sizce hangisi?

Konu, 'Makineler' kısmında istavritspor tarafından paylaşıldı.

1. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

Merhaba ustalar, uzun incelemeler sonunda şu iki makina arasında kaldım fiyat aralığımda ancak bunlara müsaade ediyor. (oda çok kasarsam)

ilk önce ben size bu makinelerle neler yapacağımı anlatıyim.

1- galata veya unkapanı köprüsünde yemlide kullanacağım. (istavrit-lüfer)
    (çok seyrekte olsa çapari. o anki duruma bağlı olarak)

2- saray burnu ve zeytinburnu civarında uzun atışalar için kullanmayı düşünüyorum.
    sarayburnun'da istavrit ve olursa palamut
    zeytinburnun'da karagöz - ekşina ve çeşitleri

3-arnavutköy civarında sazan avındada kullanırım.

anlayacağınız süpermen olması lazım

siz hangisini tavsiye edersiniz? tabi tavsiye ederken benim anlayacağım tarzda sebeplerinide söylerseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

bu yapacağım işler için bu makinalar belkide çok fazladır bunuda belirtirseniz daha ucuz birşeylerde tavsiye edebilirsiniz. sonuçta orkinos peşindede değilim :))

2. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Ben o iki makineyi göremedim..?

3. istavritspor

4. istavritspor

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Fatih hangi kamışa takacaksın makineyi?

6. istavritspor

şu an elimde linea effe 360cm sprit surf kamış var atarı 50-150gr. idare ediyorum... belki çok iyi bir makina alırsam yanına aynı markanın 4,20 lik spider surfer olanını alırım.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Titanosu ele. O kulvarda kara şanzımanlı kamyon gibi kalacaktır.

Windcast X serisi demişsiniz.

S, X ve Z serisi olarak 3 seçeneği mevcut. Bu seriler, yazılan bilgilere göre tatlı su için üretilmiş makinalardır. Ha derseniz ki, tuzlu su ? Elbette canavar gibi kullanılır. Tabii tuzlu suyun zararlarını da hoş görmelisiniz.

Bu serilerde alışık olduğumuz +1 rulman esprisi yoktur. Yani 4+1 veya 5+1 değil . Avantajmıdır, dezavantajmıdır bilemem.

X serisi, bu seriler içerisinde orta sınıftaki üründür.

Kesinlikle bu modele karar verdiğinizde, Z serisi sizin için daha isabet olacaktır.

http://www.avmarketi.com/asp/product/132754/Daiwa-Windcast-Z-5000-Surf-Makine

Ultegra dersen, tartışmaya bile gerek yok bu kulvarda bence. Burada ki seçiminizi, kullanım amaç ve yerine göre, görsel ve teknik yapısına göre 4500, 5500, 10000,.........ama XSB, ama XTB olarak belirlemenizdir.

Yeni bir alternatif çıkmadığı sürece, yakın zamanda benimde almayı planladığım model

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ULTEGRA-5500-XTB-531-TUR-41-BB-pmu750.html

veya,

http://www.balikavmarketi.com/Urun/...0-531-TUR-5xSA-RB1BB-SURF-MAKINE-pmu1855.html

Hangisini tercih ederseniz edin, hayırlı olsun şimdiden.

8. istavritspor

ilgilendiğin için çok teşekkürler üstad. 390 küsür olan bütçeyi biraz zorlarsam olabilir ama diğeri beni aşıyor şimdilik. verdiğin diğer bilgiler içinde çok teşekkürler. ayrıca birşey daha sormak istiyorum saçma olursa acemiliğime verin. makinanın devri yükseldiğinde bir turdaki sarım metrajı artacağından istavrit gibi zayıf balıkların iğneden dökülme durumu ortaya çıkar mı?

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    5+1 rulman ibaresindeki +1 her daim klape rulmanini belirtir. Windcast serisi göl makinasidir. X çok zayif bir alet. Z denize gidebilir, kurtarir yani. Z fiyatinin daha altina emcast advance veya plus daha uygun olacaktir.
    Diger marka için yorum yapmiycam.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hiç uğraşma. Git bir tane Okuma Avenger 65 al. Seni en rahat ettirecek (cep ve kullanım açısından) makine bu olacaktır.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu standartlarda ki makinalarda kullanacağın, daha doğrusu kullanman gereken kamışla, 3-5 istavriti hissedebilirmisin bilemem.:confused: :confused: :p

Burada, devirdi, bir turda sarım miktarıydı, hızlı sardı döktü, v.s gibi şeylere pek takılmamak gerekir. Kol sizin elinizde değil mi ? 1 saniyede 2 tur değilde 1-1.5 tur hıza ayarlarsınız kendinizi oldu bitti. Yani gaz pedalı gibi. İsterseniz son gaz, isterseniz aheste aheste.:p :p

Şunu bilin yeter, bu devir konusunda. ( Mutlak biliyorsunuzdur.)

