merhaba sevgili balıkavı dostları.. bir süredir bu platformda görüp de heveslendiğim kamış taşıma tüpünden ben de yaptım.. internetten satış yapan sitelerde 140-150 lira civarı satış fiyatıyla sunulan çok fiyakalı örnekler var elbette, ancak 'bunu ben yaptım' demenin keyfi de çok hoş doğrusu.. önce malzemeleri vereyim.. * 25 mm enli örgü kayış.. 2,50.- lira.. * 3 cm'lik plastik kayış tokası.. 2 adeti 2,50.- lira.. * gri renkli koli bandı.. (çok güçlü olanlardan) 13,35.- lira.. * 75'lik pvc pis su borusu.. 2 m.. 7,25.- lira.. * 75'lik pvc manşon.. 0,65.- lira.. * 75'lik pvc tapa.. 2 adeti 1,46.- lira.. buraya kadar malzeme maliyeti 27,71.- lira oldu.. * ofis parke zemin işinden artan az biraz parke altı şilte.. * az biraz japon yapıştırıcı.. bu da ofisten.. imalat aşamaları aşağıda.. keyifli seyirler dilerim.. malzemelerimiz bunlar işte.. 75'lik pvc pis su borusunun iç çevresi 21,5 cm.. parke altı şiltesini 21,5 cm eninde kestim.. azıcık dikkat ederekten rulo yaparak borunun içine ittim.. böylece kamışın taşıma esnasında boru içerisinde çarpma kaynaklı sorunlarını azaltmış oldum.. manşon ve tapa üst kapağı oluşturacaklar.. kayış askılar için düzenek 20 cm'lik şeritlerden.. pvc boru yüzeyini bir miktar zımparaladım ki yapıştırıcı işe yarasın.. kayışla boru arasına japon yapıştırıcı.. ve üzerine de kuvvetli koli bandı.. bu arada tapaları da bantla kapladım.. son olarak koli bandıyla tüpün etrafını sardım.. aslında koli bandı demek galiba yanlış olur; anormal güçlü bir malzeme.. kapalı boyu 136 cm olan surf kamışım için iş görür bir tüp oldu.. yerli malı yurdun malı; herkes onu kullanmalı..
Vallahi sanki Roketatar.Daha mukemmeli can saglıgı. Balıga gidip gelirken Jandarmalar seni cevirmesin '' O Roketatarla ne yapacaksın '' diye. Tedbirli olmanda yarar var.
Çok güzel el,ne sağlık. Ben dış kaplama olarak ahşap görünümlü yapışkanlı yüzey kaplayıcılardan kullanmıştım.
ilginize ve beğenilerinize teşekkür ederim.. balığa giderken RPG olmadığına belki ikna ederim de; dönüşte elde balık olmayınca ne derim bilemiyorum..
Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Güzel günlerde kullanın inşallah. Son zamanlarda herkes bazuka yapar oldu, dayanamayıp ben de yapacağım sonunda bir tane.
cok güzel olmuş daha önce forumda bir arkadas yapmıştı. O kumaş kaplıydı bant gercekten iyi fikir hemde daha pratık. güzel paylasım teşekkür ediyorum....
Ömer Bey elinize, emeğinize sağlık... el emeği gibisi yok gerçekten... şilte ise ekstra koruma sağlamış tebrikler... Sanırım beni kast ediyorsunuz... Gerçekten kumaş (suya dayanıklı) kaplama işinin zorluğu sebebi ile ve terzi arkadaşımın yoğunluğundan dolayı ikinciyi bir türlü yapamadım. Ancak yapmış olduğumu hatırlarsanız ( http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=39387 ) bir kez ava götürdüm (av sonucu "0") çok kullanışlı olduğu kanaatindeyim...
öncelikle harika bi çalışma tebrik ederim bendeki sörf kamış için çanta almıştım biraz büyükçe e içinede diğer bazı ıvır zıvırları koyunca sanırsın av tüfeği bu yüzden çok defalar otobüs şoförü ,derki ver abi yanımda kalsın ,patlar matlar ,hatta bazında almazlar bile onla giremezsin abi durumları ,nerden nereye düşündümde bide bu bazukayla seyahat ettiğimi düşününce hele bide ist kuleli önü hemen arkanda askeri okul nizamiyeden bol bol düdük dinle artık bana aldırma latife yapıyorum güzel çalışma
İcat olarak kayda değer bir çalışma lakin kırtasiyelerde bazuka kılıf 20-25 tl civarında,muhtelif boylarda uzatıp kısaltılabilen modelleride var.Çalışma olarak on üzerinden on lakin ekonomik açıdan aynı şeyi diyemeyeceğim.Ellerine sağlık.
El emeği göz nurunun yeri ayrıdır, fakat Sinan kardeşime katılıyorum. Dün bir tane aldım 17 TL. Güzel tarafı bu bazuka kılıfı istediğiniz oltaya göre uzanıp kısalması, malzeme olarak biraz esnek, tabi biz balıkçıları düşünmeden yapmışlar