Herkeze Merhaba Arkadaşlar Yeni bir surf kamış almak istiyorum.kıyıdan at-çek için kullanıcam.ortalama 60-75 gr arası kurşun kullanıyorum.bu bölge geneli böyle. 2 adet kamış beğendim kullanmadığım ve yakın cevremde kullanan olmadığı için karar veremedim.kamışlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.bilgi verirseler memnun olurum.şimdiden teşekkür ederim. kamışlar 1-DAİWA Triforce Surf 3.90 M 30-120 Gr Olta Kamışı diğeri Okuma Carbonite Car-s 390cm M 50-100
Tesadüf daha dün, Okuma kamışı emekli bir abimin elinde gördüm,inceliği hoşuma gitti, "bir dene bak çok hafif" dedi, gerçekten atışı rahat ve kullanışlı güzel bir kamış.Bir yıldır kullandığını, çok mennun olduğunu söyledi.Diğer kamış hakkında kullanan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.Şimdiden alacağın kamışı Allah içine sindirsin,sağlıklı ve bereketli avlarda kulanmanı diliyorum, Hüseyin kardeşim.
Teşekkür ederim yahya bey evet okuma :315gr Ağırlığında daiwa :325 gr ağırlık grmaj olarak pek fark yok ama atış acısından hangisi iyidir bilmiyorum ortalama 100mt ve üzeri hangisinle atılır bilemiyorum bilgisi olan arkadaşlar bilgi verecektir emimin.tekrar teşekkürler
100 m öteye atmak için, ip misina ve en az 150gr ağırlık lazım. Bu kamışların ikiside bu koşullarda belverme noktasında iş yapar, en ufak hatanızda ikiside patlar, elinizde kalır. Arzulanan, 100m ve ötesi ise, çıtayı ve haliyle bütçeyi biraz yükseltmek daha akıllıca olacaktır. Ama bu iki kamıştan birini alıp, 100m olmayıversin, ne kadar gidiyorsa o kadar gitsin yeter diyeceksek, ben, sizin yerinizde olsam okumayı tercih ederdim. Ve tercihimdeki tek sebepte, yarın bir gün kırılır vs. elimde kalırsa parça vs. garantisinin sağlam olması olurdu. Kamış makine gibi değil. İyi bir makinayı bozmak çok zor olabilir. Ama iyi bir kamışta olsa, mesela üzerine basınca, mesela kayalıkta düşünce vs. bunu kaldıramaz. Ama bizzat kendim alıyor olsam ikisini de alırdım, nasılsa işe yarayacağı bir husus çıkardı. İki kamış her zaman bir kamıştan iyidir her halukarda.
Verdiğiniz bilgiler için cok teşekkür ediyorum öncelikle. 100mt konusuna gelince elimde sıradan bi kamış var 3.60m lik onunla 60gr kurşunu 80mt atabiliyorum genelde.ama bazen balık acıkta oluyor o zaman 60yada 75 g rkurşunu 100mt göndermek gerekiyor bunun için kamış arıyorum.okuma yı hep iyi anlatıyorlar.daiwayı da iyi diyorlar bu yüzden karar veremedim kullanan arkadaşlardan fikir almak istedim.tekrar teşekkür ederim bilgilerinize
Daiwayi bilmiyorum ustad ama atar araligi cok araligi garip geldi.75gr kursunda tam performans göstermez bana kalırsa.okumanin 360 modeli var 75gr turnuva kursunu ve 0.12orguyle 100m rahat goruyorum.yazim hatalarim icin kusura bakmayin tel yaziyorum
bilgin için teşekkür ederim.bende daiwada gr aralığından dolayı kararsız kaldım.cok esnek bi kamış heralde ki bu kadar aralık vermiş.heralde okuma olucak gibi görünüyor.tekrar teşekkürler
80 m ile 90 m arasında mesafe farkı az olsa da gereken güç miktarı ciddi şekilde artar. Şöyle düşün, 180 km sürati 85 beygir bir araba yapabilir. Ama 220 km sürati için 150, 300 km sürat için 450 beygir gerekir, mesela. Basitçe, 100mt atabilmek için, iki misli güç vermen gerekebilir. Kamışı uzun olması tek başına bunu sağlayamayaz, takımı taşıyacak daha çok kütle gerekir. Birde, merak ettim, bu mesafeyi nasıl ölçüyorsunuz? Şu geldi aklıma. Yanımda 150 m attığını söyleyen biri oldu. İddialaştık. Feribot yoluna düştü atışı zaten, diyor orası 150m kafadan. Haritadan ölçtüm hemen çıkarıp. 65m filan geldiydi. 60 gr kurşun, 80 m çok çok iyi bir mesafe, ucunda bir takım varken.
