Sivrice-sinağrit

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hgulder tarafından paylaşıldı.

1. hgulder

hgulder

Herkese Merhaba,

3 günlük kısa tatilimizi değerlendirmek için eşimle Sivrice'nin yolunu tuttuk. Bir gece önce Conta Kaptan'la yemek yerken, balık açısından çok kısır bir dönem olduğunu belirtti. Ayrıca denizin de çok rüzgarlı olduğunu ekledi.

Sabah eşimle kahvaltı etmek için odadan çıktığımızda, Conta Kaptan'ı iskelede beni beklerken buldum. "Hadi Hakan, hava fena değil, şöyle bir turlayalım." dedi.
    Hızlıca kahvaltı edip, saat 10 gibi denize çıktık. Bir buçuk saat boyunca sahtelere en ufak bir dokunuş olmadı. Sonrasında Conta Kaptan bir vuruş aldı. Hemen arkasından resimdeki sinağrit palazı benim sahteme takıldı.

Balığı, salmak istedim. Ancak sahteyi çok derin yutmuştu.

Kullandığım sahte...

Herkese rastgele...

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Tebrikler hakan bey bugün conta kaptanla konuştum palaz alındığını söyledi demek sizin balığınızmış. Geçen sene baya verimliydi yarım saatte bunlardan üç tane almıştık. Kısmetse perşembe ordayım üç gün kaptanla meraları gezicez balığın olmadığını söyledi ama bakalım kısmet

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Conta bence buraların en iyi sırtıcısıdır.

Her an arda ardına gelmeye başlayabilir,dediği gibi şimdilik çok seyrek,inşallah yakalarsınız.

Sevgiler

4. hgulder

hgulder

Teşekkürler...

Conta Kaptan geleceğinizden bahsetti. İnşallah avınız verimli geçer.

Bu sene verim düşük, herkese göre başka bir nedeni var. Rüzgarlardan diyen var, Ege Denizi'ndeki depremlerden diyen var. Suların sıcaklığı diyenler var.
    Bence balıkların beslenme alışkanlıklarıyla da alakası var. Yemlik balık çok bol.

Tuttuğumuz balığın ağzından çıkanların fotosu:

O kadar yemiş ki ağzından döküldü bunlar tekneye aldığımızda. İyi beslendiği için sahteye tenezzül etmiyor olabilir.
    Beslendiği balıklar gümüş balığı, dolayısıyla gümüş benzeri 90 mm sahteler iş görecektir. Kırmızı rengin de önemli olduğunu söylüyorlar.

Sizlere rastgele...

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    aman beslensinlerde çabucak büyüsünler.Aslında bu boydakileri çokta derine girsede iğneyi çıkarıp salmak gerekirdi

6. hgulder

hgulder

Salmadık derken yanlış anladınız sanırım. İğneden çıkardık, denize bıraktık, solungaçları oksijen alsın diye ileri geri hareket ettirdik. Ama yüzmedi, ters döndü. Biz de tekneye geri aldık.

Rastgele

7. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Tebrikler Hakan, evet balık küçük ama telefonda anlattığın gibi ise yapacak bir şey yok tabii. Sonuçta senin limit konusunda hassas olduğunu bildiğim için içim rahat. Umarım daha büyükleri nasip olur. :)

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şu merada olmak var, varda var ama bi türlü kısmet olmadı nedense inşallah diyelim.

9. hgulder

hgulder

İnşallah Özgür, eylül de ordayım. Sen de buyur, kısmetse beraber tutarız daha

büyüklerini...

Bu arada Yeniçiftlik'te dün komşumuz 9 adet lüfer aldı. Sivrice dönüşü yazlığa

uğradığımda gördüm. Haberin olsun...

10. hgulder

hgulder

Ah bir de lüfer yataklasa, Türkiyedeki en efsane mera olacak...