Sizce hangisini almalıyım arkadaşlar?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında kdr2088 tarafından paylaşıldı.

1. kdr2088

kdr2088 Kadir

Son düzenleme: 11 Mart 2013
  2. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    ***..Linklerin ikiside zaten aynı set...
    bence ikisinide alma biraz limitini artır.kendin güzel bir set yap.Ama ben acemıyım yenı başlıyacağım markalar hakkında bılgım yok dıyosan al..değilse alma...

3. kdr2088

kdr2088 Kadir

Mehmet abgi link lerde bi yanlışlık olmuş. Yeniledim. Aynen dediğin gibi bi bilgim yok markalar ve kaliteleri hakkında. Gayette amatör bi balıkçı olduğum için olta setimi bilmeden hor kullacağımı düşünüyorum.

4. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    İlla buradan ve bu setlerden biri olacak diyorsan ilk set daha kullanışlı duruyor. Ama diğer ev malzemesi satan sitelere bak. Hazır daha güzel setler var. Onlar daha uygun başlangıç için.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sadece, almış olmak için alacağın türden birşeyler almış olursun da, kullanma şansın olur mu bilmem.:confused: :confused:

Güzel bir şeylerle başlamak, insana ayrı bir zevk verir; senede 1 kez kullanacak olsanız bile.

6. kdr2088

kdr2088 Kadir

Bana önerebileceğiniz bi set var mı ? Sabırsızlık ve heyecanla kötü bi set almak istemem...

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Böyle hazır setlere yönelmekten ziyade, kullanılacak ürünleri ayrı ayrı analiz ederek seçimini yapmak, daha sağlıklı olacaktır.

Burada arkadaşların çok daha sağlıklı önerilerde bulunabilmeleri içinde, bu iş için bütçenizi, almayı düşündüğünüz takımla ne tür av yapmayı hedeflediğinizi belirtmelisiniz.

Derseniz ki, 50 liraya A' dan Z' ye bir takım düşünüyorum, bu pek sağlıklı, ideal bir sonuca ulaştırmaz sizi.

8. harunzengin

harunzengin harun

İlla da ekonomik bir takım yapılacaksa bence tanınmış markaların uygun fiyatlı modelleri alınmalı bana göre. ben yıllardır 15 TL ye aldığım okuma marka tek bilyalı makineleri beklemeli avlarda kullanmaktayım.

9. kdr2088

kdr2088 Kadir

Tevfik abi, erafımda baraj çok. Bu yüzden baraj balıkları için ideal (senede bir tatile gittiğimde denizde de kullanabileceğim olursa iyi olur tabi) bi şeyler arıyorum. Bu işe fazla bütçe (şimdilik) ayıramıyorum. 50 TL civarı bişeyler olursa diyerekten arayış içine girmiştim.

Yardımlarınız ve vakit harcadığınız için eşekkür ederim bu arada

10. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan

11. kdr2088

kdr2088 Kadir

12. kdr2088

kdr2088 Kadir

harun abi online ortamda bana bi ucuz yollu bi olta toplayabilirmisin peki ? Tabi rica ediyorum.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir kardeşim, bak size orta halli alacağın malzeme fiyatlarını içeren bir liste yazayım. Makina ve kamışa ayırabileceğin ve bu fiyatlarda ki kamış ve makinanın nasıl bir şey olabileceğine sen karar ver.:confused: :confused:

Misina ..............: 10 Tl.
    Kurşun..............: 5 Tl.
    Klips+ Fırdöndü.: 5 Tl.
    Muht. İğne.........:10 Tl.
    Muht.Ivırı zıvırı....:10 Tl.
    ================ ========-
    T O P L A M .......:40 Tl.

Kalan veya kalması muhtemel, 10-15 liralık kısımla, kamış ve makina tercihi ne olabilir ?:confused: :confused:

Yani, bu işe başlamak ve alt seviyelerde bir malzeme takımı kurmak istersen, en az 150 liralık bir limitinin olması gerek. O da ancak, '' Eh işte '' denebilecek bir takım oluşturur size.

