Sivrice'de mutlu son

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sayın üyeler,

Bu haftasonu Can'la birlikte Sivrice'yi ikinci kez ziyaret ettik. Talihsizliklerle başlayan ama güzel biten yorucu 3 günü geride bıraktık. Maceramız 11 Ağustos Cumartesi günü başladı. Akşamüstü Sivrice'ye varınca Orhan Küçükbiçmen ve Vedat Abayoğlu üstadlarımızla görüşüp ertesi günler için sözleştik. Herzaman misafirperver olan bu iki ustamız ziyaretimize son derece sevinmişlerdi. Yaptığımız programa göre ilk gün Orhan amcayla, ikinci gün Vedat amcayla balığa çıkacaktık.

Bu plan doğrultusunda pazar sabahı Orhan amcamızın teknesiyle denize açıldık. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyordu. Başlangıçta normal gibi gözüken hava biz av noktalarımıza vardığımızda daha oltalarımızı bile indirmeye fırsat bırakmadan şiddetli bir fırtınaya dönüştü. Neyse ki Orhan amca yılların verdiği tecrübeyle fırtınayı erken farketmiş ve tam zamanında dönüş yoluna geçmişti. Bu sayede fırtına iyice şiddetlendiği anda kendimizi limana atabildik.

Sivrice'de Yıldız borası

Bizden hemen sonra Conta Kaptan da misafirleri ile birlikte limana dönüyor.

Kendimizi motele tam zamanında atıyoruz. O andan sonra inanılmaz şiddetli bir yağmur ve ona eşlik eden fırtınayla birlikte Sivrice tanınmaz bir hal alıyor.

Yağmur iyice yağıp hızını aldı, rüzgarı da yavaşlattı. 2-3 saat sonra herşey tekrar normale dönmeye başlıyor. Güneş de yüzünü gösterince kış gününü anımsatan manzaralar tekrar olması gereken şekle dönüşüyor.

Herşey düzeldi ancak bizim bozulan planlarımız bozulduğuyla kaldı. Öğleden sonra balığa çıkma imkanı bulamayınca yakındaki mendireğe gidip küçük balıklarla eğlenmeye başladık. Bol bol yem yedirdiğimiz bu oyunda oltalarımızı sık sık tanıdık dostlar ziyaret ettiler.

Günün kalan kısmında denize girip ertesi günkü ava hazır olabilmek için erkenden yattık.

Pazartesi sabahı yıllardır avlarını büyük heyecan ve beğeniyle takip ettiğimiz ustamız Vedat Abayoğlu ile av yapacak olmanın heyecanı içindeyiz. Sabah 5'te henüz gün doğmadan, Vedat amcayı alıp teknesinin bağlı bulunduğu Assos Limanına doğru yola çıkıyoruz. Kısa bir hazırlığın ardından denizdeyiz. Yıllar önce görmüş olduğum Assos hala aynı güzelliğinde.

Ustamız favorisi olan Okuma bot kamışlarına birer Okuma Salina makine bağlayarak yaptığı takımlardan bir çifti yanında getirmiş. Bunları teknenin kenarlarındaki kollara takarak çift taraftan sırtı çekmeye başlıyoruz. "Bu taraftakini Can bu taraftakini Aret çekecek" diyor kaptan. Biz de kendi tarafımızdaki kamışların ucundan gözlerimizi ayırmıyoruz.

