siz olsa idiniz sabah 4 de hangi sahteyi suya indirirsiniz?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaşlar abilerim malum çok yeniyim at çek de,haa birde levrek in av süresi çok kısıtlı,bu kısa zaman diliminde gece karanlık da sabah 4 den itibaren,tatlı su ile deniz suyunun buluşduğu dere girişinde,siz olsa idiniz hangi sahteyi ilk olarak suya indirirdiniz?

bir tane de yedek olarak şunu da kullanırım diyebileceğiniz sahte önerisi bekliyorum sizlerden:)

Uploaded with ImageShack.us

2ci resim 4cü sahte nin yan kısmı hafif sarımsı gibi çizgi tonu var,

saygılarımla kadir

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    10' ar atışlık setler halinde river2sea lardan başlayabilirsiniz. her 10 atışta sahte değiştirerek şansınızı arttırabilirsiniz.

Rast gelsin

3. fish founder

fish founder Özgür

benim tercihim,alacakaranlıktan gündoğumuna kadar olan süre dahilinde simli raglou'dan yana olur,

lakin mesai vermeye başlamadan evvel raglou yu suda kontrol et,bazen sıcaktan,çantada vs.. sebeplerden kuyruk kısmı istenilen aksiyonu vermiye biliyor,boşuna vakit geçirmemiş olursun

sonuçları en kısa sürede güzel bir levrek raporu olarak görebilmek üzere,
    rastgele,

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    karanlıkta açık renkli olanlardan başlayabilirsin.bunların hepsi de levrek avcısıdır.özellikle raglou lar ve river2 sea nin su üstü kandırıcıları.ortamda levrek olsun affetmezler.tabiki küçük balıkların az olması gerekiyor.yoksa levrek sahteye tenezzül etmezzz...

5. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bence hepsi iş yapar gibi, yeterki bölgede balık olsun

Tercihimi en son resimdeki rapaladan kullanıyom

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aslına bakarsanız ben zor olanı becermeye çalışıyorum,sebebine gelince derede bir kefal var kum gibi:) işim çok zor,

kendime yeni takım yaptım yine masraf ettim:) 5 10 balık tutdum cepden 450 arası para gitti:) 2 3 kiloluk levrek çeksem her halde kendime sağlam bir takım yaparım :)

kamış remixon 2 parçalı 25 grama kadar atarlı,230 gram ağırlığı var,240 uzunluğu var,sağdaki eski takımın kamışı 134 gram ağırlığı var:) o takımda eski deyil 1 ay oldu olmadı henüz:)

makina relix sappihre1000 11 bilyalı 288 gram ağırlığı var,makinanın fiyatı 65 saydı,nett den alsam kargo dahil aynı fiyatı buluyormuş,kamışda öyle,
    makina tam 300 mt misina yedi:) 22mm asso yuh dedik,sağdaki makinam 100mt alıyor onu95tl ye almıştım,

hani görürmez aşık oldum derler ya işte bende bu rapalaya görür görmez aşık oldum:) resim iyi çıkmadı siyah benekli dir,içimde acayip bir umut var bu rapala iyi iş çıkaracak diye:)

saygılarımla

Son düzenleme: 7 Ağustos 2010
  7. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    son resımdeki rapala daha iyi iş yapar gibi gagasız tip sığ sularda 13 cm olanınla iiii randıman aldık biz
    rastgelsin.........

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yeni takıma onu takıp hazır tutacağım,çok sevimli bir görünüşü var,gözleri büyük,marka yozuri de olunca umudum kat kat artıyor,gelişmeleri aktarırım:)

saygılarımla

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    av raparu:

saat 4:30 da river2 ghr 15 miydi kodu,onu suya indirdim,meşhur levrek avcı rapalası bana göre bir numara kefal yakalamada:) geçen gün 9 tane tutdum suya iade ettiklerim hariç,bu gün de öyle:)
    rapalayı hızlı hızlı çekerken rapalanın kancası kefale takılıyor:)

son atışımda bilemiyeceğim bu seferki takılan kefalmiydi,rapala suya düşer düşmez hızlıca çok kısa çekiverdim balık takıldı,iyi asılıyor bu seferki,yol istedi verdim:) ondan sonra sen git botun ipli kancasına takıl,suyun tabanında,biraz yüklenince rapala suyun tabanında kaldı:mad: öyle vakti gidip dalıp çıkaracağım:)

