Sizce Hangi Makine?

Konu, 'Makineler' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Daiwa Regal 3000 5ia - Shimano Catana 2500 FC ve Shimano Nexave 2500 FC bütçem dahilinde bu 3 model arasında kaldım arkadaşlar, hepsinin yedek kafası var bildiğim kadarı ile, Daiwa'nın Drag Gücü 8.8 kg olarak verilmiş, Shimano'lar ise 3 kg, Shimano'lar ağırlık olarak 65 gram daha hafif... Şimdi gelelim kullanım alanlarıma, öncelikle LRF ve Spin'de kullanacağım, bunun yanında içlerinden yedek kafasına örgü misina sararak tekneden çapari avı yapmama olanak verecek bir model varsa tercih sebebi olabilir :) Aslında aklımda Daiwa vardı ama forumdaki bir konuda bazı sıkıntıları olduğunu okumuştum, aklımda kalan atış sonrasında sarma telini manuel olarak kapatmazsak bir süre sonra sıkıntı çıkartıyormuş, gerçi kol çevirerek sarma teli kapatmışlığım yok zaten, ben manuelciyim o sorun değil benim için, bu makinelerin başka eksi yönleri var mı birbirlerine göre?

2. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    bende daiwa ve catana bende var güzel makineler ama nexave sanki bunların biraz daha üst modeliymiş gibi geliyor

3. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    2+1 bilyalı catana bu kadar tuttuysa 3+1 bilyalı nexave daha iyidir bence catanayı ele bence.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Daiwa regal in 4000 i var bende,diri,güçlü,düzgün sarım,sessiz ,tok vs dedim aldım.önce sağ sol dönüş sistemi su koydu,üç kere sök tak tan sonra aağdi dişliler yalama oldu,sabitleyip çözdüm,ardından sarma telinin ordaki bilya cayırdamaya başladı,söktüm attım ses kesildi, tabiiki soğudum diğerlerinin yanına uğurladım.
    Catanaymış,nexaveymiş zaten eski tecrübelerimle işim olmaz, en son bi okuma aldım 65 liraya(safina pro 30) hepsinden daha güzel sarıyor,sessiz,tok(şimdilik)
    senin kullanımını düşündüğün avlarda kullanıyorum memnunum,sanada tavsiye ederim.
    not:dayva daki o telin kapanma sıkıntısıda doğru bu arada.benden uzak toprağa yakın diyorum yani.

5. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Eyvallah Fatih abi saolasin, daiwa'yi listeye koymamda senin baska bir konudaki ben de aldim cumlen etkili olmustu, simdi yine senin tecrubene dayanarak listeden cikartiyorum :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Regalin her türlüsü sorunlu makina. Özellikle shimanonun en alt segment baitrunner modeline rakip olarak piyasaya sürülen baitrunner tipi problemli. Catana ve nexave de yaramaz. Abu penn okuma mitchell bu segmentte daha iyi makina çikartiyor.

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    okuma octana 30 bulursan tavsiye ederim.

8. furunotr

furunotr Haluk

Daiwa cetvelde drag kuvvetini kilogram olarak vermez; libre olarak verir; bu durumda 4,2 kg. falan olsa gerek; 8,8 kg. değil libre olarak verilmiş değerdir...

9. furunotr

furunotr Haluk

Penn genelde ağır ve hantal kalıyor; Abu ve Mitchell'in ise döküntülerini getiriyorlar ancak; iyi makinalarına tesadüf edemiyorum burada...

Eh Regal'de iyi değilse en iyi seçenek Nexave olarak duruyor; sonuçta bir alt model Catana'yı yıllar yılıdır problemsiz kullandım...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Üçünü de boş ver. Abu, Mitchell veya Okuma'lara bak.

Evet, çok iyi olmayacaklardır, ama bu üçünden daha iyi olacaklardır.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Döküntünün iyisi olacak tabi ki Haluk abi :) doktor bayandan temiz misali. Neka para oka köfte bir baska degisle . Ama regal cidden yaramaz makina. Sweepfire E al regal alma. En azindan basim gözüm sadakasina 50lira verdim diyip tepe tepe kullanirsin

12. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    okumaya hiç bakma .
    10 gün sonra misina klavuz bilyesinden hışır hışır ses gelir.
    sonra kafa yalama yapmaya başlar .

