Herkese merhaba.Spin makine almaya karar verdim bütçem 130 TL civarı.Aşağıdaki makineden başka tavsiye edeceğiniz makine var mı ? http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=45-M-NEX4000FC&productref=19024&ID1=&ID2=
Bir üst serisi http://www.avmarketi.com/asp/product/19112/Shimano-Exage-2500-FC-4XSSS-1-BB-Makine olabilir. Yada Spro passionlarada bakabilirsin diğer ucuz bir alternatif olarak.
Turan makina nealırsan al mutlaka YEDEK kafalı model seç, iki kafa iki çeşit misina odaiki ayrı makinadır. Ben shimano Catana 2500 fb aldım daha ucuz modeli benim hoşuma gitti.
Teşekkürler Gökhan abi.O zaman 7 aralıkta gelicek olan şu makineye biraz daha para biriktireyim Soner abinin dediğide olur http://www.avmarketi.com/asp/product/19078/Shimano-Exage-3000-SFC-4XSSS-1-BB-Spinning-Makine
Turan yeğenim, Exage serileri gerçekten güzel makinalardır. Beklentilerinin ötesinde olacağı kesin. Yada böyle bir şey. ( Yedek makarasının olmadığını tahmin ediyorum. USA versiyonu makinadır.) http://www.avdeposu.com.tr/?urun-24833-SHIMANO-SAHARA-4000-FD-3-1-BB-5-7:1-TUR-SPIN-MAKiNE.html Burada yapacağın seçimde dikkat etmen gereken husus, kullanım amacına göre boy seçeneğidir. Verdiğin linkin altında ilgili serilerin devir, ağırlık ve misina sarım ölçüleri vardır. Derim ki, o çizelgeyi bir güzel incele ve seçimini ona göre yap.
Sevgili kardeşim, exage yi biraz pazarlıkla 125 tl civarında alabilirsin. Bu bütçe için gayet güzel bir seçim olur. Ben kullanıyorum memnunum. Yine farklı ve memnun kalacağın bir model olarak daiwa exceler i tercih edebilirsin. Bu makineyi de y.dışından 100 USD civarında alman mümkün.
madem biriktirmeye kadar verdin azıcık daha zorla kendini..al şu makinayı bitir işi benimki geldi gelecek..belkide gelmiştir bayiye bu gün http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=2963
Makine çok iyi birşeye benziyor. Tevfik abi hariç forum spro cu oldu sayende. Bir daha ki makine alışımda mutlaka ilk sıraya koyacağım spro yu.
Teşekkürler herkese ama en fazla 150-160 TL çıkar benden.Daha başlangıç seviyesinde olduğum için fazla para veremem.Exage ye daha yakınım şuan.Bir dahaki seferede spro alırım inşallah
Görüntü ve yazılanlara göre gerçekten kalite olduğu anlaşılıyor. İhtiyacım olmuş olsaydı, gerçekten alır ve denerdim. Sonra da, '' Budur '' deme ve yorum yapma şansım olurdu. http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=2963 Yaptığım tercihlerde, karşımda ciddi muhattap ararım. Bu yoksa, cihan-ı alim olsa boştur benim için. Umarım Spro da denildiği kadar kalitelidir. İthalatçısı da gereken hizmeti ve güveni verir ve arkadaşlar da kaliteli ürünler kullanırlar. Bundan mutlu olurum; şu an mutlu olduğum gibi.:thumb: :thumb:
Spin için almak istiyorsanız 4000 fazla bence 2500 fc alın hem fiyatı daha makul hemde 400 fc ile aralarında hemen hemen 100 gr felan var...
