Sivrice'de Orhan ustaya haftasonu ziyaretimiz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu haftasonu Can'la birlikte uzun zamandır planladığımız Sivrice ziyaretimizi gerçekleştirdik. Can hafta içi Orhan amcayı aramış ve bizim için Okan Motel'de yer ayırtmıştı. Gece 12'de yol çıkıp sabah 7'de Sivrice'ye vardık.

Motele gelince yıllardır avlarını büyük ilgiyle izlediğimiz ustamız Orhan amca ile sonunda tanıştık. Zaten yıllardır tanışıyorduk, yüzyüze de görüştük dersek daha doğru olacak. Oken Motel tam benim sevdiğim gibi, denize sıfır, son derece samimi, yakaladığınız balığı pişirtebileceğiniz, harika doğası olan bir aile işletmesi. Birlikte yapılan güzel bir kahvaltının ardından limana gidip denize açıldık.

Limanı arkamızda bırakırken Ege'nin masmavi sularında kerterizlerimize doğru yola çıktık. Hedefimiz başta mercan olmak üzere dipten gelecek balıkları avlamaktı. Yemlerimizi hazırlayıp çapamızı attık. 85-120 metreler arası uzun süre balıkları aradık. Gelen tek balık hanos. Yakalaması oldukça zevkli olan iri hanoslardan bir miktarını kovaya attık, çoğunu da denize geri saldık veya teknenin üzerine konan "dost" isimli martıya verdik. Orhan amcanın denizdeki gerçek dostu olan bu kuş çok ilginç, teknenin tentesine konuyor ve tak tak tak diye gagasını sertçe 3 kez vurarak balık istiyor. Daha sonra kıyıya geçip 30 metreleri denedik. Buradan yazılı hani, ıskataroz, ispari gibi değişik balıklar aldık. Akşam için yetecek kadar balıkla motelimize geri döndük.

Akşam suyunda ise heyecanla beklediğimiz sırtı avındayız. 300 gram kurşunla Baraküda için Orhan amcanın meşhur caddelerinde geziyoruz. Maalesef beklediğimiz o vuruş gelmiyor ama bu heyecanı yaşamak bile büyük keyif. Sonlara doğru Orhan amca bir vuruş aldı ama balık üzerinde değil. Maalsef bu sefer olmadı. Kısmet bir dahakine...

Akşam ise trofelerin en güzeli bizi bekliyor. Hanoslar ve diğer balıklar güzelce kızartılmış. Egenin güzel mezeleri ve Orhan ustamızın doyumsuz sohbeti eşliğinde güzel yaz akşamının keyfini çıkartıyoruz. İşte bu herşeye değer...

Dönüş yapacağımız pazar günü ise zamanımızın çoğunu yüzerek geçirdik. Buranın denizi de bir harika. Tabii balık yakalamadan da olmaz. Kıyıdan bulduğumuz yemlerle denemeler yaptık. Tekelere çok iyi vuruşlar aldık ama maalesef sadece 4 tane teke bulabildik. Diğer yemler ise verimsizdi. Yakaladığımız 2 pisi balığını canlı yem yapıp bırakma attık. Balık gelmedi ama denemiş olduk :) Böylece dönüş saatimiz geldi. Dönüş yolunda bile trafiğin azalmasını da beklemek amacıyla Gelibolu'da 2 saat kadar gözümüze kestirdiğimiz bir yerde olta attık. 3 tane ispari yakalayıp yanımızda avlananlara verdik. Bazı güzel balıkları da yabancısı olduğumuz yerde çekerken kaçırdık.

Böylece en kısa zamanda tekrarlamak istediğimiz çok güzel bir haftasonu geçirdik. Orhan amcaya misafirperverliği ve bu sıcaklarda bizim için tüm gün balığa çıktığı için çok teşekkür ederim. Bir teşekkür de usta şöför Can'a. Bu yolculukta oldukça yoruldu ve uykusuz kaldı. Sonuçta dostluklarımızı pekiştirdiğimiz çok güzel bir haftasonu böyle geçti.

Sivrice'ye iniş

Sabah tenhalığında Okan Motel

Orhan amca ve Can

Nihayet denizdeyiz

Balıklara açık büfe

Orhan ustayla

Dost

Ege'nin güzel balıkları

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Aldığınız keyif her fototda ayrı ayrı kendini gösteriyor, güzel bir gün ve değişiklik olmuş, darısı başımıza. :)

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Güzel görüntüler Aret, balık olarak çok iyi olmasa da Orhan Baba ile beraber av yapmak ve oraları gidip görmek büyük kazanç..

4. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    abi balık yonu zayıf olsada hafta sonu tatili yapmıssınız cok guzel ve eglencelı bır hafta sonu olmus adınıza bu arada motelı cok begendım cok sırın bır yere benzıyor bır daha kı sefere benıdeunutmayın lutfen:D

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Hafta sonu yaptığımız kısa kaçamak balık açısından çok verimli geçmesede sevgili Orhan abimizle yüzyüze tanışma fırsatını yakaladık.Dostum Aretle güzel bir balık ve deniz kaçamağı yaşamış olduk.Bunlarda bendeki birkaç kare...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    "Kiskanmadim" desem yalan olur. :)

Deniz keyfinin de baligin da dost sohbetlerinin de nicesine insallah...

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Geçen Antalya konunuzda size demedim mi, '' Artık Marmara size zevk vermez, ilk fırsatta Ege, Akdeniz yaparsınız.'' diye.:p :p

Bu, yaranın, hastalığının biraz daha iliklerine işlediğinin ve hızla ilerlediğinin işareti. Okyanusu görmeden olmaz bu iş.:p :p hihi

Güzel bir hafta sonu ve hemde Orhan beyefendiyle. Allah nazarlardan saklasın. Dostluklarınız ve zevkine eriştiğiniz avlarınız daim olsun. :thumb: :thumb:

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    evet 2 amator balikci kardesimiz daha hac vazifelerini yerine getirip "haci balikci" oldular. tebrik ediyorum resimler harika. arzuladiginiz baliklar çikmamis fakat Orhan usta ile geçirilen vakit, edinilen tecrube herseye degmistir.

9. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Aynen Tevfik abi kaşıntı tutuyor adamı:D

10. Her genç amatörün rüyası sanırım.
    Ben de genç sayılırım...:p

Tebrikler arkadaşlar..

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Yavuz abi ramazanda turnaya devammı - tamammı?
    Eğer devamsa temmuzun 28-29 unda yapalım bir organizasyon.Gençlik konusuna gelince genç sayılmazsın.Gençsin zaten:)

12. Gençmiyim?
    Gencim dimi?
    Gencim tabi...

20 Temmuz gider, 1 Ağustos gelir bu genç. Ramazanı balıksız geçirmek istemez elbet. Allah kerim.

13. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dostlarim

Ben de kiskandim...:)

Orhan Baba resman sanal dunyayi gercege tasiyor.Dpstlular pekisiyor, kalpler birlesiyor.Gungectikce aile oluyoruz.Insallah darisi benim basima.Iki tarafli olarak.Hem benim Sivriceye bir ugramam hem de sizleri artik Yeni Zelandaya da bekliyor olmam...Boylece yurt ici ve yurt disi amator balik hac vazifesini yerine getirmis oluruz.:)

Fotograflar ve anlatim cok guzel.Paylasim icin cok tesekkur ediyorum.

Hepinize selamlar saygilar...

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler gerçekten de çok güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz, her ne kadar çanakkalenin güzellerine rast gelmemişsenizde Orhan amca ile tanışmak, çanakkalenin o güzel denizinde hem tatil hemde denemeler yapmak gerçektende imrenilecek kadar güzel olmalı

Orhan amcaya selamlar,

:D :D inşallah bizde birgün hacı oluruz :D

15. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Balık yönünden istenen tatmin elde edilemese bile, Orhan abi ile geçen keyifli saatler o açığı kapatmıştır eminim. :) :)
    Eylül ekim gibi bende tekrar gitmeyi düşünüyorum. Zaten bir giden bir daha ne zaman giderim hesabını yapmaya başlıyor. :)
    Haksızmıyım?:D

16. aerateur

aerateur numan ismailoğlu

Vallahi ben kıskandım.Orhan Bey ile avlanmak büyük şans.Darısı bizimde başımıza.

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Balık bol olmasa da harika manzaralar yeter.. fotolarda bile nefis görünen yerlerin orijinallerini görmenin verdiği haz kimbilir nasıldır :)

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aret

Maalesef üzülerek gözlemliyorumki siz sevdiğim kardeşlerim,son zamanlarda,taa buralara kadar gelip,gelmenize rağmen beni asla bir telefonla dahi aramayıp geri dönüyorsunuz.Oysaki çok sevinirdim,beni iki çift laf etmeye layıkmı görmüyorsunuz

Sevgiler

19. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    haklısın kardeşim gidelim eylülde bir haftasonu birleştirip yada 30 agustosta 4 gunluk bır cıkarma cuma calısmazsak olur :)

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Olur mu öyle şey Vedat amca, lütfen böyle şeyler düşünme. Zaten geleceğimizi sana yazmıştım hemen öncesinde. Motelin yerini biliyorsun etrafta hiç bir yapı, yol filan göremeyince olduğumuz yerden kıpırdayamadık. Zaten çok kısıtlı olan süremiz de anlattığım şekilde hemen geçti. Artık yolu öğrendik, inşallah en kısa sürede daha uzun bir ziyaret gerçekleştireceğiz o zaman mutlaka görüşeceğiz. Lütfen bu durum için kusura bakma.

Sevgilerimle