s.a bizim buralarda cok kefal oluyo yazın denizdede yasıyo deredede bu hayvan küçük böcek ve meps sahtelere atlıyomu yoksa kasna ile deniz kefali ayrı seymi çözemedim
öyle sanıyorum ki kasna sazanlarla akraba kefalle akrabalıkları yok.ancak bi yerde okumuştum aklımda yanlış kalmadıysa rus kefali iki türün birleşimiymiş.yanlış biliyorsam lütfe biri düzeltsin.
Selamlar,döner kaşık(meps), küçük boydaki muhtelif kaşıkler ,hatta böcek imitasyonu sahtelerle bile avlayabilirsin ancak bunlar bahar ve yaz aylarında daha verimli av yapabileceğin malzemeler...Rasgele..
bende öle biliyorumda burdaki 2-3 herif kefal sahteye atlamazmış hamurru felan emiyomuş evet emıyo ama sahte olayı yanlız atlıyo bencede ama yazın burda hiç görmedim kefali sahteyle yada meps le avlayan hep carpma yapıyo lar okadar uyarıyorum yapdınız av degil diye anlatamıyom kadınlar kızlar bile carpma yapıyo yazın gösterecemonlara av nedir belki örnek alırlar umarım
Sevgili Yusuf deniz kefali ile tatlısu kefali farklı türlerdir deniz kefali mavi kefal hernekadar iç sularda da görünsede aslı deniz balıgıdır . kasna denilen balık tatlısu kefalidir.. denizle alakası yoktur.. deniz kefali. tatlısu kefali.. ayrıca , senden daha küçük oltacılara örnek olman açısından mesajlarında , yazım konusunda.. daha dikkatli olmanı tavsiye ederim .. kolay gelsin..
deniz kefalı denizden tatlı suya geçebiliyor ama,kasna sadece tatlısuda yaşıyor,tutması zor ve zevklidir kasna,özellikle meps ve çekirge sahtelere çok geliyolar