Aranıza yeni katıldım 22 yaşındayım londra ahçı olarak çalışıyorum sürekli forumu takip ediyordum fakat üye olmak bugüne kısmet oldu sitede gerçekten çok bilgilendirici mesajlar bulmak mümkün bu 1 ay içinde vizem gelicek türkiyeye döndüğümde bir tekne almak istiyorum ben Balıkesir Erdek Ocaklarda yaşıyorum arada paşalimanı taraflarına dalmayada gitmeyi düşünüyorum 2 kişi kafamda 3 takım var lütfen yardımcı olurmusunuz 1- İsatek ege modeli 4.50 - 9.9 4 zamanlı mercury 7200 tl fiyat aldım fakat adres teslim 7500 tl ye geliyor isatek teknenin ege modeli nasıldır acaba 2- Marin boat 4.50 tekne 9.9 mercury 4 zamanlı 7850 adres teslim fiyatı hiç pazarlık yapmadım daha 3-Marin boat 4.50 tekne 9.8 Parsun 4 zamanlı Kampanya fiyatı 6000 tl adres teslim bu tekneye acaba 9.8 parsun yeterli olurmu yoksa almışken ver üstünü mercury al dermisiniz yoksa o farka değmez parsun yeterli olurmu birde isatek mi marinboat mu benim bunlar hakkında hiç bir bilgim yok buda ilk teknem olucak zaten bu parayı biriktirdiğimde hayalleri de kurmaya başladım onun için almışken en doğru kararı vermek istiyorum teşekkürler
Merhaba Tolga,hoşgeldin. 2009 Eylül ayında MarinBoat'tan ben de 4.50 tekne almıştım,4zamanlı 9,9 Suzuki motoruyla birlikte. O tarihte ben peşin 6bin ödemiştim tümü için.Tekne amatör bir balıkçının işini ziyadesiyle görecek kalitede bence.marinboat, isatek iyi satış yapan firmalar ve aşağı-yukarı da kaliteleri birbirine yakındır sanırım. Ama ben Suzuki motor konusunda çok memnun kalmıştım. 4kişi+malzemeler ile tekneyi gayet iyi götürüyordu.Sitede elinden çokça tekne-motor geçmiş arkadaşların deneyimleri benden çok fazla,onların da mutlaka fikirlerini al..Kendi adıma söyleyeceğim,bütçenin fazlasını motora ayırman.motoru iyi seç.tekne dediğin şey tümü polyester zaten.bakımı tamiri motora göre çok daha ucuz. iyi günler. Tekneyi aldığımda açtığım konu: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28840&page=2
Yerliyurt'un ürünlerinide gözardı etme derim. Porföyünde bulunsun. Bursa'da yakından inceleme ve değerlendirme şansın olur. En azından, kuracağın diyalogla, kullanım amacına en uygun tekne ve motor konusunda gerekli ön bilgiyi çok daha sağlıklı almış olursun. http://www.yerliyurtmarin.com/ Bu arada foruma hoş geldin.
Erdek mahrumiyet bölgesimi de internetten tekne motor arıyorsun güzel kardeşim.Bandırma da en kötüsü bursaya kadar uzanırsın,göre göre alırsın kralını.Bursa da Mursan,çavsa,yerliyurt ve daha birçok deneyimli firma var,bandırmada ve erdektede bayileri vardır mutlaka. Motor çin işi olmasın,mercury tavsiye ederim yakıt önemli.
Tabiki dediğin doğru fakat hem bunları yapıcak uzun zamanım yok hemde tecrübem burdan tecrübeli arkadaşlar hangi uygunsa önerirlerse geldiğim gibi almak istiyorum çünkü zaten 3 haftalık tatile gelicem bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum teşekkürler Bu arada erdekte bayisi olsa bile 2 bayi aklıma geliyor onlarda internetten alıp üstüne kar koyanlar fiyatlar en aşağı nakliye hariç 300-400 farkediyor
Tekneleri deneyimlemedim ama motorda bahsettiğin seçeneklerden Mercury fiyat farkına değer emin ol. 20 sene kullandım mercury markasının 2 zamanlı 20 hp ürününü, hiç pişman etmedi... Başka bir arkadaşımın da johnson 9,9 u var 9-10 yıldır, aylarca depoda kalsa da tık etmeden saat gibi çalışıyor. 4 zamanlılarını da kullanan çok arkadaşım var, hepsi memnun bu iki markadan. Diğer markalarda tecrübem yok pek, bir şey desem yanlış olur.
çok teşekkür ederim abi bende mercury üstünde kararımı verdim gibi fakat tekne konusunda daha karar veremedim isatek tekne dolap bakımından çok kullanışlı gibi gözüküyor ama kullanan arkadaşlar varmı acaba alanı sadece tekne olarak daraltmak istiyorum artık isatek 4.50 mi marin boat mu yada 500 tl daha fazla verip safter 4.50 olabilirmi benimde gönlüm yerli yurt ister fakat bütçeme göre biraz pahalı
2 Zamanlı bir motora bakıp, 4 zamanlısı için karar vermek yanlış olur. Teknik olarak 2 zamanlı motorlar kolay kolay bozulmaz. Ama 4 zamanlı motoru 20 yıl sorunsuz kullanabilmek biraz düşündürür. Olmaz değil tabi ki. Fakat şu markanın 2 zamanlısı 20 sene dayandıysa, 4 zamanlısıda sağlam çıkar gibi bir öngörüye girmemek lazım. Genede Mercury motor iyidir, çok kullanan, uzun yıllardır kullanan ve sorun yaşamamış arkadaşlar var. 4.50 tekne için, 9.9 motor bence hayli hayli yeter. Ama sürat teknesi gibi kullanacağım diyorsanız, ona bir şey diyemem.