Arkadaşlar ismim mehmet. aslen Balıkesirliyim şu anda Siirtte görev yapıyorum. yaklaşık 3 haftadır haftasonları balığa gidiyorum. (tabi benim gibi acemi arkadaşlarla) ilk haftasonu sadece 2 balık yakalaybildik)) ikinci hafta sonu ise 4 tane balık yakalayabildik) ama geçtiğimiz hafta sonu tam 25 tane balık yakaldık.(ee zamanla profesyonelleşiyor insan) yakaldığımız balıkların cinsini açıkcası tam tespit edemedim. ama siraz olduğunu tahmin ediyorum. internetten bayaa baktım. fotoğraflarını çektik ama yanımda olmadığı için burda yayınlayamıyorum. inş yarında gidiyoruz ava.. haftaya fotoğrafları yükleyip cinsini size danışmak isterim. balıkları botan nehrinin bir kolundan yakaladık. bildiğimiz dere balıkları. konyadan gelen bir arkadaş seydişehir civarında bı balıklara "yağ balığı" dendiğini söyledi. artık hangi balığı kastettiklerini bilmiyorum. balık avı meraklısı arkadaşları siirte davet ediyorum. özellikle avlandığımız yerin doğası harika. yeşil ve tamamen doğal bir çevre. beni hafta sonu kimse sabahın köründe kaldıramaz. ama bu mübarek beni saat 06 da dikiyo 3 haftadır ayağa. Hepinize rastgelsin...
Mehmet bey, Öncelikle Aramıza hoşgeldiniz. Kısa bir bilgi olarakta hatırlatmak isterim; KKGM (Kontrol ve Koruma Genel Müdür'lüğü) tarafından hazırlanan Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ Tebliğ No: 2008/49 derki; Çizelge-6 İçsularda Zaman Yasakları Türler Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın ( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) Diğer türler BÖLGELER/İLLER Adıyaman, Artvin, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat YASAK DÖNEM 1 Nisan 1 Temmuz Bu yüzden bahsettiğiniz avları bu belirtilen dönemde yapmış iseniz ve bilginiz yoksa bu konuda, bundan sonra hassasiyet göstermenizi rica eder,bereketli avlar dilerim.
sin ben bundan üç hafta önce büyük çekmeceye sazan avına gittim sazanın yumurtada oldugunu bilmiyordum sonradan ögrendigim için pişman oldum ama işişten geçti bunu bilenler hala sazan avına gidiyorlar buna dur diyecek kimse yokmu hadi ben aceniyin ya bunu bilenler böyle yaparsa sonra ilerki yıllarda bizler ne tutucaz buna bir dur diyelim hep birlikte
Cahit bey, Bizler elimizden geldiği kadarı ile bu uyarıları yapmaya gayret ediyoruz. Herkes kendince bilinçlenip çevresinede bunu yansıtırsa umarım bu duruma karşı hep beraber bir tutum sergiliyebiliriz.
Mehmet bey hoş geldiniz.Keyifli paylaşımlar ve bol avlar. Kurallara ve sirkülere biraz dikkat ve saygı, lütfen