Selam arkadaşlar konuyu açıp açmamak için baya düşündüm ve balık tutmaktan zevk alanlarında bu konuya mutlaka yorum yapmaları gerektiğine inandım hafta sonları genelde civar göllere ve barajlara gidiyorum mutlaka sizlerde raslamışsınızdır oltayla balık tutan amatör kardeşlerimize abilerimize tam güzel bir koy buluyorsunuz tamam burası uygun diyorsunuz odane koyun için de on onbeştane makaralı olta sırayla dizilmiş birer ikişer metre aralıklarla onlarca olta dizili ve ilginç olanıda bu kadar oltayı atan bir tek kişi olamaz diyorsunuz kendi kendinize ama malesef oluyor adam üşenmemiş tek başına onbeş oltayı dizmiş koya veya gölün kenarına kurmuş çadırı veya şemsiyeyi be güzel kardeşim farkında olmadan veya olarak yüz metrelik bir alanı tek başına sahipleniyosun bu bir sonra o oltaların hepsine birden balık vursa nasıl yetişirsin iki bu kadar çok olta atarak farkında olmadan balıgı küstürüyorsun üç daha bir çok olumsuzluk sayıla bilir ama ben saymak istemiyorum tamam niyetiniz israil sazanlarının kökünü kurutmaksa lafım yok ben yıllardır balık tutuyorum amatör balıkçıyım hala profesyonel olamadım her defasında iki tane makaralı olta kullanırım veya bi makaralı birde sırık hadi üçtaneyede lafım yok ama kardeşim onlarca olta atan arkadaşlarım bunun geçerli bir sebebi varmı bundan ne zevk alıyorsunuz bunu burda anlatında bizde belki size hak verebiliriz şimdi forumda balıkçılık hakkında yorum yapan sevgili kardeşlerim ve abilerim sizlere soruyorum bu balıkçılıkmı balık avcılıgımı veya sizce etikmi selamlar
Sümer bey bildiğiniz üzere Amatör balıkçılığı düzenleyen Tebliğlerde bir amatörün kullanacağı olta sayısı 4 adet ile sınırlandırılmıştır..Eğer uyarı yapmak ister ve uyarınıza olumsuz yanıt alırsanız Görevli birime yapacağınız ihbar ile bu sorunu çözebilirsiniz.. Ancak şu bir gerçekki gerek makaralı grek ucuz olması ndeniyle sallama diye tabir edilen oltalar miktar gözetilmeksizin kullanılmakta..Zaman içerisinde bilinçlenen avcılar sayesinde bu durumun düzeleceğini ümit ediyorum
duyarlılıgın için teşekkür ederim ama bu güne kadar görevli birimlere yaptıgım şikayet ve uyarılardan bi sonuç alamadım selamlar
Sizinki birşey değilmiş ben bir defasında aynı kişiye ait 34(otuzdört) kamış saymıştım, sonra kamışların bir bölümü suya düşmüştü
Aslında güzel bir konuya parmak basmışsınız ,bizde Trakyada çok karşılaştık ,adamlar belli baraj ve göllere tur düzenliyorlar ,bir büyük otobüs kiralıyorlar içerisinde 25-30 kişi bunların her birinde en az 7-8 olta düşünün 30*8=240 olta her birini 2 mt aralıkla atarsa 240*2 = 480 mt tabi bazende 3-4 mt aralıklarla atanlarda oluyor 500 mt lik alanı zapt etmiş oluyorlar ve sonra siz gittiğinizde oraya olta atmaya yer bulamıyorsnuz o kadar yolu boşu boşuna gelmiş oluyorsunuz , tamam tur düzenleyin ama makul 4 olta kullanın birde bu turları düzenleyen arkadaşlar tebliğlerden haberleri olmadığı için ,onlar için limit sınırlamasıda yok 2-3 gün kalınıyor ve ne kadar tutulduysa allah bereket versin diyorlar ve bunları kimse görmüyor , bizse 3 olta ile balığa gideriz ,jandarma gelir amatör balıkçı belgesi sorar ( Amatör balıkçı belgesi zorunlu değildir ) ayrıca olta takımlarında kaçar adet iğne olduğunu bile sorarlar işte adalet mi bu ,kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeye hakkı yok herkes hobisi yapmalı tabi tebliğlere ,kurallara uyarak
Çok kötü durum.Ben tatlısuda 2 en fazla 3 olta kullanıyorum.Üç oltada kesinlikle aynı balığa atmam.Yani 2 olta sazan ise diğeri yayındır.Gerçi 50 olta atsamda balık tutamayacağımya neyse.İnsanların bu bencilliği yapmamsı lazım hem kanunen yasak hemde diğer avcılara saygısızlık bu. Birde böyle 8-10 tane tırıvırı sallayanlar var.Yani beterin beteri var
Sümer iyi bir konu seçmişsin. 15 olta atan ET'çi 4 olta atan ZEVK'çi 15 olta atmak tabiki etik değil kişinin 37/2 den önce vicdan sürkülerini gözden geçirmesi lazım..
Sümer kardeşim bunlar , ülkenin yarası...baş belası... kısa yoldan köşe dönmeci.. hak hukuk mu?-banane insana saygı mı?- boşver bugün varsa yeriz / yarın ı yarın düşünürüz Gelmişken malı götüreyim.. Çogumuz bu tip adamları biliriz.. bende bir örnek vereyim 8/10 adet 3 iğneli kamış/ makina ile 36 saat aralıksız çipura avlıyan ve bu işi ben iyi yaparım diyen insanlar da var.. Kısacası bunlar amatör+canlıyı seven+hayatı seven insanlar değil.. sadece kendini seven insanlar.. bence uzak dur...hiç bulaşma.. hastalık kapabilirsin...
açılan konu hakkında yorum yapan sevgili balıkçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum sözüm size konuyu okuyupta acaba bendenmi bahsediliyor diyen bol olta atar kendini sportif balıkçı olarak gören ve hisseden arkadaşlarım egitim şart ama size egitimde kar etmecek biliyorum umarım en kısa zamanda sizlerde hatanızı anlayıp bu huyunuzdan vaz geçersiniz diye düşünüyorum ama biliyorum bu sözlerimiz size kar etmeyecek nafile ama kazanabildiğimiz her arkadaşımız bizim için önemli unutmayınki balık popülasyonu her yıl dahada azalmakta gelecek yıllarda eski günlerimizi yad etmemek için LÜTFEN BİLİNÇLİ AVLANALIM AVLANMAYANLARI UYARALIM duyarlı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim sevgilerimle