2 kere direkden döndü bir avcı balık,ya levrekdi yada kuzu balığı kilonun üzerinde,zırt bırt ipek misina rapalaya dolanmasınmı,o ara levrek operasyon yapmasınmı burnumun dibinde öldüm sinirimdem soldum durdum:mad:

river2 nin diğer rapalasını taktım,kıyıya son 3mt kala su rapalanın arkadan şişerek geliyor:) baktım kuzu balığı 500gram var, yemedi balık uyandı:)

arkadaşlar bu river2 rapalalar güzel de,rapalayı çekerken kafa yukarıda geliyor hep,kuyruk aşağı da,aksiyon verdiremiyorum tam,böyle olunca takip eden olmuyor,gün boyu bir kere takip oldu,2 kere kefal sürüsünün içinden hızlı çekerken balıklar panik yaptı,levreğin dikkatini çekebildim,

1 ,1.50 mt yüksek den yukarıdan atıyorum rapalayı,bundan dolayı aksiyon verdiremiyorum diyebilirmisiniz?gagalı rapalanın yüzüşü gibi yüzmüyor bu rapala,kafa yukarıda hep:mad: neyi yanlış yapıyorum sizce?

saygılarımla

10. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

River2 kullanırken benim gözlemim sahteyi çekerken kısa ve seri darbelerle çekerseniz sahtenin su üzerinde seri ve muntazam sekilde sag-sol yaptığını goreceksiniz, bunu yaparken kamisin ucunu mümkün olduğunca suya yaklaştırın hatta deydirin. Kamisinizin uzunluğu bulunduğunuz yüksekliğe göre yeterli, mümkünse bunu comelerek de yapabilirsiniz..

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  12. matti

matti murat

levrek için kullanacağınız sahtenin karın kısmının beyaz renkte olmasına dikkat ediniz unutmayın levreğin favori yemi kefal yavrusudur onunda karın kısmı beyaz ve sırtıda koyu kahve siyaha yakındır.rastgelsin..

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sahtelerim den hiç şüphem yokdur,hepsini kullanan arkadaşların abilerimin tavsiyesi üzerine aldım,,ilk resim 2ci rapala hariç,onunlada zargana tutdum geri iade ettim suya,

gagalı sırtı yeşil mavi benekli rapalam ile 4 yalandırma,1 turna bir levrek almıştım kaçırdıklarım dahil deyil:) hal böyle olunca iyi ısınmıya başladım atçek işine,
    gagalı rapalanın gagasını kesin tavsiyeleri okudum,levrek ile boy boy resim çektiren abilerimden , rapalayı suya indirince hüsrana uğradım,ölmüş balık gibi geliyor suyun üstünde rapala,böyle çok yavaş çekersem rapala yüzüyor,o şekilde hiç bir balık atlamaz,kısıtlı av zamanımı almak dan öteye gitmiyordu,,gagayı yapıştırdım ama eskisi düzeneğin kaymış bir kere,

gagalı rapala ile gagasız rapalanın karın yapısı farklı,biri düz diğeri ( V ) şeklinde,bende işi bitirdikden sonra farkına vardım:)

hedef avcı balık olunca,tutduğum kefallerin resimlerini çekmedim,dedimya direk den döndü,atçek başlığında kefal resmini koymayı uygun görmedim:) bu gece dinleneceğim yarın 4 de av yerindeyim,maç ayarladım levrek ile:) rakibin açığını gördüm fırsatını bekliyeceğim:)

saygılarımla

14. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    siz en iyisi bu videoya bakın...
    http://www.youtube.com/watch?v=-FTd_S-DI40&feature=channel

15. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Ben olsam sabah yeşil tonlarda deneme yapardım.
    Ama düşünülenin aksine karanlıkta koyu, açık havada da açık parlak renkler kullanmak daha verimlidir.

Su berraksa, av verimini olumsuz etkiler.

Kıyı durumunuz ne durumda bilmiyorum ama ben olsam siyah sırtlı "Rover"la başlardım...

