zamanlardaki listesini istenirse bir çırpıda alt,alta sayabilririm. Ama yapmayacağım,kendileri bilir. Beni aramakta,görüşmekte çekince duyan kardeşlerimin sebeplerini gayet iyi biliyorum bunuda belirtmeyeceğim. Sevgimle kalasın Not;Sivrice meydanında dolanan kedilere bile beni sorarsınız bilirler ve beni bulurlar
Sevgili Vedat ağabey,benim insan ilişkileri konusunda çok hassas davranmaya çalışan biri olduğum söylenir(bazen abartı derecesinde).Ben sadece sizin gibi yardımsever büyüklerimin,özellikle bu mevsimde yüzlerce ziyaretçisinin olabileceğini tahmin edip,acaba rahatsızlık verirmiyim düşüncesiyle çekingen davrandığımı söyleyebilirim.Bunun dışında,eğer bir fırsat yaratırsam,ağzının tadını bilen bir kedinin peşine takılıp,sizi rahatsız etmeyi planlıyorum,haberiniz olsun.Forumlardaki,belki size kırıcı gelen hadiseler yaşanmıştır,yaşanıyordur,lütfen kendinizi üzmeyin.Herzaman bilginize,tecrübenize ihtiyacı olan benim gibi,balık sevdalısı insanlar olduğunu unutmadan aramızda kalın..Bu yazışmaları fırsat bilip,bundan böyle,öğrenmek istediğim her konuda,başınızı ağırtacağımı söylemek zorundayım..sevgi ve saygılarımla.