Tekrar teşekkür ediyorum güç elimizden geldiğince güçlü atmaya çalışırız artık.mesafe ölçmeye gelince makinanın sarım sayısına göre hesaplıyoruz yaklaşık değerler 80ile 90m arası çıkıyor genelde.kurşunun suya ilt düştüğünde makinayı kilitleyip sarım sayısını sarım boyu ile çarpıyoruz.yaklaşık değerler cıkıyor.tekrar teşekkür ederim.
Tam dustugu mesafeyi ölçmek icin kumsalda atip tekerlekli metrelerle olcmek lazim.benim ki tahmi abi.uzerinde 120m orgu var.atis yaptiktan sonra boslugu aliyorum .motora baktigimda orgu alttaki dolgu misinaya geldigini goruyorum.bazen atarken havada bitiyor orgu.o yuzden simdi dolguyu soktum 300m orgu aldim.dolgusuz kullaniyorum.
Öncelikle şöyle bir husus var. Eğer makineden seksen metre misina boşalmışsa, apikoya aldığınız durumda, orada derinlikte 15m olsa, mesafe akıntı, rüzgar vs. bir sürü etmene bağlı olarak olsa olsa 2/3 kadr filan olacaktır. Yani 50- 60 m arası değişir, kabaca. Birde şöyle bir husus söz konusu. Makineden misina boşaldıkça, bir turda sarılan misina miktarı azalır. Makaranın %10 boşalması durumunda, tam dolu makinada 90 cm sarıyorsa, boşalınca bu 80 cm'e düşer. Bu da tipik makara derinliği olan 1cm için, bir milim boşalma demektir. Eğer makara yarıya kadar iniyorsa, burda doluyken 80 cm saran aletin, bu durumda tur başına 40cm filan saracağı anlamına gelir. Bunları düşününce, bahsettiğiniz mesafelerin aslında 50 - 60m kadar olduğunu kabul etmek mümkün. Elbette bunun böyle farazi değil, bir şekilde ölçülmesi de olası. Ama benim atış gözlemlerine bakarsak, bu mesafenin bahsedilen ağırlık, kamış, misina vs. ölçüleri dahilinde normal olduğunu söylemem mümkün. Kısaca, 80m denilen atış tahminen, aslen 50m bir atışa tekabül ediyor. Bu durumda benim 100m dediğim atış için, aslen sizin ölçeğinizle 160m lik bir atış gerekiyor. Yada tersine, benim size 100m dediğiniz mesafe için, 100gr kurşun kullanmak gerekeceğini söyleyip ona göre bir tavsiye de bulunmam gerekiyor. Tipik olarak, 150gr atarı olan bir kamış... İp misina kullanıyorsanız bu atarı hemen 0.70 ile çarpıp, %30 azaltmanız lazım. O da eder, kabaca 100gr. Ve siz o 150 gr atarlı kamışla, ip misina kullanınca 100gr kurşun taktığınızda tam sınırında oluyorsunuz. Kabaca, size o atışı yapabilmeniz için en azından 180-200gr atarı olan bir kamış lazım. Elbette bunu da laf ile değil, cidden başarabilen bir kamış.
Bu da tahminim, 70-80 m gibi bir atış mesafesi eder. Elbette, en doğru sonuç, öyle ölçerek bilinir. Ama şu var, atışlar bildiğimiz şey. 75 gr kurşunla, takım bağlıyken o mesafelere ulaşmak, iyi bir atıcının ulaşabileceği sınırlar zaten.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim serdar bey.ben 75gr kurşunun üzerine pek cıkmak istemiyorum sebebine geliince belli bir atıştan sonra sırtımda ağrı yapmaya başlıyor o yüzden 60 ile 75 arası kurşun kullanmaya çalışıyorum artık 75 gr ile ne kadar atabilirsek o kadar atalım ne yapalım olduğu kadar diyelim.tekrar değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.
Serdar bey bu kamış hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyim.teşekkürler DAIWA SAMURAI TELE 39 TH 60-120GR KAMIŞ
3.90 boy, 120gr atar ve 325 gr ağırlık bu kamışın çok karbon olmadığına işaret ediyor. Ama fiyatını vs. düşününce, SiC kılavuzlar vs. bakınca makul bir kamış denebilir bence. Bu atar ve boy için, 280gr gibi ağırlıkta bir kamış, daha kaliteli olacaktır. ama böyle bir kamış var mıdır, onu bilmem. Yani işinizi görecektir bence. Kılavuzu eskidi, çıktı filan dertleri de yaşatmaz. Zaten 60-75 gr la çok uzak atış olmayacağı için, atış performansından da memnun kalırsınız sanıyorum.