Benim kamışın ucunda Rapala Fire Tiger 10,5 cm. sahte bulunuyor. Derken bir vuruş geldi ama devamı gelmiyor. "Zarganaydı bu" diyor Vedat usta. Yarım saat kadar sonra benim taraftaki kamışa bu defa öyle bir vuruş geliyor ki kamış bükülüp kalıyor. Bunun iyi bir balık olduğu belli. Kaptandan işareti alınca hemen fırlayıp kamışı yerinden çıkartıyorum. Ağır ağır sarmaya başladım ama ne kadar da sakin olmaya çalışsam ilk kez karşıya karşıya olduğum böyle güçlü bir balık beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Zaman zaman öyle yol istiyor ki kaçacak diye ödüm kopuyor, bu anlarda makinenin ustaca ayarlanmış kalaması devreye giriyor. Neyse balığı tekne altına kadar getirmeyi başardım. Kurşun uca kadar gelince Vedat amca misineyi eline alıyor, balığı kullanarak su üstüne kadar çıkartıyor ve Can kepçe ile son darbeyi vuruyor. Balık tekneye girince çocuklar gibi seviniyoruz. Sadece böyle bir balığı ilk kez yakalayan ben ve Can değil, Vedat amca da en az bizler kadar sevinçli. Onun sevinci biz dostlarına bu mutluluğu yaşatabilmenin gururundan kaynaklanıyor elbette. Bu andan sonra tabii ki arka arkaya fotoğraflar çekilmeye başlanıyor.

Sinarit livara girdikten sonra fazla ısrar etmeden yemli taşlarına geçiyoruz. Buralarda tek tük iri karagöz ve mercan alsak da istediğimiz yoğunlukta balık alamıyoruz. Vedat amca küçük bir kırlangıç cinsi olan mazak yakalıyor.

Öğle sıcağı iyice tepeye çıkınca tekneyi motelin önüne çekip balıkları buzdolabına yerleştiriyoruz. Biz de yemek yeyip dinlenerek öğleden sonraki av için hazırlanıyoruz.

Avın öğleden sonraki kısmı umduğumuz gibi gerçekleşmedi. Yemli avlarda kayda değer tek balığı benim münasebetsizliğim yüzünden alamadık. Vedat amca dipten irice bir balık alarak yukarı kadar getirmişti. Balık su yüzüne çıkınca bunun bu sularda pek bulunmayan yarım kilonun üzerinde bir kırlangıç olduğunu gördük. Suda kuzu gibi yatarak önüme kadar gelen bu balığı, İstanbul'da paraketa yaptığımız zamanlardan kalma bir reflekse kaldırıp tekneye almaya çalıştım ama balık hiç beklemediğim şekilde iğneden önce küpeşteye sonra denize düşünce ardından yavaşça süzülüşünü seyrettim... Elbette İstanbul'da çok kere daha irilerini yakalamış olduğumuz bu balığın kaçması pek önemli değil ama bu sularda çok nadir bulunan kırlangıcın fotoğrafıyla da bu raporu süslemek çok güzel olurdu. Neticede "kısmet değilmiş" diyerek ava devam ettik. Güneş batana kadarki sırtı denemeleri de sonuç vermeyince avı bu şekilde noktaladık.

Neticede bu uzun günde Vedat Abayoğlu gibi değerli bir ustayla avlanmanın büyük keyfini yaşadık. Derin bilgi birikimini paylaşmaktan hiç çekinmeyen yapısı sayesinde avımızın her anında yeni bir şey öğrendik. Rüyalarımızı süsleyen bir balığı yakalayıp tekneye alma keyfini yaşadık.

Bu forum sayesinde Sivricede'ki değerli ustalarımızı tanımış olmaktan, onlarla denize açılma şansı bulmuş olmaktan dolayı son derece mutluyum. Umarım daha uzun yıllar bu denizlerde avlarını sürdrürler ve bizler de sene bir iki kez de olsa onlara eşlik etmenin keyfini yaşarız.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel, imrendim. Harika bir heyecan, nefis bir mutluluk olsa gerek. :)

Tebrik ederim tüm ekibi.

Ustalara selamlar... :) Ben yapmak istiyordum aynısını, siz yapmışsınız, kıskandım. :D (2 ustayla denize açılmak)

3. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Her satrı her karesi keyf dolu tebrik ederim :)

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    İki üstadımızada ayrı ayrı teşekkürler.Hakikaten çok güzel bir hafta sonu yaşadık.Aslında yaz ayları pek yağış almayan bir bölge olan sivrice bizleri ikinci kere görünce göz yaşlarını tutamayıp sel olup yağdı.Ama yılmayan ısrarlı avcılar Aret ve ben turnayı gözünden pardon:D sinoyu ağzıdan yakaladık.Aretçim nice güzel avlara inşallah.Bu arada çok sevgili üstadlarımızla en yakın zamanda buluşmak üzere selamlar ve sevgiler...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Maşallah.. Mükemmel görüntüler, süper balıklar.. İki güzel dost, iki büyük usta.. Başka söylenecek söz yok..

