Günaydınlar... Bir süredir kullandığımız spin takımlarımızı artık değiştirmeye karar verdik (fztözkan ile) Biraz araştırma yaptık ama emin olamadık. Ayırdığımız bütçe makina başına 200 Tl civarında. İp misina ile kullanmayı düşünüyoruz, kamış olarak da okuma v sistem 2.70 almayı düşünüyoruz. Sizce aşağıdakilerden hangisini tercih etmeliyiz, ya da başka öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler... http://www.avdeposu.com.tr/?urun-86393-shimano-exage-3000-sfd-yeni-makina http://www.avmarketi.com/asp/product/171157/Daiwa-Procaster-3000-A-Olta-Makine http://www.balikmarketim.com/shimano-sonora-2500-fb-spin-olta-makinesi http://www.avpazarim.net/_A3-1387-shimano-catana-3000-sfb-makine.htm Bizim önceliğimiz exage ve daiwa procaster arasında. Bir de ek bir soru: Genelde silikon, sabah da wtd çalışacağız sizce 3000lik makina iyimidir, ya da 4000lik veya 2500lük makina mı bakmalıyız?
Bunları almaya gerek var mı diye düşünmeden edemedim. Zaten atçek stili için çok az av yapabiliyorsunuz. Yaşam şartlarınız değişmediyse ve aynı şekilde av yapacaksanız çok ta gerekli olmayan bir alışveriş bence. V System'in halkaları ip misinaya uygun mu emin değilim. Bende az bir süre ip misinayla kullandım ama sonra yeniden monoya geçtim. Av süreniz, gidebildiğiniz zamanlarda uzun. 4000'lik makina çok konforlu olmaz. Hele daiwa'nın 4000'liği 5000'lik makina ebatındadır muhtemelen. Görmeden makina almayın bence.
Penn Fierce 3000-4000 Power Pro Moss Green 18 lik veya Savagear Fineeze HD4 bulabilirsen HD8 Okuma Helios 2.70 20-50 Keyfine bak hemşom
abi elimizdeki 2 surf takım ve 2 spin takımı satıp öyle almayı düşünüyoruz..takım sayısını azaltıp daha sık balığa çıkmak istiyoruz ,bizim spin makine ve kamıştanda memnun değiliz o yüzden 2 tane spin takım yapacaz.
Hemşom söylediklerin hem bize birazcık tuzlu kaçıyor hem de kamış için 20-50 atar bize çok fazla. Kullandığımız sahteler genelde 10-15 gr. bir iki tanesi 22 gr. Silikon kullandığımızda da taktığımız jigheadler 10-12 gr arasında, bazen daha da hafif.
Abi başka makina ya da kamış önerin var mı?? ELimizdeki okuma alumina 2.40lık, biz 2.70e terfi etmeyi düşünüyoruz.
Videoda mı yetmedi Hemşom, bu söylediklerinin hepsini ben de atıyorum ki sana söylediğim kamışla Tuz konusunda birşey diyemem ama, kamış 200, makina 200 diyeyim
Okuma V System Spin Kamış 270Cm 10-40Gr ==- Shimano Exage 4000 FD ==- STREN SONIC BRAID 0,18MM 110M LO-VIS GREEN 17,6 KG. Şiddetle tavsiye ederim. Çok memnunum.
Anladım, hayırlı olsun o zaman. Benim sıralamam şöyle olurdu : Spro Redarc 30'luk Spro Blackarc 30'luk Daiwa Exeler X 3000 (yurtdışı) Daiwa Procaster 2500A Penn Fierce 30'luk (Yurtdışı) Shimano Elf 3000C (Yurtdışı) Shimano Shara 25'lik (Yurtdışı) Shimano Exage 25'lik Yurtdışı yazdıklarıma ebaydan bir bak bakalım, fiyatları daha uygun olabilir. Kamış olarak, bizim buralarda Vsystem iş görür. Atar aralığı yüksek olan helios gibi modelleri hiç görmedim ama kullanacağınız sahte ağırlığına göre çok sert kaçabilir. Genelde 10 - 20 gr aralığında sahte kullanıyorsunuz, benim gördüğüm.
Makina için bir şey diğemem ama, okuma 2.70 kullanıcısı olarak bu kamışı size gönül rahatlığı ile önerebilirim,pişman olmazsınız.
Eheheh...hihi hihi hihi Ben çekmez demiyorum ki, vietnama 2 kere gidecekler havasında, makina kitlenecek. hihi Aldıklarında hiç kullanmadan greslerlerse anca o zaman kullanabilirler. Birde 4000'lik 355 gr. Adamların pestilini çıkartacaksın. 3000'lik alınabilir. Penn Fierce'le bende bayağı balık çektim. Ballı bir makina. :thumb: Levrek, palamut, lüfer, çipura...vs. Şaka bi yana, basit ve sağlam makina 6 devriyle su üstüne de uygun. Çok güçlü değil, redarc gibi değil mesela. 3000'liği alınabilir. Pişman da etmez alanı.
Birazcık tuzlu kaçtı hemşom bi de ağır sahtemiz hiç yok 1-2 tane var ağır onları kullandığımız meraya da yılda 2 defa gidiyoruz sadece, çok değerli oldukları için her yerde kullanmaya korkuyoruz onları
4000lik makina büyük kaçmıyor mu hocam? Bide ağırlıklarına baktım sanki yorucu olur gibi geldi bana ama tam emin olamadım Çok teşekkürler
Abi aslında ciddi ciddi yurt dışından getirtmeyi düşünüyordum ama garantisinin olmaması biraz soğuttu beni yurt dışından. Dediğin gibi kullandığımız sahteler genelde 10-20 gr aralığı, hatta 8-15 gr bile diyebilirim.
Bu spro black arc modelini çıkart listeden,onun yerine spronun blue arc modelini ekleyin derim,black arc çok arıza çıkartan bir modeli spronun.. Kendi tavsiyemi ekliyeyim ben bu arada,bence al bir daiwa capricorn bak rahatına...
Hiç bilmiyorum abi şimdiye kadar garanti ile hiç işimiz olmadı ki ufak arızalarda çeşmeli av markete götürüp tamir ettirdik.
Selim abi çok teşekkür ederim, capricornun fiyatına baktımda bizim kamış ve makina için ayırdığımız bütçenin fazlasına sadece makina alıyoruz. Eğer haftada 1-2 balığa çıkabiliyor olsak gözünün yaşına bakmam paraların ama ayda 1 balığa çıkıp maksimum 1 kg levrek beklemek için biraz aşırı kalite gelir sanırım o