sizce bu takım nasıl?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında musty34 tarafından paylaşıldı.

1. musty34

musty34 mustafa

Favori Kamış:
    albastar 2780/330
    Favori Makine:
    eta50
    En İyi Avı:
    hemen hemen 10-15 cm boylarında 3 adet istavrit:)))
    daha cok acemıyım.dun kendıme olta aldım.makıne ve kamısın topic ını asagıda verıyorum.
    makine=> http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=13727
    kamış=> http://www.hepsiburada.com/alba-sta...aspx?productId=sporkisik45&categoryId=1307209

bu takımı 55 tl ye aldım.
    oltayı alırken yanımda bı akraba daha vardı.satıcıya kamısın uzerındekı makıneyı cıkartıp bırazdaha ıyı bı makıne takmasını soyledı ve yukarıdakı makıneyı taktı.
    sızce bu olta nasıl?
    nerelerde avlanabılırım,hangı tur balıkları yakalabılırım,palamut lufer gıbı ırı balıklarda zorlanırmıyım.
    tecrube ve bılgılerınızı benımle paylasırsanız sevınırım

2. 29519

29519

Avlakların neresi olacak? Eğer boğaz ise bu kamışla uzağa atamazsın sana daha uzun, daha doğrusu en az 4.20 lik bir surf kamış ki bu kamışla en az bir 150 gr gerçekten atabilmelisin ve aynı şekilde bu surf kamışa uygun surf makina lazım. Tabii hedef avların lüfer ve palamutsa. Yoksa kıyıdan yemli takım ile gelincik, iskorpit ve izmarit gibi balıklar yakalayacağım diyorsan elindeki takımlar hayli hayli yeter.

3. hediyeci82

hediyeci82 ERSİN COŞKUN

Favori Kamış:
    shımono carbo master3,30
    Favori Makine:
    shaekespearesalt spınnıng2203-070
    En İyi Avı:
    turna 5,4kg.kofana 2,1kg
    slm.balıktutmaya yenı baslayanlar ıcın sımdıden buyuk hayaller kurma bence(lufer palamut demıssın ya ondan dedım:) gelelım balık yakalamaya.oncelıkle hangı balık hangı mevsımde cıkar yada yenır olarak hazırlanmıs sayfalar bulucaksın google de.bu bılgılerı aldıktan sonra mesela suan sabahları ıstavrıt yapar onun ıcın caparı bulmanda kolay olucagından dolayı musaıt oldugun bı sabah kendını sahıle at oncelıkle yakınsan galata(atarken olta zaafıyetın az olsun dıye galata dedım)yaprak yesılı 25nobeden 12-yada15 kostek nolu 10ıgnelı 75-100gr atarlı bır caparı satın alarak ıse baslayabılırsın.tabı herzaman yanındakı balık ceken kısılerı takıp et.enazından malzeme bılgın daha cok kuvvetlenmeye baslar.gelelım su luferle palamut ısıne:)))).eger o kıvama gelırsen sende okamısın degısmesı gerektıgını anlıcaksın.sımdıden rastgele.100gr atarken dıkkat et kamısa:)

4. musty34

musty34 mustafa

Favori Kamış:
    albastar 2780/330
    Favori Makine:
    eta50
    En İyi Avı:
    genelde pendık sahılınde balıga gıderım.
    bogaza gıtmeyı dusunmuyorum cunku cok uzak kalıyor.hem oltamın bogaza yetmeyecegını bılıyorum.hem atarı az hemde uzun degıl.boyle kamıslara surf kamıs denıyor heralde.
    gnelde hemen avların ne oalcak dıe soruluyor.oyle akfamda ben sunu tutacam sunu avlıcam dıe bı dusuncem yok.heralde her balıga ayrı bı olta gerkmez.ucundakı ıgnelerı degıstırmk gerklı.tabı oltanında etkısı olur her oltayla her balık yakalanamaz.ama baslangıc olarak ıstavrıt,sardalya gıbı kucuk balıklarla baslamam daha dogru olur dıe dusunuyorum