16. ozan

ozan Ozan

gece için 2. gruptaki river2sea gurubu uygun olur. ama aksiyonu vereceksiniz. şapır şupur gelecek

17. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Tanbaya katılıyorum. Yeşil hatta mavi tonlar kesinlikle başlangıç tercihim olurdu.

Silikonların içinde sağda iki kurt var. Sakın denememezlik etmeyin. Ama kurşun olayını doğru seçmek gerekiyor.

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    av yerim de su berrak ve kum gibi kefal enikleri var işim çok zor gerçekden,o kadar gerçek balığın içinde levreği oltaya takarsam bu işi kaptım demektir:)

su üstü rapalayı malesef ahım şahım yüzdüremiyorum,yüksekden atıyorum oltayı buda bi handikap,yüzdürmesini bir öğrensem levrek ile sarılıp resim çekineceğim:)

video yu inceledim,birde adamın söylediklerini anlasam tam olacak,onada google sözlükden bakayım:)

sağdaki 2 kurdu denedim 100mt lik alanı git gel yaptım vuran atlıyan olmadı,kurşun derken,zokanın kurşunu sizce büyükmü?

yeşil renk demeyin aklıma yeşil renkli mavi benekli rapalam geliyor:) doyamadan heder ettim onu:mad:

saygılarımla

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir
    Sahtelerin çoğu iş yapar görünmekete.
    Ben olsaydım işe River2 Sea Rover 98'in resimdede görülen gri reenklisi ile başlardım.
    Bu kandırıcı kendini defalarca ispat etmiş harika su üstü WTD aksiyonu yapan bir kandırıcıdır.
    Silikon sahtelerde,oval fazla büyük olmayan,şeffaf,tapalı şamandra ekine,senin boyun,kol uzunluğun,kullandığın kamışın uzunluğuyla orantılı olarak,takriben bir kulaç flourocarbon misinayla bağlandığında müthiş iş görecektir.Buradaki püf nokta,kamışı yukarı kaldırdığında silikonun sudan kesilmesi ve avlandığın yere,sağa,sola çarptırmadan güzelce indirilmesidir.Şayet kamışın uzunca örneğin 3 metre ve üstü olupta,sende uzun boylu ve uzun kollu isen şamandradan sonra,dediğim şekilde sudan kesme aşamasında çarpmadan olabiliyorsa mümkün olduğunca silikonun şamandradan sonra uzun bağlanması daha randımanlı olacaktır.
    Bu şekildeki avda birkaç atıştan sonra silikonunu kontrol etmeli,atış esnasında iğnesinin çarpılması,ileri yada geri kayması gibi durumlardan arındırılarak ava devam etmeye özen göstermelisin.Böyle yapmazsan dengesi bozulabilecek silikon avcılığını kaybedecektir.
    En önemli noktalardan biriside 3/4'ü tapası açılarak su doldurulan şamandranın,aynen su üstü levrek oynaklarını aynen taklit eder biçimde arada kısa hamlelerle hızla hareketlendirilmesidir.Şamandra doğru aksiyon verilirse su üstüne çıkamadan,ancak su yüzeyinde ses ve suyu hareketlendirmesi suretiyle aynen levrek combalaklarını taklit edebilir ve bu durum hemen çevredeki levreklerin dikkatini çeker ve silikonunda güzelce yan gelmeden kuyruk sallayarak geldiğini gördüğünde hışımla ona saldırırlar.
    Balık yapıştığında sakin olmalı,kalamanı ayarlamalı,boşluk vermemeli,bu şekilde balığı yormalısın.Levrek pek dirençli bir balık değildir.Kısa surede pes edecek ve hakimiyet sana geçecektir.
    Ancak sudan keserken asla balığı kamışınla direkt olarak yukarı kaldırılıp tartmamalısın.Hafif dalgalarında yardımıyla,yahutta kepçenle alıvermelisin.Vole değil ama ayağınlada balığı dışarı sürebilirsinde.Yada iyice yorulan balığı alt çenesinden tuıtup dışarı çıkarıverirsin.
    Diğer kandırıcılarının hepside başarı sağlayabilirler.Özellikle Pins Minnow olanlar daha iyidirler.
    Sevgiyle kal

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Vedat abi tavsiyelerinizi not aldım:)

saygılarımla