Gerisi hikayedir bence. Bu güne kadar kulaklarım çınlamadı, bundan sonrada çınlamasını istemem.:p :p

14. kdr2088

kdr2088 Kadir

Tevfik abi peki barajlarda kullanacağım kamışın boyu ve makine hakkında nlere dikkat etmeliyim. Aşağıda link verdiğim sitede epey çeşit var hem marka hem fiyat olarak.
    http://www.balikmarketim.com/?kateg...&src=&stock=&kactane=24&direction=1&order=prc
    sanırım OKUMA markası bu işte baya iyimiş...

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir kardeşim, edineceğin takım kullanım amacına uygun olmalı.

Siz ne tür av yapacaksınız, biz bilemeyiz.

Eğer ki derseniz;

Ben sahtalerle At - Çek ( Spin ) yapacağım; o zaman 25-40 lık arası bir makina ve 2.40 seviyelerinde bir kamış. ( Kamışın atar değeri, kullanacağınız sahtelerin ağırlıklarına uygun olmalı. 15 gr.lık bir sahte kullanacaksanız, 10 - 30 aralığında bir kamış seçmelisiniz.)

Hayır, ben beklemeli av yapacağım derseniz, 60 lık bir makina ve ortalama 3.00 m. boyunda bir kamış. ( Bu kamışta, kullanacağınız kurşun ağırlığıyla uyumlu olmalı. 70 gr.lık bir kurşun kullanacaksanız, 50-100 aksiyon değeri olan bir kamış tercih etmelisiniz.)

Marka konusuna gelince;

Henüz oralara gelmedik.:confused: :confused: :D

Elbette her markanın kendi klasmanında bazı güzel ürünleri vardır. Okuma hakkında fazlaca bir bilgim ve deneyimim maalesef yoktur. Ama şu da bir gerçek ki, 20-30 liralık bir makinadan da fazla bir beklentin olmamalı. Nerede trak, orada bırak misali.:D :D

16. kdr2088

kdr2088 Kadir

Son düzenleme: 12 Mart 2013
  17. kdr2088

kdr2088 Kadir

g
    ü
    n
    c
    e
    l

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    3.60 lık kamışla, her iki amaçlı kullanımda sıkıntılar yaşarsın. Ama 2.70 gibi bir kamış, her iki amaca biraz daha uygun gibi.

Bunlar kalite olarak nasıl dersen ?

Size sadece deneyim, bilgi kazandıracaktır.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Onlarla daha çok kıyıdan beklemeli av yaparsın. Zamanında Çipura ve mırmır aranır. Yalnız çok keyif vermez bunlar. Kamış bir yere kadar idare eder de makina 3 gün sonra sorun çıkartabilir.

Atçek olarak sürekli kullanıma uygun değil ama kısa süreli kullanımlarda zargana topu arkası slikon çekilir o kadar.
    O da kamışın sap uzunluğu sebebiyle rahat ve keyifli olmayacaktır.

Bence beklemeli ve spin av için 2 farklı takım kurmak daha isabetli olacaktır.
    Kamış iş görür, 50 tl'lik bir makina da beklemeli avı kotarır bence. (Çok uzak atış düşünmüyorsan)
    160 tl gibi de orta seviye ama gayet rahat ve keyifli bir spin takım kurulur.
    Benim kullandığım takım arkadaşlarca çok beğenilir mesela. :)
    Okuma V system 2,40 Kamış 140 gr
    Okuma Safina Pro 25 Makina 213 gr

Toplam 353 gr'lık bir takım. İple kullanıyorum ve gayet memnunum.
    Deneyen arkadaşlar hafifliğine bayılıyorlar.

Bence bir kere alın, en azından minimum fiyata maksimum keyif alacağınız takımları kurun. Bir takımla 2 işi birden yapmaya kalkmak iki disiplininde keyf kısmını ıskalamak demek olacaktır.

Seçim sizin. :)

20. kdr2088

kdr2088 Kadir

Hepinice cvp larınız için *** ederim abilerim arkadaşlarım