bn ibrahim izmir gaziemirden siteye yeni katıldım ve sizlerle tanışmak isterm merakım zıpkınla balık avı tabiki özellikle gecleri varsa izmirli olan zıpkıncı arkadaşlarla görüşmek isterim hepinize sevgi ve saygılar balıgınız bol olsun
İbrahim bey merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Tanışma konunuzu yanlış yere açmış olduğunuzdan, konunuzu birazdan tanışma bölümüne taşıyacağım. Yalnız öncelikle size hatırlatmam gereken bir konu var. Biz amatör balıkçılar da, aynı ticari balıkçılar gibi kanunlarla avlanıyoruz. Yani bizim içinde kısıtlamalar ve yasaklar söz konusu. Bu yasaklara göre, geceleri zıpkınla avlanılması da yasaktır. Konu ile ilgili olarak anasayfadaki 1/2 nolu tebliği inceleyebilirsiniz. Ya da imzamda bulunan 1/2 nolu tebliğ linkine tıklayabilirsiniz. Şu ana kadar gece yapmış olduğunuz zıpkın avları ne yazık ki yasal değil, ancak hiçbirimiz bunları doğuştan öğrenmedik elbette. Sizin de aramızda bu kuralları öğreneceğinizi umuyor ve tüm yasal avcılık konuları ile ilgili, her türlü yardımda bulunabileceğimizi bildirmek istiyorum. Keyifli paylaşımlar dilerim. 1/2 nolu amatör balıkçılık tebliği - Dördüncü bölüm - denizlerde amatör balıkçılık Madde (6) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz. ve artı olarak aşağıdaki maddeyi de eklemek isterim. madde (7) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz.
Aramıza hoşgeldiniz İbrahim abi. e artık öğrendiğinize göre bundan sonra yapacağınız gündüz avlarınızın raporlarını bekliyoruz.
slm arkadaşlar msj larınızı okudum hebineze sevgiler burada yanlız oltıcı arkadaşlar mı var balık adam arkadaşlarımız varmı aramız da tabiki oltaya bn de cıkarım bazen okadar oltayla bakıl yakaladım ki bilen varmıdır aliaga güzel hisar cayından denize dökülen yerden tabiki bir kac sene ön ceydi şimdi de yapıyordur tekrar hebinize saygı ve hürmetler bizden tabikide gec avlanmayı bırakacagız hoşcakalın