Ayağınıza, elinize,emeğinize, anlatımınıza sağlık..

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Mutlu sona ulaşmanıza şahsen çok sevindim, darısı sivriceye varamayıp bu tür avlar gerçekleştiremeyenlerin başına..

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Vallahi imrendim, hem de nasıl imrendim anlatamam, darısı başımıza :eek:
    Hepinizin ellerine sağlık.. anlatım çok güzel, fotolara bayıldım.. burdan büyük üstadlara da selamlar, sevgi ve saygılar..
    :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

8. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Böyle günler insanların hayatında unutamıyacağı sayılı günlerdendir. Hepinizi tebrik ederim. İnşallah Allah bizede böyle günler yaşatır..

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Çok güzel bir gün geçirmişsiniz balıklarınızda muhteşem. Hava bozmasaydı orhan amcaylada avın tadı bambaşka olacaktır eminim. Daha güzel ve bereketli avlar dilerim, tebrikler...

10. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Aret ,
    seni canı ve değerli ustaları tebrik ederim
    nice büyük balıklı avlara.
    rastgelsin.

11. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    Tebrikler kıskanmamak elde değil.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Imrenilesi harika bir haftasonu. Orhan usta ve Vedat usta'ya da bizim gibi bu hobiye gönül vermislere gösterdikleri yol için sonsuz tesekkürler.

13. volkanca

volkanca Volkan

Güzel bir hafta sonu olmuş. İnanın şu raporu okuyan tüm arkadaşlar sizin yerinizde olmayı istemişlerdir. İkinize de, ustalarımıza da selamlar sevgiler

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Programdan benim daha önceden haberim vardı, Can ile konuşmuştuk telefonda. Keşke bende gelebilseydim sizinle. Çok güzel bir mini tatil olmuş. Orhan abi ve Vedat abiye selamlar.

Aret ve Can artık Tarabya'da görüşürüz :) ;)

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sizleri tanımaktan,birlikte avlanmaktan mutluluk duydum.

Helede sizleri heyecandıracak avlara denk gelmemiz ilave mutluluğum oldu.

Buralara kadar gelipte beni aramayan,haber dahi vermeyen kardeşlerimde var.
    Oysa onlarlada aynı keyfi yaşamak ve yaşatmak isterdim.

Tekrar bekliyorum

Sevgimle kalınız

16. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Umarım bizlerede nasip olur :)

Harika bir av, balıklardan ziyade iki üstadla tanışmış olmanız çok daha değerli..

Rastgele...

17. melikşah

melikşah ........................

Aret öncelikle kandiliniz mübarek olsun:)
    Yolculuğunuz bir takım aksaklıklarla başlamış geçmiş olsun,ama akabinde çok güzel anların yaşandığı bir av maceranız bunu telafi etmiş:)
    Ustalar ile güzel saatler geçirmeniz ve bunları balıklarla süslemeniz ne güzel
    Tahmin ediyorum balık sohbetleri ile birlikte ortam dahada güzelleşmiştir.
    Tekrar tebrik ederim sizi ,muhabbetiniz bol avlarınız bereketli olsun:)

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Amatör balıkçılığın dibine vurmuşsunuz tebrikler...

19. ozkan79

ozkan79 özkan

Kardesim raporunu imrenerek okumadim desem yalan olur:)

Gercektende sahane bir anlatim olmus;
    2 gunde olsa muthis bir adrenalin yapmissin :)
    sansina sino'da sana gelmis artik palamut falan kesmez seni :D
    Benim turnalara rakip bu sinarit hihi

Bence sivrice yollari artik sana tastandir.
    En yakin zamanda gorusmek dilegiyle.

20. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel bir ortam ellerinize sağlık olsun daha iyi daha güzel günler görmeniz dileği ile selamlar sizlere ve ustalara