spro natural bait fish kullanan arkadaşlar.. bu sahteye takdığım iğneli aparatı göstereyim sizlere... sahteye takdığım aparat savagear silikonun kancalı aparatı dır.. savagear silikon sahte simli olan en altdaki,(videodaki ilk resimde 3cü sırada) resimlerin ortasında bir video var,bahseddiğim silikon sahte,spro ya benzer sahte...markası efe efe kendinden kurşunlu... video dan sonra texas rig yönteminde kullandığım diğer silikonlarımıda paylaştım kamoyu ile http://www.youtube.com/watch?v=o4fCFMLM_qY savagear aparatlı kanca yok ise şöylede yapabilirsiniz... çelik teli 3lü kancaya modifiliyerek,sahtenin karın bölgesinden sokup,düzgün istikamette sahtenin ağzından çıkarabilirsiniz,çelik tel e küçük zeytin kurşun takıp telin ağzını bükebilirsiniz,kılı kılına oturtursanız çok daha güzel olur verimi artar, kolay gelsin...
Ben de 3 saat önce Hisarönü'nden 2 paket spro plastik yem aldım.Nasıl yapayım derken aklıma karnıyarık savagegear silikonlar geldi.Spronun karnını burun kısmı hariç (orada gamakatsu wormun beli dönecek) alt yüzgecine kadar keskin bir bıçakla yardım.Worm offset iğneyi daha rahat saplayabilmek için yaptım bunu.Çünkü bu silikon çok kalın.Kuyruk yüzüşünü etkilemeyecek uzaklığa da içinde iki adet bilye olan plastik silindiri yerleştirdim.Bu bilyeli tüpü de aynı yerden almıştım.Kuyruğun her hareketinde şıkırdıyor. Tabi yüzüşünü bilmiyorum.Bunu sadece bir tanesine yaptım.İyi mi yoksa kötü mü yaptım bilmiyorumidk , fakat şekilde bir değişme yok. Yarın yağmur az yağacak olursa Güzelbahçe Urla tarafına gideceğim.Bakalım ne olacakhihi Selamlar saygılar Kadir ağabey...
Kadir ağabey bir şey sormayı unuttum. Ben sproyu, ragot gibi sibirilino şamandıra ile veya zargana topu ile atacağım.Şamandıra ile arasını 2.5-3 metre bırakacağım.3.60'lık hafif lineaeffe vigor kamışımı kullanacağım. Acaba yüzüşünü kötü yönde etkiler mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim Saygılar...
dipte hoplattığım için kuyruğu ağzında kalmış uyguladığın yöntem benim pek hoşuma gitmedi ragot iğnesi taksan daha temiz ve sağlıklı olurdu,gamakatsu iğneyi gömmen olmamış,iğnenin boğaz kısmı deve boynu misali,iğne düzgün durmaz sen iğneyi sahtenin içine gömersen... ragot iğnesinin büyüğünden al,sahteye uyacak boyda olsun,sidikliğinin ordan sok düzgünce ilerlet sahtenin ağzına kadar getir bırak,tertemiz oldu sahteyi kesmene gerek yok o zoka temsilidir,o büyüklük idealdir, kırmızı renkli zoka senin kişisel tercihin benim diğer kullandığım zokaların boyası yok,çünkü hepsini çıkarttım... kurşun rengi her sahteye gidiyor, kırmızı renkli zoka bu sahtenin ağzında sırıtır...
kadir abiye sormusun ama bende yanıtlayım yüzmesinde sorun olmuyo ama sahsi kanatım ve gözlemim attıkdan sonra suya düşünce misinanın topa dolanıyo olması yüzüsü öle etkiliyo ve balıgı cekerken topunda agırlıgı ve sudaki sürtünmesinden dolayı kamışa daha fazla baskı uyguluyo yani 500 gr lık bi balıgı topla cekersen 1 kilo oluyo bence kanatımca buda akıntısız sularda yani aşırı akıntılı sularda akıntıya karsı eyvah eyvah cek babam cek yanii amelelik bence en isi kafadan kursunlular hem problem olmuyo hem sahte yüzerken dönme problemi olmuyo normal ignelerde genelde silikon suda dönerek geliyoo
bu tür sahteler düz çekimde randıman vermezler, bunlar texsas rig yöntemi ile çalışır,bu sahteyi dipte hoplatacaksın, böyle aksiyon verdireceksin:topla uğraşıp kendini yorma oralarda silikon sahtelere böyle aksiyon verdireceksiniz,ragot istisna,onu düz çekseniz iş yapar,ama bu sahtelere böyle aksiyon verdireceksiniz.... ragot un önüne kurşun eklediyseniz aynı yöntemi ragot içinde uyguluyabilirsiniz... http://www.youtube.com/watch?v=3qj5lpNfRvM&feature=related
Çok teşekkür ederim Kadir abi.Sayenizde boşa kürek çekmeyeceğim.Bu arada havyarlı levrek duyarlılığınızı da takdir ederim,ben de bu konuda sizi örnek alıyorum. İyi geceler.Rastgele.