memnun olmadığım birşeye asla tekrar para vermem sırasıyla spro passion 710,720,740, şuan stoğumda.. SPRO RED ARC TUFF-BODY listeye dahil oldu olacak..ee artık beni emekli eder bu 4 cengaver alba star pelikan vs vs leri saymıyorum...shimano..okuma,banax.mitchel makinalar..relix, bunlar elimden geçti..sadece okuma var bunların içinde bekliyen..onuda arada ayıp olmasın diye kullanıyorum ,benim için makina ses çıkarmıyacak..gacur gucur, hır hır,huşur huşur ses yapmıyacak hemencecik aman nazar değmesin 3 spro da halen ilk günkü gibi çalışıyorben yağmurda fırtınada dahi atçek yaparım..bu gün boydan aşağı komple çimdim atçek yaparkenhihi dolaysıyla makinada çimiyor dalgalı havalarda güzel bir levro geçde olsa sahtenin arkasından çıka geldi...devamı olmadı..güzel bir baracuda atladı..şimdi benim zamanım,,az uyumak çok at çek yapma zamanı saat 1 buçuk olmuş..hiç uyumadım 3 buçuk saat sonra tekrar atçeke gideceğim
Teşekkürler öneri için.Ağırlık önemli bir etken ama merada 10 kg a kadar avcı balık var bir sorun olmaz mı 25 lik makinelerde ? Hadi bakalım Kadir abi trofeleri bekliyoruz senden
Spin için kullanacağın yemlerin ağırlığı max 30 gr olacak misinanın kalınlığınada 0.30 desek bu donanımla atıp atabileceğin max uzaklık 60 70 metre (çok zorda yani biz yinede öyle varsayalım ) 20 30 metrede kalama payı bıraksak 2500 makine fazlasıyla işini görecek demektir... 4000 makina fazladan misina fazladan ağırlık fazladan büyüklük yani fazla gereksiz spin diyorsan ne alırsan al 2500 makine al ayrıca seçiminde bence çok iyi nexave 2500 fc spin için çok ideal...
Zaman zaman da, hafif yemli beklemeli avları gözardı etmemek gerekir ki, o bölgeler, bu tür avlara oldukça müsaittir. 70-80 Gr.+ ağırlığıyla, 4000 lik makinanın çok daha isabet olacağı kanısındayım.
Tevfik abi hatırlarsan su an sahip oldugum catanalarıda senın onerin ile almıştım. Ve yine hatırlarsan banada beklemeli avlar yapabilirsin makaranı 4000lik al demiştin ve ben seni dinlemeyip 2500 aldım Şimdi arkadaşımın 4000lik makarasını ara sıra kullandığımda diyorum ki iyiki 2500 almışım cünkü ben beklemeli avlar için zaten bir albastar leader surf takıma sahibim sergen kardeşimde benim gibi spin için sormuş yani sadece spin avlarda kullanılacak bir makine arıyor bence 4000lik bir makine almak yerine 2500lik bir makine alması daha uygun olur beklemeli avlar için 20 30 tl ye bile bir kamışla makina uydurabilir beklemeli avlarda 30 40 dkda bir yemleri tazeliyor bile olsan spindeki gibi makinenin ve kamışın o kadar da iyi olması gerekmiyor en azından ben böyle düşünüyorum ve sergen kardeşimin 130 tl ödeyip alacağı makineden pisman olmasını istemem o yuzden 2500 fc nexave almasını baska bir ürün alacaksada 2500 tercih etmesini ısrarla öneriyorum...
Teşekkürler ilgilendiğiniz için ayın 7 sinde hangi makineyi aldığımı yazarım ama exage ye daha yakınım söyleyimde
Bak seeen, demek beni dinlemeyen sensin ha. Al sana, al sana. Taha yeğenim; Şöyle yazdığım bu konuda ki mesajlara ve başka konularda ki önerilere dikkat edersen, çok açık ve net yazmaya çalışırım. Kişi, kendi kullanım tercihlerini ve alternatif kullanım seçeneklerini gözardı etmemesi ve sonra '' Keşke '' dememesi için. Yukarıda ki yazdıklarıma da bakarsan, bunu rahatlıkla görebilirsin. 2. konu yazısında da, Hafif beklemeli düşünürsen iması vardı yazdığımda. Sanırım sizede aynı vurguyu yapmışımdır ısrarla. Çünki, bir çok arkadaşımızın, gençliğin verdiği bazı sosyal aktivitelerden fedakarlık yaparcasına, okul ve cep harçlıklarını biriktirerek bir şeyler alma gayreti içerisinde olduklarını yakından hissediyorum. Bu nedenle de isabetli karar verebilmelerinin önemini vurguluyorum. Bundan sonrası da, kişinin tercihi tabii ki. Her ne kadar beni dinlememiş olsan da hihi umarım makinandan memnunsundur. Oynak yerlerini ve misina klavuzunda ki rulmanı, zaman zaman ince yağla yağlamayı ihmal etme.