http://www.avmarketi.com/asp/product/171165/DAIWA-SAMURAI-TELE-36TH-60-120GR-KAMIS# http://www.avmarketi.com/asp/product/168180/Okuma-Carbonite-Tele-Surf-12-360cm-80-150-Surf-Kamis Bu iki kamış arasında kaldım daha önce kullanan yada tavsiyede bulunabilecek biri var mı?
Merhaba Suat, ben Okuma Carbonite kullanıyorum profilimde görüldüğü gibi ve Shimano, DAM, Ryobi kamışlarımda var, fakat en sevdigim Carbonite. Tabiki üst klasman bir kamış değil ama bence aldığı parayı sonuna hakeden bir ürün. Daiwa hakkunda birşey diyemem hiç kullanmadım. Hatta keşke DAM ve Shimanoyu almasaydım dediğim oldu. Özellikle Shimano Vengeance taşımak bile eziyet, yanıma bile almıyorum. Tabi bunda aslında kamışın suçu yok, kapalı uzunluğun bu kadar uzun olması keyfi eziyete dönüştürüyor ve insanı o üründen soğutuyor.
merhaba suat bey bende Okuma Carbonite Car-S 390Cm Mh 80-150 kamışın en ucundaki halka inox yerinden koptu tamamen benden kaynaklı hatadan dolayı oldu.onun haricinde pek sıkıntı cıkaran bi kamış değil atışına gelince kişiyi yormadan atış yapabiliyorsunuz.ben genelde 75gr kullanıyorum ona rahmen güzel atıyor .istavrit avında 1 tane istavriti anlamak zor oluyor 75 gr kurşun varken ama 1 den fazla balık olunca anlaşılıyor.bende senin gibi daiwa ile okuma arasında kalmıştım daiwa için yedek parça gelmiyor dediler yani yanlışlıkla kamışın uçunu kırsak uc bulma şansımız yok muş bide daiwayı tatlı su için dediler.bende okuma aldım okumanın 50-100 olanı var 75 g kurşunda nasıl olur bilemem satıcı ucunun cok ince olduğunu söylemişti.siz kaç gr kurşun kullanıyorsunuz ona göre karar verin bence.
Ben de Shimano ile yaşadığım aynı problemden dolayı arayışa girdim.Okumayı gördüm inceledim ideal bir kamış fakat Daiwa'nın çok hafif olması(290gr) ve yüzüklerin daha sağlam görünmesi dikkatimi çekti.
s.a. suat bey kuşkusuz ne alacağınızı siz bilirsiniz nihayetinde, ama inanın alt segment ürünler biri birine oranla öyle devasa değişimler göstermez shimanoda olsa böyle daiwa da olsa böyle, tabiki beklentiler görecelidir, ne bekleyip beklemediğinizide gene en iyi siz bilirsiniz, ama bence ikisinide eleyip biraz daha kaliteli kamış bakın, çünkü üst segmentlerde keşke burasıda şöyle olsaydı diyeni görürsünüz ama hiç hayrını görmedim attım köşeye diyeni öyle kolay göremezsiniz.