13. atakanatkan

atakanatkan Atakan

Shimano catana kullanıyorum.Tavsiye ederim sıkıntısız makina.

14. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    2500 sfc nexaveyi 2 yıldır kullanıyorum spin de yapıyorum teknede çapari yemlide kaç kere suya düştü üzerine yağmurlar yağdı hala tıkır tıkır işliyor.

15. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Arkadaşlar durumu çok güzel özetlemiş ,daiwa regal 4000 bende aldım kullandım aynı problemleri bende yaşadım , shimano nexave4000 aldım sarımı kullanışı güzel ama çekiş gücünden pek memnun degilim 2kg lık levreği, akya çeker gibi mücadele ediyorsun. Shimano alacaksan Exage den aşağı alma derim...

16. furunotr

furunotr Haluk

Roy; benim kullanma fırsatım olmadı ama Daiwa'nın düşük-ucuz modelleri alınmaz diyen bir kitle var buralarda; gerçekten doğru mu bu??? Doğru ise hapı yuttuk; daha geçen gün arkadaşa bir Regal aldırdık...:D

Mesela Shimano'nun ucuz modellerin kullanıyorum ve yerinde kullanılınca gayet güzel iş görüyor...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Daiwa'nın da ucuz modellerini yerinde kullanırsan gayet güzel iş görür.

Mesele, bunları alınca yerinde kullanmak. Oysa millet bunları daha üst makinelerin yerinde kullanmaya çalışır genelde.

Ve kötü olan, bu ucuz mallrın, o daha üst sınıf malların niteliklerindeymiş gibi gösterilmesidir.

Eleman diyor mesela, işte şurası şöyle oluyor, burası böyle oluyor. Beklentisi yükselmiş, yeri değişmiş yani. Gidip bu durumda bir diğer alt seviye makine alması anlamsız aslında.

Ama alt seviye ürünleri daha üst seviyeymiş gibi gösterenler varsa, haliyle tufaya geliyor.

Ucuz mal alınacaksa, en iyisi ucuz mal üretenlere bakmaktır aslında. Emin olabiliriz ki, ucuz bir kore arabası, ucuz bir alman arabasından daha iyi olacaktır.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ben sweepfire E 4000 kullaniyorum :D en dusuk daiwa bu heralde. perch avinda, yada feeder avlarinda kullaniyorum. lambur lumbur bi makine. sarim klavuzunu 1 sezonda yedim. eski hurda makinalardan bi klavuz taktim. birde procaster A 4000 kullaniyorum. bu oturakli bayagi. toleranslari yerinde. biraz agir. o da exellerden düsük bir model. turna, sudak ve heavy spin yayin avinda kullaniyorum. bunun vukuati yok daha. pek de olacak gibi gözükmüyor. 85cm turna 140cm yayin da avlari arasinda.

regale gelince. belkide daiwanin piyasadaki en kötü makinesi. memnun olan hiç kimseyi duymadigim gibi. sazan için 4 adet baitruner tipini alan bir arkadasim 6 ayda 3 tanesinin hakkindan geldi. kamislari sudan topluyor. balik vuruyor crrrrr crt crttt crttt klak hop kamis suda :D berbat bir makina. daha nasil yerinde kullansin. sazan tutmak için baitruner yapmislar, özelligi ilk balikta su koyuveriyor.

önden kalamali modelini kullanip kisa sürede pert edenler de var. burda dechatlon getirmisti regal serisini. fiyati uygun diye geçen sene çok alan oldu. bu sene pek kullanan yok :)

19. furunotr

furunotr Haluk

Pek öyle olmuyor ama... 2001 Skodam var mesela (Alman eli değmiş:D ) ben memnunum; 2001 Korelilerin çoğu toprak oldu ama...:D

20. furunotr

furunotr Haluk

3000 önden kalaması spinde kullanılacak; pek öyle büyük balık da yok; olsa olsa yarım kilo falan olur balık ancak; bu durumda iş göreceğini tahmin ediyorum...