sizce kamış tercihim doğrumu ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında kursat tarafından paylaşıldı.

1. kursat

kursat kursat

merhaba ben bir kamış aldım ve boyu konusunda endişelerim var.Bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim.

Makina: Albastar Casillo 50 5:14.1 5 bilya
    Kamış: D.A.M 30-60 2491-300 3 metre 6 halka

Sizce Kıyıdan dip atan ve arada çapari ve şıp şıp ile şamadıralı kullanan biri için bu boy kısamıdır uzununa gerek varmıdır?

2. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Kürsat öncelikle aramıza hoşgeldin. Hitapta kusur oluşmaması için öncelikle imza ayarlarını ayarlarsan daha etkili cevaplar alacaksındır.

Gelelim edindiğin malzemlere; Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan. Kendi deneyimimce dip ve şamandıralı takımlar için takımların yeterli ancak çapari kullanımında en az 3,90-420 kullanman daha etkili olur diye düşünüyorum. Zira balık açıkta olur ise senin bu kamış ile o mesafelere ulaşman zor olabilir. Ama yakın kıyı avları için yeterlidir derim. Sevgiyle Kal...

3. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bu biraz kıyıdan attığın yerlede ilgili,eğer düz bir yerden atıyorsan 3 metre yeterli olabilir ama kayalık bir yer olursa ve arka taraf bulunduğun yerden daha yüksekse 3 m. kısa gelebilir.Birde çapari kullanırken yapısı itibariyle uzunsa atmakta zorluk çekersin.Bence en ideaiı 3.60 ile 3.90 boy daha uygun olur.Birde parça adedi ne kadar az olursa esneme ve uzağa atman daha kolay olur ama kapalı pozisyonda uzun kaldığı için taşıması zor olabiliyor.
    Sitede bu işin uzmanı çok arkadaşlar var ,onlar sana daha iyi yardımcı olabilirler.Rastgelsin.

4. kursat

kursat kursat

teşekkür ederim yardım bekliyorum 1,5 saat sonra işten çıkıcam ona göre aldığım oltamı değişeceğim veya değişmeyeceğim. saygılar.

5. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Kürşat kardeşim eğer etkili çapari avcılığı yapacaksan en az 3,90 m yi tercih et bence zamanla bu ölçü yetersiz gelecektir...

Birde avlağın hakkında bilgi ve malzemelerinin nette linki var ise verirsen daha iyi bilgi verilebilir... ;) ;) ;)

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Çapari için 3,90mt'den kısa kamışı kesinlikle tavsiye etmiyorum, yeni almışsınız bence vakit kaybetmeden değiştirin, hayırlıs olsun

7. kursat

kursat kursat

makina Albastar http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=MK%20CALLISTO%2050B

kamışın adresi : inanın bulamıyorum ama üzerinde yazanı yazayım
    3 m 30-60g 6 halkalı 40 ytl fiyatı var.

genelde kıyıdan atıyorum boru kurdu ile dip oltası bağlıyorum bazende şıp şıp olarak şamandıralı olarak. Geçen hafta erdek turan köyde 11 li çapari bağladım eski oltamla bayağı bi tuttum.Ama tekneden salma şeklinde attım oltamı.bayağıda tuttum.

8. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Kürşat'çığım kamışının atarı biraz düşük gibi geldi bana 30-60 gr. Bu atar biraz az gelebilir uzağa atmada ama bana yeterli gelir diyorsanbirşey diyemem zira attığın yerde herzaman balıklar beni yakından tut diyorsa...;) ;) ;) Şahsi tercihim en az 75-150 Gr. olurdu atarı konusunda... Zira bu şekilde balık uzağa çekildiği durumlardada ve farklı balık tutma tercihlerinde sana kıyıdan verim alabilme olanağı sağlayacaktır... Sevgiyle kal...

Son düzenleme: 30 Temmuz 2008
  9. kursat

kursat kursat

teşekkür ederim yardımlarınız için akşama bir büyük boyunu almaya çalışırım artık olmazsa kısmet

10. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Biz teşekkür ederiz inşallah yardımcı olabilmişizdir. Güle güle kullan...:)

11. Bir kamış ile hem yemli,hem çapari hemde şıp şıp yöntemiyle avlanmak zor..Çünkü bu avlar için gerekli özellikleri bir kamışta bulmak pek olası değil..Birinde boy diğerinde atar gibi farklılıklar mevcut..

Ancak tüm bu avları yapmak için illede bir kamış alınması gerekiyorsa kamış boyu minumum 3,90 atar ise 100gr bir kurşunu atabilecek özellikte olmalıdır..Şahsen bu kamışa bir örnek vermek gerekir ise silverstar elegance 3,90 bence yazdığım özellikleri az çok taşımakta..

12. kursat

kursat kursat

teşekkürler

13. kursat

kursat kursat

tamamdır oltamı 3,60 ile değiştim atarı 100-200g yazıyor. inşallah iyi bir tercih olmuştur. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

14. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kürşat bir önceki tercihinden iyi olduğundan emin olabilirsin. Hayırlı olsun güle güle kullan ve bol raporlarla burada bekliyor olacağız seni... :):):)

15. kursat

kursat kursat

merak etmeyin sabırsızlanıyorum :):):)

16. kursat

kursat kursat

Selam sarıfırtına ,
    Kamış ile ilgili sıkıntımı biliyosun.Geçen ctesi balığa gittim ancak yeni kamışım ile ilgili sorum şu olacak. 3,60 lık 100-200 atarlı kamışın makaraya bağlı olduğu kısım ile kamışın alt noktası arası mesafe neredeyse 80-90 cm kadar uzun ve bu uzunluk benim oltayı tutuşumada negatif olarak etkili oldu. sence bu normal bir uzunluk mu ve bu oltanın arka uzunluğunun bana bir dezavantajı olurmu ?
    saygılar.

17. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Kürşat'çığım 80-90 cm mesafe normal ölçüler içerisindedir. Ancak sen daha önce kullanmış olduğun kamışlar ile kıyaslıyor olursan bu senin kamışa biraz alışma devresi geçirmen gerektiğini gösteriyor derim. Ve bu uzunluk sana dezavantajdan ziyede avantaj sağlar zira mesafe atışlarında bu mesafeden alacağın güç senin daha etkili atış yapmanı sağlayacaktır. Ama az öncede bahsettiğim gibi biraz bu kamışa alışma devresi gerekli diye düşünüyorum. Zira bende 4,20 lik surf kamış var ve bahsettiğin mesafe yanlış hatırlamıyorsam 100-110 cm civarı. Ve atış anında bu mesafenin baya bir faydasını görüyorum. Burda önemli olan bir noktada, atış ve kamışı tutuş şekilleridir. Yalnız dezavantajından ziyade avantajları sözkonusudur.

Örnek verecek olursak;
    1- Büyük balık yakaladın bu mesafeden alacağın kuvvet ile oltaya hakimiyetin daha güçlü olur.
    2- Uzun mesafelere atış olanağı sağlar.
    3- Doğru tutuş esasını uygular isen kısa saplı kamışlara göre kolun ( bileğin ) daha az yorulur. Şu an için aklıma gelen en basit avantajlarını yazdım.

Sevgiyle kal...

18. kursat

kursat kursat

teşekkür ederim bu aydınlatıcı bilgilerin için. bu hafta sonu balığa gidemiyeceğim ama önümüzdeki hafta sonu bol bol deneyeceğim sağloasın sende sevgiyle kal...

19. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Ben teşekkür ederim Kürşat'çığım... Hadi Rasgele... :) :) :)