Merhaba arkadaşlar.. Balık avına yeni merak saldığım gibi net'te gezinirken bu foruma denk geldim ve hemen üye oldum.. "Sazan avı" için sizce aşağıdaki iki sistemden hangisini kullanmalıyım ve "yayın avı" için 1. sistem uygun mu bana yardımcı olabilir misiniz acaba? Ayrıca önerileriniz benim için çok önemli bunuda belirtmek isterim.. Teşekkür ederim şimdiden...
yayın avında ben genelde göl lerde akarsuyun girdiği yerlerde durarım kullandıgım sistem 1.sistem askın sistemi derinliği fazla vermem 70cm kadar derinlik verirrim, tek iğneli, mantar buyuk top mantar kursun 30 gr ı gecmez kursunu mantar ile iğnenin arasına sıkma kursun takarım, bu sistem iyi iş yapıyor. sazanda ise yayı kullanabilirsin lakin gölün durumuna göre bu sistem farklı olabiliyor.
kullanacağın avlağa göre değişir daha iyisi .dibi aşırı otlu sazlık vs yerlerde 1. sistem işe yarayabilirken ,dip temiz ise 2. sistem daha iyi olabilir . ama hiç bir zaman en iyisi yoktur .hangi avlakta hangisi en iyisidir bunu ancak kendiniz tecrübelerinizle öğrenirsiniz. dutla 10+ kg sazan çekilen bir avlakta mısırla yada hamurla siftah bile yapamayabilirsiniz.