Sizce hangisi?

Konu, 'Makineler' kısmında onur_birol tarafından paylaşıldı.

1. onur_birol

onur_birol Onur Birol

Herkese Merhaba;

Jig ve büyük balık için sırtıda kullanmak üzere yeni makina almayı düşünüyorum. Aklımdaki makina sayısını ikiye indirdim. 1- Okuma Salina SA 2 10000 ve 2- Daiwa Saltist. Okumanın fiyatı 280 TL civarında ve Daiwanın fiyatı ise Amerika' da 240 USD ve yaklaşık 430 TL ve oradan aldırma fırsatım var.

Sizce bu fark Daiwa için değer mi?

Herkese teşekkürler.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Düşünmeye bile değimez. Saltist ile o makine arasında ciddi performans farkı mevcut.

3. onur_birol

onur_birol Onur Birol

Teşekkür ederim..

4. 4443

4443

Daiwa Saltist.

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    Daiwa Saltist. daha iyi gibime geliyor okumalar burada orjinalleri yok bende beklemedeyim, biraz para biriktirip dışardan getirticem jig için.

6. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    bana görede daiva daha iyi ama bir de penn var
    ben 2 hafta evvel bir battle getirttim.amazondan ama maalesef amazon buraya yollamıyor
    cabelasta da var şöyle 6 -7 binlik bir battle fena olmaz.ben 6000 ve 4000 inini kullanıyorum.

7. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Onur bey secim yapmak istediginiz iki makinada bende mevcut bahsettiginiz rakamlarla saltist mantikli gozukuyor. Zaten devir hizi ile jig icin daha uygun saglam yapisiylada cok guven veriyor her ne kadar kaba olsada:) ama okuma salina ll asla yabana atilacak makina degildir pisman etmez insani eger turkiye fiyatlariyla alinacak olursa salina ll iyi bir secim olur. Sonuc olarak iki makinada gayet iyi tercih simdiden hayirli olsun

8. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Murat bey okumanin orjinali Turkiyede yok derken neye dayandiginizi merak ettim. Yani cengiz balikcilik fason urunlermi getiriyor yoksa okuma Turkiye icin orjinal urunlerini gondermiyormu???

9. onur_birol

onur_birol Onur Birol

Engin Bey;

Teşekkür ederim.. Fırsat varken Saltist alacağım :)

10. furunotr

furunotr Haluk

Daiwa iyi, güzel hoş da; yedekparça sorunu olduğunda çok fazla sıkıntılı; Okuma'nın parçası ise zebil gibi maşallah...:)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, daiwa yedek parça ihtiyacı hissetmezsin, böylede bir durum var.

12. 4443

4443

Serdar abi İstisnalar hariç tabiki , bunu bende çok merak ediyorum doğrusu kullanımım dahiline giren bir daiwa mevcut bütün yaşadığım olumsuzlukların üstesinden geldi bakalım sıkıntı yaratırmı senin kadar emin değilim doğrusu :rolleyes:

13. furunotr

furunotr Haluk

Ben hissettim mesela; 6-7 yıldır benim emektar GS-9'a parça arar dururum... En azından satışı olan; yani gündemde olan bir makina... Varsa rotor (olmasa da olur); klavuz ve tel takımı lazım...

Okuma'da böyle bir sorun yok; bilya ise bilya; klavuz ise klavuz; tel ise tel; kol ise kol v.s...

14. evreseli

evreseli ayhan

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 / Okuma Cedros 4.20 surf
    Favori Makine:
    Shimano sonora 2500fb / Daiwa emblem pro 6000
    Sayın furunotr

http://www.daiwa.com adresinden
    sağ üst kısımda yer alan service yazısının üzerine gelip buradan reel part diagram seçeneğini tıklıyoruz…

açılan pencereden makine tipini seçiyoruz…yani fly mı spin mi yada baitcasting mi…

bunu seçtikten sonra go sekmesine tıklıyoruz…

karşımıza bir liste çıkıyor…bu listeden kullandığımız makinenin modelini seçip ona tıklıyoruz…

daha sonra karşımıza çıkan diagramdan ihtiyacımız olan parçanın kodunu bir kenara not alıp hemen e-postamızı açıyoruz…

parça isteğimizi yollayacağımız e-posta adresi admail@daiwa.com

bu mail adresi daiwa servis yetkilisi Mr.toby BAAR a ait…

toby baar’a istediğimiz parça kodunu yazıp fiyat soruyoruz ve hangi ülkeden olduğumuzu yazıyoruz…

oda bize en kısa sürede parçanın olup olmadığını ve ücretini yazarak cevap atıyor…

MAİL BAŞLIĞI OLARAK REEL PART ORDER…TO MR. TOBY BAAR OLARAK YAZMAK İŞLEMİ HIZLANDIRIYOR…

sonra parçayı almak istediğimizi belirtip kredi kartı ve adres bilgilerini yolluyoruz…

kargo ücreti en fazla 4 dolardır ve en fazla 7-10 gün içinde elinizde olmaktadır…

Üyesi olduğum başka bir siteden alıntıdır.Gerekirse hangi site olduğunu açıklarım. İnşallah işinize yarar ..Saygılar dilerim.

15. furunotr

furunotr Haluk

Teşekkürler; bunu biliyordum; sanıyorum aynı siteden... Ancak aradığınız liste bulunamadı diyor bende....:)

Gene de daha güncel makinalar için pekçok kişinin işine yarayabilir; bilgiyi kayda almakta yarar var... Evet bu şekilde bazı modellere ait parçaları temin etmek mümkün; ancak takdir edersiniz ki eperce uğraştırıcı oluyor ve yurtiçinden alacağım bir makina için yurtiçinden parça ve servis temin etmek isterdim... Aksi halde; yani parça için bu kadar uğraşacak isem makina için de uğraşır ve çok daha ucuza yurtdışından temin ederdim... Gümrük işlemleri benim için sorun değil; oldukça uzun süre çalıştım gümrüklerde ve prosedür nasıl işler veya işlerdi bilirim; yeni prosedüre intibak etmem de pek zor olmaz; ancak ben kamış olsun; makina olsun; ya da diğer sarf malzemeleri olsun görerek ve inceleyerek temin etmeyi tercih ettiğimden bu tür seçenekler ile uğraşmıyorum; doğal olarak da abartılı fiyatlarla sunulmayan; yurtdışı fiyatı ya da daha altı bedele sahip; parça ve servisi olan markaları tercih ediyorum herdaim... Çok spesifik bir malzeme olur ise o başka...:)

16. evreseli

evreseli ayhan

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 / Okuma Cedros 4.20 surf
    Favori Makine:
    Shimano sonora 2500fb / Daiwa emblem pro 6000
    Haluk bey
    O zaman size DAİMA OKUMA :D diyoruz.( Serdar bey duymasın ) Saygılar.