Sizce Bu Takım Yasakmı? Değilmi?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

?

Yasak mı? Değilmi?

1. Yasak

58,3%
  2. Değil

41,7%
  1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Dostlarım dün bi rapor yayınladım bazı dostlarımla , anlaşmazlığa düştük bu takım yasaktı , değildi diye birde sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istedim. El elden üstündür nasılsa. Dün ilk kez denen bu takım yasaksa Kullanmam Birdaha Ama Yasak Değilse bir çoğumuzun işine Yaracak Takımımız Şöyle.
    1 Adet Küspe
    1 Adet 100 gr kurşun
    1 Adet Fırdöndü
    2 Adet İğne
    1 Adet 75 Metrelik Misina
    1 Adet , Kasnak Yada , Kamış.

Misina / iğne / küspe / iğne / küspe / kurşun
    ==========!=======Q========!=======Q==========*
    ! !

Küpsleri 4 e 8 e Kafanıza göre Bölün. Matkap , Tornavida Çivi ile delin. Fır döndüden sonra küspeyi geçirin ve şamdıra stop u ile , iğneye karışmasını engelleyin. (KÜSPELERE İĞNE TAKMAK YASAKTIR) Sonra iğne , sonra tekrar Küspe Takın. En son kurşun takın. Toplam ağırlık 200 gr üstü oluyor :)
    Küspenin amacı Balığın ilgisini çekmek, zaten belli bir süre sonra küspe eriyecek. Ve Klasik dip oltası düzeneğine geri dönecek sizce Bu avlanma doğrumu Yalnışmı?

Değerlendirme Yaparken Şu husus dikkate alınsın. Kullandığımız arac Küspe , OLtaya Bağlanmasının amacı Uzağa Gitmesi. Küspeli OLtanın Anlamı Farklı. Tebliği iyi bilenler Bu hususuda Bilir?
    Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,!
    Küspe Suya girdiği anda erime süreci başlar. Olduğu Gibi Kalmaz.
    Yani bir küspe Parçası en fazla 2 saat sonunda Yok olur.
    Sular bir mucize olup 50-60 metre bir anda çekilmez ise Küspe Yok olur. Olta kopsa bile risk olamaz.

OY VERMEDEN LÜTFEN TÜM KULLANICI YORUMLARINI OKUYUNUZ! Sağlıklı Oy Kullanınız.

Son düzenleme: 28 Eylül 2010
  2. anka1905

anka1905 Emre

Bence mantıklı. Bölgeyi yemlemek yasak olmadığına göre bu da yasak olamaz.

3. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Küspeli oltalar yasak diye biliyorum. Amam bu konuda daha bilgili arkadaşlar sanırım net cevap vereceklerdir...

4. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Küspeli olta yasak , Daha doğrusu Küspeli Takım Yasak. Küspe suda kaldığı zaman küspenin takılı olduğu , demir ve iğneler suda kaldığı ve doğaya zarar verdiği için yasak. Ama bu takımda Demir ve iğnesi yok. Yani olta suda kopsa bile Küspe zarar veremeden erir suda

5. RIDVANDINC

RIDVANDINC RIDVAN DİNÇ

Karuma Kontrol Genel Müdürlüğünün,
    2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ de
    İçsularda amatör avcılık MADDE 15 de diyorki:

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

6. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    İyi de, madem küspeler balığın dikkatini çekmek için, o halde neden takıma takılı kullanılıyor. Diğer yemleme şekillerinde olduğu gibi suya fıraltılması daha uygun düşmez mi?

7. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    60 metreye nasıl fırlatılacak?

8. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Rıdvan abicim KÜSPELİ OLTA ile Küspe ARasında Fark var değilmi? Bu tebliğdeki küspeli olta kavramı balıkçılar tarafından düzeneğe kurulmuş içinde demir vida üzerinde 4-5 Tane iğne bulunan , suda kaldığı zaman doğaya zarar veren Cisimler Yasaktır :) Küspenin suçuyok

9. nedim gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Küspeyi oltaya bağlı şekilde atıyoruz. (doğru anladım değil mi?) Tebliğde de "küspeli olta" diye tanımlandığına göre...
    Farzedin ki; misina koptu. İğne ve küspe birbirine girdi. ???

10. 29519

29519

Açıkça belirtilmemiş ama sonuçta tebliğde küspeli olta yasak deniyor. E o zaman, şöyle olunca böyle yapınca, küspeli olta zararsız demenin bir manasıda yok. Nasıl bir düzenekle kullanılırsa kullanılsın küspeli olta yasak. Tebliğden bunu anlıyorum ben.

11. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

önce oltanın tanımını yapmak lazım bence...

nerden nereye kadar olta deniliyor..? eğer olta diye tabir edilen kısım içinde küspe bulunuyor ise,
    o olta ; küspeli oltadır bence... (bence)

12. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Küspe nin bağlanma amacı , iğnelere eşlik edecek kadar uzağa gitmesini sağlamak. Avlanırken Yemleme yapmak için , küspe atıyormusunuz siz?

13. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

14. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Av sırasında Küspe kullanıyormusun bilmiyorum ama Küçük bir Küspe parçası en fazla 2 saat içinde eriyerek yok olacaktır zarar veremiyecektir. Farzedelim sizin dedğiniz gibi koptu ve suda kaldı. ve İğne ile küspe birbirine yaklaştı Tehlike var, ama unutmayalım ki suyun 50 metre aniden çekilmesi ve tehlikenin açığa çıkması çok zor ihtimal.

15. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    OLta , Kamıştan , makinaya , iğneye , kurşuna bütün düzeneğin tamamıdır bana göre. Ama Küspeli Oltanın Tarifi farklı

Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

16. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Şimdi tebliğe göre ;

MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

böyle fakat şöylede bir madde var ;

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

küspemizin etrafına sadece misina boğumlayıp bu halkayada 3 adedi geçmeyecek şekilde iğne bağlarsak bu herhangi bir problem teşkil etmiyor avlakta gelen görevliler oltaları çıkarttırıp bakıyor anlattığım gibi sadece misna ve 3 iğneden başka birşey olmassa müsade ediyor test edilmiştir.

saygılarımla.....

17. blgn59

blgn59 bilgin

hocam ben sapanla mandalina büyüklüğünde top yem yapıp 60-70 m atıyorum hemde elin ayarı tutturdumu sürekli noktasal gidiyor. o küspelerde atılabilir bence rahatlıkla. Ki bence oltada küspe kullanmak oltanıza küçük balıkların dadanmasından başka bi işe yaramaz genelde ...

18. nedim gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Küspeyi hiç kullanmadım, kullanmayı hiç düşünmedim bile. Gereği gibi hazırlanan hamur ile küspe arasında cezbedicilik açısından bir fark olduğunu da sanmıyorum. Madem bilenler küspeli oltayı sakıncalı bulmuşlar, o zaman kullanmayalım gitsin. Ne olur sanki.

19. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    HAY ALLAH razı olsun sonunda anlayan biri çıktı.

20. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Mantıklı ama 60-70 metrede küçük balık nadir gezer. Ama doğru söylüyorsun Sapanla atılabilir ama tam noktaya atılamaz..