Abi söylemesen ben bunu ufak aksiyonlarla dümdüz çekerdim. Böyle klasik kuyruk aksiyonlu balık görünümlü silikonları düz ve hafif aksiyonlu, solucan kurt benzeri silikonları offset iğne ve kafa kurşunuyla dipte hoplatarak kullanıyordum çünkü. Efe de güzelmiş. Sazan görünümlü, kefal renkli bişeymiş dediğin gibi. Bir de dikkatimi çeken, raglouları da offset iğneyle kullanmışsın. Sanırım onları da dipte zıplatmak için kullanıyosun. Verim aldın mı bu şekilde?
bu silikonları hava karardık dan sonra, öğleden sonra tercih ediyorum.. gündüz sadece sabah suyuna gidiyorum o vakit su üstü kullanıyorum.... sabah suyunda süreç kısa, bu sebebden mümkün olduğunca hızlı seri bir şekilde,bölgeyi tarıyorum, texsas rig yöntemi için vakit lazim,bunu kullanması zamanını alıyor..çok sık duraklamalar yaptığın için...hop hop hop dur sahte aşağı insin,tekrar hop hop hop dur sahte aşağı insin,bu süreç vakit istiyor... öğleden sonra, güneş battıkdan sonra avlanma süresi daha uzun,bu aralarda tercihim.. ragot u da dipte çekmek için bu iğneyi taktım,takılma olasılığı sıfıra yakın.. iğneler yeni geldi sayılır,henüz denemedim... tabanını iyi bildiğin yerde...hoplatırken vuruş olduğunu hissettiğinde sert tasma atacaksın...
Kadir bey yazdıklarınız levrek avcılığı konusunda öğretim niteliğinde, ben yazı ve videolarınızı tek tek inceliyorum, teorik bilgi olarak bence yeterli. Bize kalan avlağa gidip bunları uygulamaya dönüştürmek Tek sorunum denize uzak olmak idk , iki haftadır ava çıkamadım banghead
son avım dan sonra 1 kere sabah suyuna indim,onda da deniz çamur idi,yağmur fırtına ile yatıp kalkıyoruz, bu sabah için niyet tutmuştum hava yine yağmurlu gösteriyor idi,gecede baktım bulutlar vardı,yine sakat dedik gitmedik, yağmurda yağmadı,böyle pc başında oturup sörf yapıyoruz yarın öbürgünde yağmurlu gösteriyor,anlaşılan epey mola vermiş olacağız yarın sabah belki gidebilirim yağmaz iseidk şuan alanya tarafın dan siyah bulutlar üstüme doğru geliyor,keyfim kaçmıya başladı yine.. levrek kaybolmadan bir kaç yakala bırak yapsam yeter bana
abi dns ayarlarını değiştir bilmiyorsan google dns ayarları nasıl değişir diye yaz çıkar sabah uyandım ama berbat uyku vardı geri yattım
kadir abi bugün hava eh işde öleden sonra yagdı biraz yagmurun altında tam levrek havası diye su üstü wtd le denemeler yapdım baya bi alaln taradım ama nafile ragot taktım simli seffaf olandan 10-12 cm lık nafile spro nun bu kefal sahtesini takdım nafile..yok yok olu yok ama yanımda adamlar ekmekler 1 kiloluk kefal yakalıyolardı sudan cıkaramadılar kacdefa bencıkardım okadar kefalın oldu yerde levrek olmaması hayret bi arada suda şap şap sesleri geldi turna balık kovalıyodu galiba kıyıya 2 metrede orayada denedim sahte ama nafile galiba bu ralardada balık açıga kaçmış gibi yok tek olan kefal kiloluk kefalmi tutsam ne acaba
o tarafda denizin durumu nasıl bilmiyorum burda deniz coşuyor,çok pis karıştı,gömük den beter oldu siyahımsı birşey, çok dalgalı,kıyıdan sadece liman içi denenebilir, levrek hevesini 1 hafta kadar erteliyeceğiz anlaşılan deniz sakinleşene kadar, şuanda fırtına dursa 4 5 gün kendine anca gelir o deniz,, kiloluk kefalleri nerde gördün liman içindemi? merada suyun durumu nasıldı dalgalımı ve bulanıkmı idi? bu gün akşam üstü kedileri yemleme bahanesi ile mekana gittim,mekn dışı çok kötü,ayakda durulmaz dalga yıkar adamı, liman içinde denedim tadı yok idi,dışarısı çok kötü,balık önünü göremez o derece su kirli idi, bende telespin kamışı alıp biraz texsas rig takıldım,son atışlarda birşey hırt etti aha balık vurdu dedim.. çektim baktım sahtenin kuyruğu yine yok yine lüfer gelmiş mekana..peşinden popper çektim gagalı attım yok kaybettim balığıidk olan benim sahteye oldu bu 2ci kuyruk kesişi bu arada spro silikon isteyen varsa bende var 2 paket +3 tane var verebilirim Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
KADİR BEY SELAMLAR KEFAL İÇİN NASIL SAHTELER KULLANIYORSUNUZ.GECE VE SABAH AVLARINDA KULLANDIKLARTNIZI YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
Kefal için sahte yem kullanmıyorum ben levrek avı yapıyorum kefal için atçek yöntemi şu şekilde olabilir,vakti zamanında tv de görmüştüm fransız kanalında,youtubede de bir kaç video var, meps in üçlü kancası çıkartılıyor,oraya lüfer sistemindeki gibi hırsız iğneli takım yapıp bağlıyorsun, ilk iğne küçük saplı olsun 2ci iğne boyu uzun olabilir ama kalın ve ağzı geniş olmasın, buna boru kurdunu komple geçiriyorsun,geçirdiğim kurdun kafa kısmınıda ilk iğneye takıyorsun, bu şekilde atçek yapıp kefal ve levrek avı yaptıklarını gördüm youtube de.tvde çok iri kefaller çektiklerini görmüştüm atıp çekerken oldukca yavaş sarım yapıyorsun..