size harika 2 adet konu ..

Konu, 'Genel Konular' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    1, si..
    Azmin zaferi....Dünyaya örnek insan..harika bir video
    http://www.kisiselbasari.com:80/Yazi.asp?ID=1571

ve bir olay...

Kartallar ve İnsanlar
    Kartal,kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır.70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşındayken çok ciddi ve zor bir karar vermek zorundadır.

Kartalın yaşı 40′a vardığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzar ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartal burada iki seçimden birini yapmak zorundadır:

- Ya ölümü seçecektir,
    - Ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.

Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde, yuvasında kalır. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar.

En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız. Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan, geleneklerimizden ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız. Ancak geçmişin gereksiz safrasından kurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlarından tam olarak yararlanabiliriz.

http://www.kisiselbasari.com:80/Yazi.asp?ID=1567 sayfasından

2. İlginç bir konu imiş paylaşım için teşekkürler:)
    Ancak bir yanlışı müsadenizle düzelteyim.En uzun yaşayan kuş kargadır 200 yıl yaşayabilirler;)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Erdal kardeş kuşlar üzerine araştırmam yok ama bu yazıyı sonuçta bir siteden tedarik ettik günahı onların boynuna diyelim.:eek:
    burdaki esas konu tabii insanlıga bir öğreti ..bir nasihat.. bir güzellik..:)

teşekkürlerimle

4. Kesinlikle haklısınız abi:)
    Şahsen benim çok ilgimi çekti konunuz ilk defa okudum bu olayı:)
    Bende kuş bilimci değilim ancak başka bır bilimsel yazıda kargaların 200 yıl yaşadığını okumuştum.Bende öğreti olarak bildiğimi yazdım;) Maksat paylaşım. paylaşımın amacı doğruları bildiklerimizi aktarmak;)

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Vallahi hayatimda okudugum gercekten en ders cikarilacak oykulerden biri. Ne denilmek istendigini biliyorum ve cook ugrasiyorum... Kendi gagami dusurmeye, cikanla yeni bir el uretmeye, urettigim elle her gun yeni bir insan yaratmak icin kendimi yolmaya... Insallah basaririm...

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Ne demiştik?? azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz Hüseyin kardeş..:)

7. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    abisi öncelikle merhaba....
    güzel bir konuya deginmişsin her ikiside çok anlamlı,bizlerde bu olaylardan kendimize ders çıkarmalıyız hayat ne kadar zorda olsa pes etmek yok günümüzde sokaklardaki insanları görüyoruz ,ona benzer intahar vakaları vb kartal hikatesi biz insan ogluna güzel bir örnek geçmişte ne yaşarsak yaşayalım hayata sıkıca tutunmalıyız yeni ufuklara yelken açmalıyız ...

paylaşım için teşekürler üstadım:)

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hayata bir kez geliyoruz ve bu şansımızı en kaliteli biçimde, mücadelemizden vazgeçmeyerek sürdürmek zorundayız. Hayat = Mücadele. Bu kural tüm canlılar için geçerli bir kural...