04.09.2012 Salı akşamı Saat 19.30. Spin Takımlarım ile sarıkanat için rıhtımdayım. Aralıksız olarak 2 saat at/çek.. Uygun olacak tüm sahtelerimi ve kaşıklarımı deniyorum. Sonuç yok.. Aynı gece Saat 22.30. Sahilde değişik noktalardan yine 2 saat denemeye devam... Sonuç yok.. 05.09.2012 saat 05.30. Sabah suyunda denemelere devam. Azimle ve yine tam 2 saat. Sonuç yok... Sonrasında mecburen İşbaşı. Para kazanmak gerekli, ve..... Saat 16.00. Arkadaşlardan gelen telefon... Saat 11.00'dan 13.00'e kadar balığı kırdık. Sen nerdeydin dediler... Üstelik onlarda sahte çeşidi filan hakgetire... alba Toby kaşık var hepsinde... E ne demişler, kısmetten ötesi yok. Yanlış zaman, yanlış yer... İçim yanıyor...
toby kaşık bir çok sahte yemden çok etkili özellikle 603-604 no 2. gerek atış erimleri gerekse aksiyonları ile her zaman çantada bulunması gereken sahtelerden. benzeri olan bir çok kez başıma geldi. hatta günde 250km yol yapıp bir kılçık bile tutamadan geldiğim oldu ama ; durmak yok yola devam
Bende 3 gün boyunca tık alamadım dip oltalarıma. Sonra facebookta şehrimizin amatör balıkçılar grubuna baktım 100 metre ilerimde adam başı 15er 20şer çupra almışlar. Gelde çıldırma.. Bu adamlar nerden duyuyor balığın olduğu yeri anlamıyorum. Mesela abi sen akşam suyu sabah suyu dururken öğlen 1de atçeke gidermisin? Ama duyuyorlar işte o saatte yaptığını. Ben anlamıyorum balık avı için istihbarat servisi kurmak gerek heralde.
Kısmet sadece kimsenin birşey duyduğu istihbarat yaptığı yok aslında olsada birşey ifade etmıyor bazen sabah aynı yerde aynı teknede balık tutuyoruz aralık 2 metre bir tanesi rekorlar kırarken yanındaki adama gelmiyor balık avı şartler eşitmi eşit herşey eşit ama gelmeyince gelmez. adamın saçını başını yoldurur. hepimizin başında maalesef..
Abi anlıyorum tamamen kısmet işi ama normalde bir yada iki kişinin olta attığı yerde balığın yapmasıyla ertesi gün 20 kişi oluveriyor 20 metrelik alanda. Bizim avlakta çoğu zaman tek başım avlanırım. Birinde yine tek başımayım. 10 dkda 2 çupra aldım. Ertesi gün olduk 4 kişi. Yine 1er 2şer çupra aldık. Ertesi gün oldu 15kişi. Taaaaa nerelerden gelmişler. Adam diyoki bide ben buraya hayatta gelmem ama balık yaptığı için geldim bu gün işte..
Çok tasavvuf olacak ama ; bu konu üzerine Hz mevlananın bir sözünü hatırlatmak isterim, KARDEŞİM, SEN DÜŞÜNCEDEN İBARETSİN... GERİYE KALAN ET VE KEMİKSİN.GÜL DÜŞÜNÜRSEN GÜLİSTAN OLURSUN,DİKEN DÜŞÜNÜRSEN, DİKENLİK OLURSUN. demem o ki oltanın ucunda balık tutamayacağım diye söylenip durursak tutamayız. sürekli olumlu bakmak lazım. sadece bu konuya değil hayata olumlu bakmak lazım saygılar.