Yaklaşık bir on gün önce ki ben izine çıkmadan önceydi bir konuda arkadaş çizimli olarak Şnorkel ile kıyıdan avlanma ile ilgili düşüncesinden bahsetmişti.Evet arkadaşlar ben bu yöntemi tatilde iken denedim. 1)Balıkları görerek avlanabiliyorsunuz.Özellikle küçük balıklar geldiğinde yemi tasmalayıp,büyük balıklara yemi saklayabiliyorsunuz.Böylelikle limit altlarını avlamamışta oluyorsunuz. 2)Hiç hareket etmeden dalgaların verdiği hareketle iğnenin ucundaki yeme doğal bir hareket vermiş oluyorsunuz. 3)30-40 faktörlü bir krem yanmamanıza yeterli oluyor.Can yeleği ile denedim ama omuz bölgesi açıkta kaldığı için güneş rahatsız etti. 4)En güzeli de balıkların davranışlarını birebir görüyorsunuz.Şöyle ki ispari hakkında şunu gözlemledim.12 numara iğnenin ucuna boru kurdunu taktım,önce küçük balıklar bir iki yanaşıyor,dudak değdiriyor bakarsa zarar yok didiklemeye başlıyor bu esnada büyükler küçükleri izliyor.Eğer yeminiz sert ve sağlamsa küçükler bir müddet didiklediklerinde büyük bir pislik sezmez ise tek hamlede atlıyor yeme. 5) Botumun hemen dibinde girdiğim için yem takma ve tuttuğum balığı alma işlerini botuma tutunarak hallettim.Şortumun içine almaya veya poşet taşımama gerek kalmadı. Kıyıdan belim hizasındaki sularda bile elim büyüklüğünde ispariler ve hatta size garip gelecek bir adet orta boy mırmır bile aldım.Görerek hemde.Diğer balıkların didiklemesinden sonra tek hamlede daldı yeme ve yakalandı. Yemim kalmayıp değişik yemleri denemek zorunda kaldım.Dipte hiç midye yoktu deniz kestanesi 4-5 mt civarında çıkardım fakat içi iğneye takılacak gibi değildi.Ekmek denedim ispariler hemen alıyorlardı.O anda denizde sonradan deniz hıyarı olduğunu öğrendiğim görüntüsü berbat olan bir canlı gördüm acaba dedim bu yem olur mu? (çaresizlikten ne yapacağımız şaşırmış durumdaydım) Bir tanesini kestim içinden incecik solucan gibi bağırsağa benzer organlar çıktı iğneye takılamaycak kadar ince ve küçüktü.Ama bir şey fark ettim.Balıklar bunun içinden çıkan organları hiç test etmeden,ürkmeden yemeye başladılar.Bende bu organlar deniz içinden dibe doğru çökerken ucuna ekmek takılı iğnemide onların ortasına bıraktım.Sonuç deniz hıyarı içi zannedip benim iğneyede 15-16 cm lik ispariler takıldı. Sağlıcakla kalın.
Zıpkın zaten benim hayalim.Fakat nefes yok bende.İkincisi de baya bi pahalı uğraş. İnan uğraşmak isterdim.
Sevgili halil hiçbirşey göründüğü gibi değil hotmaile ekle merakını gidereyim çok zor diil. Bu konuda yardım etmekten zevk duyarım . dal sağlıcakla
kıyıda bulunan yengeçlerin bacaklarını iğneye göre kırarak takarsan hem yemini alamaz balıklar hem de iri balık yakalam şansın artar. özellikle ıskaroz
Kesinlikle deniyecegim.. Balıkesirde snorkel gözlük paletlerimle açıkta bir istarviti dakikalarca izlerdimn napıyor diye bunu kesinlikle deniyeceğim.
Ozan kardeş inan dipte deniz kestanesi ve deniz hıyarı dışında hiç bir mahlukat yoktu.Bir iki küçük deniz minaresi gördüm ama o da 3-5 i geçmiyordu.