slm arkadaşlar

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında 07hoca tarafından paylaşıldı.

1. 07hoca

07hoca öktem hoca

en sonunda niyeti bozdum,tekneyi yeniliyorum,kemer finike arası balık avlamak isteyenler tutulan balıkları pişirerek,rakıyıda açarak keyif yapmak isteyenler gelsin

2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam,

17-19 Nisan arası adrasanda olacağım inşallah..

3. 07hoca

07hoca öktem hoca

cüneyt kardeşim slm

yanıt vermekte cok geciktim , özürüm olsun,ben işlerimden dolayı,mayıs ayı sonu KARAÖZ taraflarında olabileceğim.

4. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    hoşgeldiniz tel inizi açıkca yazabilirsiniz teknenizin durumu-motoru-biçimi ve günlük fiatınızıda belirtirseniz kaç kişilik vs iyi olur

5. 07hoca

07hoca öktem hoca

Hoşbulduk Ramazan dostum,yaklaşık 35 senedir oltacılık yapardık,fiber tekne römorkla akdeniz sahillerini yıllar boyu arşınladım,finikeden tut , taa mellece kadar deli danalar gibi gittik geldik cok yorulduydum,tekne indir kaldırmaktan,bilirsin birde bu işin bütün ceremesini tekne sahibi çeker,dönüşte kimseyi bulamazsın yanında,herkes çeker gider,en sonunda kızmıştım yorulduydum , baragadileri bile legeniyle çöpe atmıştım.7 - 8 yıl gitmedim balıga,baktımki motorun pistonları bile yapışmış,tekne yagmur suyundan yosunla dolmuş,birde bu yeni yasaları,filan duyuyordum arkadaşlardan,sahil güvenliğin kurallarının milleti bunalltığını anlatıyorlardı,ben iyice soğumuştum bu işlerden,bizim zamanımızda ne soran vardı ne bakan,benim tekne ve motorun resmi kaydı bile yoktu,yıllarca koca akdenizde biz her yerde balık avladıydık,her yere ben baragadi bile döker toplardım...(çok uzattım özür,başını ağrıttımsa)ama bu gıcımık var ya,bulaşıklık*geçen yaz tekne motoru bakımdan geçirdim,ama liman kydımız filanda yok,arkadaşlarda durdurmuyorlardı,hadi artık diye,neyse baktım olacak gibi değil,dedim yeni bi tekne alayım,büyükta olsun,suda kalsın yorulmayayım diye,şimdi verdim bi tekne siparişi, 6 mt.kamaralı filan,içine 27 beygir bi daihatsu marin mtorda konacak,mayıs sonuna tekne geliyor,ama bilmiyorum paldır küldür başladımya bilmem pişman olurmuyum,seninle tanışmayı isterim , zaten belkide büyük ihtimal biyerlerde karşılaşmışda olabiliriz,belki ortak dostlarımızda vardır .bu hazirandan itibaren yeni tekneyle cıkmaya başlayacaz denize bakalım.eski tekne motorda duruyor,bulursam müşteri satmayı düşünüyorum,seninde tecrübelii balıkçı olduğun her halinden belli,bir kaç mesajını okudum,

6. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    ben önce 7 metre fiber vardı denizde 3-5 gün kalıyordum sonra büyüttüm 9 metre ayna kıç aldım özellikle olimpos-adrasan 10 gün kalıyordum 4 ay önce sattım dediğin gibi birçok arkadaşım var büyükliman koop a üyeyim bu yazı arkadaşların teknesinde geçiririm seneye bakarız artık 10 yıldan sonra teknesis ilk yazım olacak tekne yaptırmak zor iş eksikleri bitmez kayıt vs ayrı konu neyse olmuş artık keşke 8m falan olsaymış

7. 07hoca

07hoca öktem hoca

7,5 m. filan düşünmedim değil ama tekneyi ırmağa koymayı düşünüyorum,tekne büyüdükçe ırmağa giriş çıkışıda hesaba katarak,biraz küçük olsun istedim,birde büyüdükçe derdide büyüyor diye böyle ettim,yeni emekli oldum ramazan kardeşim,mavikentte ev var benim,yazları orada oluyorum,işte bizimki öyle yükseklerde gözüm yok =)) eş,dost 2 - 3 izmarit tutarızda,rakıyla muabetimizi ayarımızı yaparız diye...balık,malık amaç degil yani,ona kalsa ben daha 8 yaşındayken,şimdi milletin bayıldığı o lambukaları,domuz balıklarını tutar tutar denize atardık,40 yıl sonra baktım domuzun adı olmuş yasemin =))sene 1968 lerde pederle cıkardık sıcan adasının oralara,kıyametti lambukalar şimdiki adıyla yaseminler,bizim pedergil attırırdı geriye denize,duyuyomki millet şimdi gelincikleri bile yiyomuş birde mercandan lezzetli deniyor,e e e tabii bunlarada hasret kalacağız gibi gidişat.Ramazan biraderim ilgine teşekkürler,inşallah tanışırız.eskiden limanda bizim bahcıvan ismail abiler vardı,arap vedat dayı filan vardı,ama yıllar oldu göremiyorum artık eskileri.

8. 07hoca

07hoca öktem hoca

motor

Ramazan kardeşim,motor hakkında ne dersin?ben ömrümce içten takma motor kullanmadım,pederin eski teknelerde vardı,ben o konuda cahilim.bu daihatsu motoru takalım başın ağrımaz dediler,inşaallah oky demekle hata etmedim,senin mutlaka bilgin vardır bu konuda,benden deneyimlisin.

9. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    motoru amatör avlarda kullanacağın için sorun olmaz marka olarak tanımıyorum havamı-su soğutmalımı yağına suyuna bakarsın birde şarj-marş motoruna dikk edersin şu ilk 2 yıl sorunsuz olur ilk 50 saat sonra yağını değiştirirsin önlem olarak hararet göstergesine sesli uyarıda ekleyebilirsin birde arkayada dümen koyarlarsa güzel olur sırtı çekerken rahat olur