Devir yükseldikce güç azalır, devir azaldıkca güç artar. Otomobil vites işlevi gibi değerlendirin.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Shimano'cular hemen belli oluyor abi hihi

Meslea Emblem'in devri cidden yüksektir ama gücü azalmaz, ciddi ciddi. Gayet rahattır, yük filan hissettirmez hiç. Hatta, daha düşük devirli olan Ultegra'lardan filan çok çok daha hafiftir sarım olarak, .ok daha da güçlüdür. Stella ile çekmesi burnumdan gelen camgözlerin, Emblem ile kefal kadar koymadığını söyleyebilirim.

Acaba neden ola ki?

13. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Gelgelelim Shimano heryerde zibil gibiyken, Daiwa bulmak göbek çatlatıyor :) Mesela benimki çatlak şu an :D

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen avenger al, memnun kalmazsan, ben sana bir Daiwa hediye ederim. Sen sevmediğim adamlardan değilsin, Shimano veremem, kusura bakma.

İstavrit tutacaksan, ki tariflerine göre tutacaksın, Surf kafalar sana gelmez. Bunlar balığı çok silkeler. Hele iyi, kalite, bilhassa Daiwa gibi bir makine varsa elinde, sardığını anlayamazsın, çok istavrit dökersin çapariden. Dahası çapari yapman filan nispi şekilde daha güç olur. Hele o kısa kamışı da düşünürsek. Uzun, 4.409 vs kalite bir kamış amortisör gibi davranır, balığı pek silkelemez mesela, makineyi telafi ederde, senin kamış 3.60 ancak.

Bunları vs. hesaba katarak, al bir tane Avenger diyoruz. Gayet memnun kalırsın, bahsettiğin avlaklar özelinde.

Ama deseydin, Şemsipaşa'ya gitme planlarım var, Çubuklu'ya çıkacağım filan, o zaman başka modelleri öne almak gerekirdi. Ha, bu avenger ile gene gidersin, harika olmaz oralarda ama, idare edecektri gene gayet güzel.

Makineye örgü de sarma. ama moda oldu, sarmak istiyorum diyorsan, Emcast'tan aşağısını aklına bile getirme. Dyneema misinayı hakkıyla idare edecek makine çok az piyasada. Zira, ip için iyi olan makine, normal misinada kötü netice veriyor nispi olarak. Bu yüzden elle tutulur markalar ip (yada atış için üretilmiş özel misinaları) kullanacak modelleri bilhassa özel şekilde üretiyor.

Makine vs. tavsiye yaparken, çok şeyi hesaba katarak yaptığımı farketmişsindir. Sen en iyi neticeyi, normal misina, avenger gibi bir makine ile alırsın.

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Stella ile çekmesi burnundan mı geliyor? Şu emblem ne ulvi makineymiş yahu? Bir ara boğaza geldiğinde haber ver de gelip 1-2 deneyeyim... Dalga geçmiyorum, öve öve bitiremiyorsun şunu, kerameti neymiş görelim. Beğenirsem edinme yoluna giderim belki 2000 lira stellaya verene kadar.:)

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Belli olmak güzel ve avantajdır Serdar kardeşim. Kalabalık ve yaban ellerde kolay kolay kaybolma riskin azalır.hihi hihi

Emblemden bahsetmişsiniz. Gerçekten bu makinayı incelemek isterim. Lakin benim burada ki vurgum, fizik kanununun kaçınılmaz gerçeği. Bunu ne sizin söyleminiz, nede benim söylemim değiştiremez. Öyle olsaydı eğer, 60 tonluk damperler, rampa yukarı çıkarken böğür böğür böğürmez, taaa 1. vitese kadar düşmezlerdi.:p :p

Otomotivde ihtisas alanımdır bu arada.hihi hihi

İyi dileklerimle.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bakma sen, stella iyi makine. Ama bu hususta Emblem gibi değil. Emblem Pro, ciddi manada bu hususta ilginç bir alet. Ne kadar kocaman vs. yük binsede, kolun hiç yüklendiğine denk gelmedim henüz. Sanki boşken daha ağırmış gibi bir acayip şey oluyor.

Benim övmem değil. Bir sürü arkadaşta Emblem var ve hepsi aynı şeyi söyleyecektir. Çok shimano aşığı emblem'i eline alınca buz gibi soğumuştur aşkından. forumda çok örneğini görebilirsin.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :D :p :D :p :D :p

Banada bu güne kadar bir Shimano vermediğinizi buradan yazayım.

Demek ki sevmedikleriniz arasında değilim.:p :p

Keşke beni de sevmeseydin be Serdar kardeşim, hatta hiiiç sevmeseydin.:D :D ( En iyi Shimanonuzu bana verirdiniz o zaman.hihi hihi )

Kal sağlıcakla.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Boğaz'a gelecekken haber et birlikte avlanalım da bakayım cidden şuna.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyide olta makinesi kamyon değil, otomobil de değil.

Fizik kanunlarını elbette biliyoruz, ama mekanikte her şey o kadar basit olmuyor nedense.