5. musty34

musty34 mustafa

Favori Kamış:
    albastar 2780/330
    Favori Makine:
    eta50
    En İyi Avı:
    abı hyal fıln kurmuyorum sadece merk ettıgım ıcın soruyorum:)
    ogrenme amaclı yanı.yoksa oltayı hemen alır almaz koca gıdı balıkları tutacak deglım ve tutamamda heralde:)
    galata yakın degıl bıraz uzak kalıyor sabh avına gıtmem ıcın aksam 20:00 dan sonrakı son vapura bınıp emınonune gecmem lazımkı sabahı bekleyeyım.
    zaten onumuzdekı cumartesı aksam bı akrabayla gıtmeyı dusunuyoruz.sabh 10 gıbı donerız dıo.
    bıde 100 gr kursunatarken dıkkat demıssın.nedn oyle dedın abı?

6. 29519

29519

Palamut ve lüfer diyince bende boğaza gelecek bu arkadaş diye düşündüm. İstavrit ve hamsi için beyaz tüylü ince takım denilen bir takım alıp bunu 50 - 75 gr ağırlıklarla uzağa atman yeterli olur, en azından hamsi için.

7. hediyeci82

hediyeci82 ERSİN COŞKUN

Favori Kamış:
    shımono carbo master3,30
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 5,4kg.kofana 2,1kg
    o kamıs ıcın solemıstım arkadan atıslarda abanırsan kotu sonuclar dogurabılır.shımono.daiwa yada lıneaeffe kamıslar harıcı kamıs kullanmana gerek yok kamıs alıcaksan bu marka kamısları tercıh et uzun omurlu ve saglamlık acısından herzaman rahat edıcegın markalar bunlardır.

8. hediyeci82

hediyeci82 ERSİN COŞKUN

Favori Kamış:
    shımono carbo master3,30
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 5,4kg.kofana 2,1kg
    bıde nerde ıgamet ettıgını nerde avlanıcagını yazarsan ıyı olur

9. musty34

musty34 mustafa

Favori Kamış:
    albastar 2780/330
    Favori Makine:
    eta50
    En İyi Avı:
    pendikte oturuyorum abı.genelde pendık sahılınde avlanırım.nadırende galataya gıderım

10. musty34

musty34 mustafa

Favori Kamış:
    albastar 2780/330
    Favori Makine:
    eta50
    En İyi Avı:
    pendıkte tuta tuta acemılıgı bıraz olsun atarım.bıraz da baska yerler sansımı denedım mı yaz sonlarına dogru baya bı pıserım heralde.

yanı en azından acemılıgım kalkar:)

11. hediyeci82

hediyeci82 ERSİN COŞKUN

Favori Kamış:
    shımono carbo master3,30
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 5,4kg.kofana 2,1kg
    hmm.karsı tarafları fazla bılmem arnavutkoy balıkcısıyım(bogaz arnavutkoy)kulelı yede gıttıgım olmustur ara sıra.ama sole bıseyde var mevsımıne gore yakalarsan bogazın balıgı heryerde aynı.orda yapar burada yapmaz dıye bısey yok.suan sabah erkenden gunagarırken ıstavrıt yakalıyabılırsın sadece onun dısında baska bısey cıkmıyo

12. musty34

musty34 mustafa

Favori Kamış:
    albastar 2780/330
    Favori Makine:
    eta50
    En İyi Avı:
    2 gun once pazartesı gunu saat 4 cıvarı bebek e gıtmıstım.30 yaslarında bı abı vardı onla konusuyordum merakımı gorunce oltasını verdı bana al sen tut dedı:)
    bı ıkı saat boyunca bendeydı olta:)
    125 lık kursunla baya bı ıler atıyordu balık ılerdeydı ozaman.yakınlarda yoktu.6 tane ırı ırı ıstavrıt yakalamıstım:)

ama cok akıntı var otaraflarda