sizce bana yeterli olurmu

Konu, 'Makineler' kısmında Heckel tarafından paylaşıldı.

1. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
    Merhaba.Ben balıkcılığa yeni başladım başlangıç olarak bawra6500 kamış ve barracuda hybird 60 makine aldım bir değerlendirirmisiniz Şile imrenli sahilinden atıyorum genellikle kışında kuleli eminönü gibi yerlerden atacağım sizce bana yeterli olurmu yardım ederseniz sevinirim.(Forumu yeni kullanıyorum bir hatam varsa soyleyin lütfen)

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Foruma hoşgeldin berk. Tanışalım bölümünde kendini biraz tanıtırsan iyi olur.
    Gelelim kamışlara, kamış olarak çok güzel bir seçim yapmışsın. Hafif ve kaliteli bir kamış. Bahsettiğin kamışları 2 yıldır kullanmaktayım. Sazan, sudak, turna avında banamısın demedi. Piyasadaki pahalı ve markalı kamışların birçoğundan kat kat üstün. Deniz avında kullanımı nasıldır bilemem.
    söylediğin makineyi kullanmadım, fakat aynı markanın diablo ve bosporus modelini kullandım. Halende kullanmaktayım. gayet memnunum.
    Trofelere denk gelmesi dileğiyle.

3. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mustafa abim tanışalım bölümünde tanıtacağım kendimi Kamışımın kaliteli olması benim çok hoşuma gitti yardımın için teşekkür ederim . Makineyi de kullanan ağabeylerim vardır herhalde onlarda yorum yaparlarsa çok sevinirim zaten dere balığına giderim ama küçük derelerde öyle sazan falan bir kere israil sazanı yakalamıştım çok hoşuma gitmişti inşallah yeniden yakalayabilirim :)

4. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Makine ve olta hakkında başka görüşleri olan yokmu ?

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Berk yeğenim, öncelikle hoş geldin forumumuza.

Bizler sizin yaşlarınızdayken, sazlıktan seçerek kestiğimiz kamış ve ucuna bağladığımız 3-4 m. 1-2 mm. kalınlığında, naylon iple avlanırdık ve günün koşullarına görede mutlu olurduk.:p :p

Yaşınız 14 ve kendi standartlarınızda güzel bir takım edinmişsiniz. Tabii bu makina kamış kombinasyonunun yanında, misina ve iğne kombinasyonuyla da tamamlanmalı. Uzun süre kullanacak, bu yolda öyle deneyimler edinecesin ki, ilerleyen zaman süreci içerisinde kendine uygun stili bulacaksın. Elinde ki takımın artı ve eksilerini işte tam burada ortaya çıkacaktır. Çevrende gördüğün, edindiğin deneyimler size ışık olacak ve zaman içerisinde, çok daha üst versiyonlara, bütçenle eşdeğer olarak bir anda çıkacaksın. Kurtuluşun maalesef yok.:p :p

Güle güle kullan.

6. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abim cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin.Igne ve misina kombinasyonlarini saglam olsun isterim ama marka bilmiyorum tavsiye edebilecegin kombinasyonlar varsa sevinirim
    SAYGILAR

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Piyasada kaliteli iğneler var. Ben, Sasame ( Biraz pahalıdır. ) VMC ve Mustad iğnelerini öneririm. ( İlgili yerden sizin isteğinize göre yardımcı olurlar, model ve boyut olarak )

Başlangıç olarak, VMC ve Mustadı tercih et.

Misina ise; Trabucco markası benim için iyidir. ( Piyasada bolca taklidi mevcuttur.)

http://www.avsahasi.com/asp/group/13/Trabucco-Misina

Seçim ve değerlendirmeni buradan yapabilirsin. '' Super soft '' ve '' super elite '' serileri işini görecektir. Misina kalınlığı ve metrajlarının makinanıza uygunluğunu gözardı etmeyin.

Sevgilerimle.

8. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cok tesekkur ederim abim soylefdiklerini dikkate alacagim su anda kiyi balikciligi ile ilgili bir yasak yoktur insallah varsada soyleyebilirmisin yasak olan baliklari avlamak istemem (Sanki her baligi tutabiliyorum :D )

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Burayı güzel bir incele ve oku. Daha bilinçli hareket edeceksin.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

10. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teblig I okudum teblige gore hareket edecegim