Dün tarabya ,kalander arasında bir tur eyledik şaşırtıcı birşeydi, kalanderde bir balık avcısı sıyırtmayla istavrit çekiyordu kovasını inceledim birde baktım o da ne bir büyük balık . Neyle tuttun dedim ,"sıyırtmayla" dedi, nasıl olur dedim "balık aç karrdeş dedi"
Bence şans faktörü de balığın aç olması da var.Çapariyle tutulan eşkina da gördüm. Bu arada eşkina zamanı da yaklaştı.
Levrek açsa olur... Merhabalar, Ben de midye ile 300gr civarı bir levrek yakaladım 2 sene evvel... Hem de marmara kıyılarında... Bence aç balık her şeyi yer, misal , Galata köprüsünde çapariyle Mırmır, hamsi ile Eşkina yakaladım. Bu biraz kısmet işi değil mi?
katılıyorum aç balık herşeye saldırır boşuna demiyolar allah açlıkla terbiye etmesin diye bende eşkinayı midyeyle iskorpiti çapariyle avladım
Nadiren de olsa ummadığımız bir balık oltamıza takılıyor. Çapari ile Çipura, karidesli dip oltası ile Lüfer yakalamıştım.
Doğrudur.Mamunla tutulan levrek hiçbirşeyle tutulmaz.Yarım kiloluk levreklerden 3 kiloluk levreklere kadar hepsi çok sever.Ve gecede 2-3 tane yakalanır mevsminde