Sizce Surf takımın Ağırlığı ne kadar olmalı???

Konu, 'Kamışlar' kısmında erayylmaz tarafından paylaşıldı.

?

Sizce Surf takımın Ağırlığı ne kadar olmalı???

1. 800gr altı

oy sayısı 6
    21,4%
  2. 800 - 1000 arası

oy sayısı 20
    71,4%
  3. 1000 - 1200 arası

oy sayısı 1
    3,6%
  4. 1200 +

oy sayısı 1
    3,6%
  1. erayylmaz

erayylmaz eray

Bununla ilgili bilgi almak istedim Sizce ağırlığı ne kadar olmalı?

Ankette belirtirseniz çok sevinirim

Son düzenleme: 24 Mayıs 2011
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Eray bu konu hakkında yanılmanı istemem bu takımda agırlık şudur budur diye bir kural olmaz - tavsiyede olmaz.. her avcının kol boyu - vücut boyu - kol kası - vs etkenler ile ölçülen bir olay bu tercih ve alışkanlık meselesidir

. 1.50 boyunda bir şahısa 4.20 surf kullanması zordur..ama 1.90 boyundaki bir şahıs.4.50 surf ta kullanır dolayısı ile agırlıklarda değişir..

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Örnek vereyim kendimden. 1.70boy 72kg 4.20-4.50 arasi hafif ama sert kamis tercih ediyorum. Makinemin kuvvetli ve güven veren üstten kalamarli bi makine olmasi ve bu gücü tur sesinde hissetmem gerekli. Kullanirken yormamasi lazim. Belki psikolojiktir bende böyle

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eray kardesim, Muvaffak beyefendinin yorum ve dusuncelerine aynen bende katılıyorum. Burada ki boy,kilo,kuvvet, avlanılacak sureler, yerler ve sekiller acısından degiskenlik arz eder. Bunun yanı sıra sorf malzemeler, diger malzemelere gore biraz daha direnc gosterebilecek sekilde uretilmislerdir. Yani diger malzemelere gore % 20 - 30 gibi biraz daha agırdırlar. Dayanıklılık icin bu sarttır zaten. Ama bunu boyle derkende, bir demir yıgınından bahsetmiyoruz elbet.
    Bunu boyle degerlendirmeni tavsiye ederim.
    Kal saglıcakla. Tevfik.

5. furunotr

furunotr Haluk

Yaptığınız av disiplinine göre değişebilir bu ağırlık; örneğin surf takım beklemeli avlarda kullanılıyor ise ağırlığının çok fazla önemi yok; ancak Istanbul Boğazı'nda benim ve pekçok kişinin yaptığı gibi surf takımı spin takım gibi kullanmaya çalışıyor iseniz ağırlığın büyük önemi var ve takım kurşun hariç 1 kg. altı ağırlıkta olduğu zaman çok fazla yormadan kullanılabiliyor; tabii ne kadar hafif olursa o kadar iyi; sanıyorum ülkemizde bulabileceğimiz en hafif sağlam ve işgörür takım toplamı 800 gram gelir... (Italcanna Combat Telesurf kamış 220 gr. atarlı, 320 gram; Albrid surf makina, 480 gram)... Elbet makinaya yüklediğiniz misina da belli bir ağırlık yapacaktır... Tabii bu nevi takımların fiyatları da yüksek oluyor haliyle...Benim kullandığım takım ise 985 gram geliyor...