Hem sahte hem de tavuk göğsü ile avlanmak istiyordum... napsam napsam dedim aşağıdaki şekilde bağladım. sizce doğru mu olmuş ?
bu yapay yem sanırım levreklere yönelik.. diğer iğneye de tavuk göğsü veya başka bir yem bağlayıp diğer balıklara da hitap etmek istedim açıkçası.. ama ilk tecrübem tamamen acemice..
sizce olmuşmuş mu evet ise rast gelsin denemelerde yok deil ise hedefinize uygun balık için gerekli bilgiler forumda mevcut yada bilen arkadaşlar mevcut enazından
Gürhan, sert sahteyi çıkar, yerine iğne bağla. 2 iğneye de tavuk göğsü tak, at uzağa bekle. 2 sistemi aynı anda kullanamazsın. Sahteyle avcılık tamamen farklı malzeme ve teknikle yapılıyor. Elindeki malzeme yemli avcılık için.
Bir koltukta iki karpuz taşımaya kalkarsan 50 m. sonra düşürür kırarsın. Kırılanı kurtarayım derken de, diğer ötekini düşürür '' Veladdalin, Amin '' dersin. Olmamış. Sadece, boşa kürek çekmiş olursun.
teşekkürler yorumlar için, acemilik işte deneye yanıla öğrenicem sanırım bendeki kurşunlar da ağır gelicek.. 140 ile 150 gram kurşun aldım... kurşunu bağlarken çift ip yaptım... yenisini alana kadar inşallah dayanır kurşuna, misina
Selamlar Gürhan Kullanmayı düşündüğün kurşunlara o takımın dayanacağını zannetmiyorum. Çift kat misinadan patlamasa bile üçlü fırdöndülerden veya makara misinası üzerinde bir yerlerden mutlaka patlar. Bu takım için nacizane tavsiyem kösteklerin arasını biraz daha açıp köstek boyunu dahada uzatın. Kamışın atar değerine çok takılmayın baştan uzağa atamazsınız zaten, o yüzden kurşunu 100 gr. kullanmanız yeterli olur. Makaradaki misnanızda az. Uzaklık için kurşundan kısıp misinayı arttırırsanız izin için daha iyi olur, rastgele Yazmayı unutmuşum Sonradan ilave; hem rapala hem yemli aynı takımda olmaz.
hocam olmaz diye birşey yok fakat klasmanları farklı, veleybol futbolun remixi gibi olmuş, yapmış olduğunuz sistem güzel, kösteker için ara fordöndüye gerek yok kullanacağınız bedene direkt bağlıyabilirsiniz. rapala için ise yaptığınız sistem olabilir ama diğer arkadaşın uyardığı gibi patlama olasılıı cok yüksek, ya gezer fırdöndü kullanacaksınız yada kurşun kasasını bağladığınız ana iri fırdöndüye bağlamalısınız. son olarak rapala bedenini genelde 2 kulaç kullanıyoruz. 1 kulaçtan aşağısı kurtarmaz. rastgele
tekne ıle acık denızde dıp avcılıgı yaparken bır balıkcının hırsız yerıne uzun bır kol ıle sahte ıle atıs yaptıgını gormustum ama ustden cekme ıle kıyı farklı kıyıdan atıslarda mantıklı bır secım olmaz tahmınım ılk atısda sahteyı denızın karanlık sularında kaybedersın
Haklısınız.. Şimdi biraz daha bu bilgilerin ışığıyla 0.28 mm Sufic Tritanium marka misina alıyorum... şimdilik yapay yemi bir köşeye attım.. 150 lik kurşun da köşede dursun.. 100 lük kurşun siparişi verdim. güzelce de tavuk hazırladım. 5 numara kanca ile at bekle şeklinde avlanıcam..
misinayı netten değil dükkandan alıyorsanız işin acemisi olduğunuz için söylüyorum makinenizi yanınızda götürün .orda sardırın . ve rica edin bana bunun ucuna şok misinası bağlarmısınız deyin .belki 1-2 lira fark alır belki almaz ona kalmış. ucuna 35 lik şok misina bağlar. bu şekilde ağır kurşununuzu atarken kopma riskini azaltır. şok misina yöntemi forumda var aratıp bakabilirsiniz... siz acemi olduğunuz için atılacak düğümü belki beceremezsiniz .