slm arkadaşlar ben de aranızayeni katıldım daha öncede balık avına gitmişliğim var ama çok küçüktüm . bi tanıdık bana oltasını verdi ve sizce nası bişey işime yararmı , yoksa yeni bişemi almalıyım ,bu arada balık avınada kıbrısta başlıycam çünkü orda öğrenciyim birazdan oltanın özelliklerini msjla atıcam yardımcı olursanız sevinirim.
kamışın üstünde BANDO SPHINX-300 A yazıyor total length:3.0m sections:5pcs casting wt:75-150g yazıyor makarada ise REMİXON HERCULE 700 yds/Lbs: 255/12 190/14 155/16 GEAR RATİO:4.9:1 bide M/mm:230/30 175/0.40 140/0.45 yazıyor bunlar ne anlama geliyor ve işime yararmı ne tutabilirim bunla yardımcı olursanız sevinirim...
İmza ayarlarınızı bizim ki gibi yaparsanız seviniriz Mehmet abi. Oltanızın toplam boyu :3 m,5 parçadan oluşuyor,atar ağırlığı yani kırılmadan istediğiniz uzaklığa rahatça atabileceğiniz ağırlık 75-150 gr arası. Makaranızın ise kolunu bir tam tur çevirdiğinizde bobini 4.9 tam tur dönüyor (hızlı sayılabilecek bir makine) ve 30 luk misinadan 230 m,40 lık dan 175 m... sarabileceğiniz kapasiteye sahip. Bence başlangıç için sizi idare eder.İleride hoşlandığınız teknikler ve balık türlerine göre yeni takımlar eklersiniz.
Mehmet im ne güzelde yazmışsın.. aynen bu hızla devam et bu azimle devam et..Erdem in dediği gibi işine yarar ileride işi ilerletirsen daha iyilerini alırsın... yapacagın şey bolca gözlem ve okuma/araştırma....akabinde tatbikat..
Aramıza hoş geldiniz, Bu arada arkadaşlar sitede artık üye olunurken zaten imza işi hallolmuş oluyor, üyelerimizin avatar resimlerinin orada imzaları zaten mevcut olduğu için bu tür uyarıların gereği kalmadığını belirtmek isterim. Keyifli paylaşımlar...
Aramıza hoşgeldin bu arada elindeki takım acemiliğinde seni iyi idare edecek diye düşünüyorum daha sonraki avlarda zaten neyin yetersiz olduğunu kendin farkedeceksin bol avlar