Skandal

Konu, 'Genel Konular' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Basimiza ne geldiyse cehaletten geldi, bilincsizlikten geldi... bunu soylemekten de hepimiz yorulduk...

Su anda TRT Belgesel TV kanalinda `Deniz Yuzlu Insanlar` adli belgesel yayinlaniyor. Bir kac dakika izlemek sinirlenmeme yetti. Irfan Kozan adli bir amator balikci bir yandan nasil paragat (paraketa) avi yaptigini kameraya anlatiyor, bir yandan da parmak kadar kupesleri, izmaritleri cekip cekip livara koyuyor.

Devletin resmi yayin kurulusunun kullanimi yasak olan paragatin tanitimini yaptigina mi yanayim, yavru balik avinin goruntulerinin yayinlandigina mi?...

Program yapimcisi veya sunucusunun bir yarim saatini ayirip "bu paragat neyin nesiymis, bir internette arayayim" demesi, bunun yasakli av araci oldugunu ogrenmesine yeterdi. Ama nerdee??? Bir de bunlar `belgesel yapimcisi` yani sozum ona bilimsel is yapiyorlar. Devletin resmi yayin kurulusunun yaptigi yayin bu iste... ustelik belgesel kanalinda yayinlanan, belgesel oldugu iddiasiyla yapilmis bir program...

Milletce geldigimiz nokta budur dostlar... sorumsuz, bilincsiz, yedigi ekmege saygisiz, is yapiyorum diye ortalikta dolanan bir guruh bilmedigi herseye el attikca (bilmemek ayip degil de bunlarin ogrenmeye niyeti yok), TRT belgesel kanalinin sozde belgeseli de bu kadar olur iste... yazik....

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Araştırmayacaksın - öğrenmeyeceksin - olanla yetineceksin - birileri sana iş verecek - birilerinin eteğinde yaşayacaksın - kultuk kimdeyse ona sırtını yaslıyacaksın - milleti oyalıyacaksın.. vs..vs..

3. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Paragat ne zaman yasak oldu ki? Ben ilk defa duyuyorum kullanımının yasak olduğunu..
    Sadece şunu biliyorum ki, paragat amatör balıkçılar tarafından kullanılması yasak. Balıkçı profesyonel ise kullanabilir.
    Yanlış biliyorsam lütfen kusuruma bakmayın.

4. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Paragat ne zaman yasak oldu ki? Ben ilk defa duyuyorum kullanımının yasak olduğunu..
    Sadece şunu biliyorum ki, paragat amatör balıkçılar tarafından kullanılması yasak. Balıkçı profesyonel ise kullanabilir.
    Yanlış biliyorsam lütfen kusuruma bakmayın.

Skandal
    Basimiza ne geldiyse cehaletten geldi, bilincsizlikten geldi... bunu soylemekten de hepimiz yorulduk...

Su anda TRT Belgesel TV kanalinda `Deniz Yuzlu Insanlar` adli belgesel yayinlaniyor. Bir kac dakika izlemek sinirlenmeme yetti. Irfan Kozan adli bir amator balikci bir yandan nasil paragat (paraketa) avi yaptigini kameraya anlatiyor, bir yandan da parmak kadar kupesleri, izmaritleri cekip cekip livara koyuyor.

5. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Yok gayet doğru biliyorsunuz. Profosyonel balıkçılara serbest. Adamın babasını çok takdir ederek izlemiştim ben. 85 yaşında olta iğnesi yaparak evin geçimine katkıda bulunuyor. Oğlunun babası için sarfettiği sözler her babanın duymak isteyeceği cinstendi.
    Ama balık boyları konusunda birşey diyemeyeceğim profosyonel sirküleri bilmediğim için.

6. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    gecen gun yabantv de istanbulun bir yerinde tam adını bilmiyorum sazan yarısmasında adam sipikere diyorki ben tek basıma 30 tane takım atıyorum simdi yarısma oldugu icin 3 kisi bukadar takım atabildik diyor 6 tane takım atmıslar sırıta sırıta söyluyor bunu tutulan balıgında en buyugu 1.200 gram 100 tane yarısmacının tuttugu balıgın en buyugu bu tutulan balıkta 10 adet yok.sonrada tırıvırıcılara kızıyor lar guya bilinclendirecekler milleti ha trıvırı atmıssın ha 30 tane takım atmıssın bence ikisininde hic farkı yok.

7. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.

Devletin resmi yayin kurulusunun kullanimi yasak olan paragatin tanitimini yaptigina mi yanayim, yavru balik avinin goruntulerinin yayinlandigina mi?...

Kullanan kişi amatör mü değil mi onu bilemem. Ancak konuyu açan arkadaş öyle yorumlamış ki, paragat tamamen yasak diye anlaşılıyor. İşte yukarıdaki tümce konu başlığından alıntı. Ayrıca yasak olan şeyler hakkında belgesel yapılamaz diye bir kanun mu var? Yasağı özendirmedikten sonra bilgi amaçlı balgesel yapılabilir bence. Gösterilen tepkiyi abartılı buluyorum. Hani dinamit ya da zehir, ne bileyim tırıvırı olsa neyse...

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Adam amator balikci. Profesyonel olsa zaten belgeselde paragat avini anlatmaz. Belgesel yapimcilari bilincli olsa amatorlere ornek olacak sekilde profesyonele bunu anlattirmaz.

9. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Çok haklısınız. 30 tane olta ile avlanmak demek balığa yaşaması için şans vermemek demek. 3 metre ara ile dizse yaklaşık 100 metrelik sahili kaplar. Balık için mayın tarlası demek bu. Üstelik sen ben orada balık avlamak istesek, adamın takımlarında bize yer yok. Hem ava hem insana saygısızlık. Ama meydan boş. Karışan yok, dur diyen yok. Sen şikayet etsen ne olacak? Bitmiyor ki..

10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    yabantv tekrarını yayınlıyor boyle programların birtane kız sunuyor programı izlerke gülsem mi aglasam mı diye dusundum sazlı bosna diye bir yer varmı orası olabilir yada sazlı ovamı ne istanbulda bu yer. geceden balıga gelenler var sabaha karsı gelenler var balıkcıları geziyor kız sabah saat yedimi sekizmi ne yarısmanın startı verilmis geceden tutanlar yarısma dısı zaten tutanda pek yok geceden adamın birisinin yanına gitti ilk balıgı o tutumus ilk balıgı tutan o oldugu icin en buyuk balıkta onun ki kız sordu nekadar balık diye tuttugun ben allah var 3 beş kilo var tuttugu balık zannettim üçyüz elli gram dedi ula dedim yurugit sonra kız dedi senden buyuk tutanlar var bir kilo ikiyüz gram tutan var dedi. allah daş etsin komedi gibi birsey. sonra bu dedigim heriflerin yanına gitti. onlar baya maharetmis gibi anlatıyor 30 tane takım atmayı cok buyuk bir basarıymıs gibi gururlanıyor bide 4 takımla sazan diye alırım ben onu sudan bırak 30 takımı cok takım atmak cok balık demek degildir. kucuk balıkları tutar cok takım buyuk sazan cok takımın oldugu yere gelmez bilir balık orada sakat bir durum oldugunu. misana karmasası kursun karmasası balıgın huylanmasına sebeb olur.onlar zanediyorki cok takımla en cok balıgı ben tutarım.yok boyle birsey sadece yer kapatıyorlar baskaları gelmesin yakınımıza diye. neyse cok konustum galiba yabantv de denk gelirse izleyin birde sincan belediyesin duzenledigi sazan tutma yarısması var onuda denk gelirse bakın eline bir kasnak kapan sazan yarısmasında almıs solugu.

Son düzenleme: 19 Ağustos 2011
  11. clarkim

clarkim ergin

Favori Kamış:
    Extreme Compezitione 4.11 / Okuma Salina 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 65
  12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Bİrkere şunu ayırlarım , TRT artık devletin değil Hükümetin televizyonu oldu. bu yüzden onlarda hükümetin onlara emrettiği yoldan gidiyorlar,,, sus! sustur! işini yap! araştırma!

13. rapalacikral

rapalacikral ali

adamlarda milyon balık var.
    biz de böle şeylerle tuta tuta 1 tane bırakmıycaz yakında.
    yazık.