Sogudum Artik.Neden Mi?

Konu, 'Genel Konular' kısmında hauki tarafından paylaşıldı.

1. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Arkadaslar ne oldu bu siteye:confused: Eski uyeler bilirler daha öncelerde bir rapor acildigi an gerekli bilgiler verilir av teknikleri anlatilir herkes birikimini paylasir
    ve bircok kisde bu bilgilerden yararlanirdi.Ama son zamanlarda sitede ne eski ustalarin konularini görmekteyim nede sitede denk gelmekteyim onlar bu konu hakkinda sogumaya basladilar galiba..acilan konulara bakiyorum da arkadas 3 tane bes tane ufak balik tutmus ve resimlerini göstermek icin rapor yaziyor.tamam guzel birsey yaz ama birazda bilgilendir..örnk:11.11.2010 raporu diye bir baslik;tikliyoruz ve isinde söyle yaziyor bugunku bereketli avimiz;yanliz avda 10 tane parmak kadar istarvit.:( bu avi nasil yaptin ne yem kullandin,avi yaparken gözlemlerin neydi:confused: hicbir bilgi yok.bir cok kiside zaten siteye girer girmez her rapora cok guzel baliklar,sahane bir av olmus gibi yorumlar gelmekte tabi bu yorumlar dogrudur ama kimse konuyu iyi okumamakta ve resimleri gözlemlememekte yani bir avda kusur varsa veya baliktaki farklilar gibi ayrintilari görmemekte veya buna iliskin soru sormamakta bu böyle olunca sadece tesekkur mesajlari gönderilmekte ve buda insanlarin hosuna gitmekle beraber tek baliga konu acilmasini saglamakta..son 3-4 aydir 5 konuyu gecmemistir heralde yorum yazdigim..cunku yprum yapacak bir rapor yok ortada...konularda bir bilgi paylasimi kalmadi,artik kimse yeni av teknikleri veya gözlemlerini paylasmamakta tum arkadaslar bu turseylere dikkat ederse eger forum kalitesi ve bilgisi artacaktir ve bir cok insan bilgi edinebilecektir...Umarim anlatmak istediklerimi dile getirebilmisimdir...
    saygilarimla

2. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Bende son dönemde sitemize katılan bir üye olarak bu konuda memnuniyetsizliğimi dile getirmek istiyorum. Ayrıca öz eleştiride yaparak benim de bu tarzda yayınlamış olduğum raporlar sözkonusu olabilir. Ama ben bunu biraz tecrübesizliğe bağlıyorum ve gün geçtikçe raporlarımda avla ilgili bilgileri detaylandırmaya çalışıyorum. Ancak dediğim gibi son zamanlarda bu tarzda raporlar artıyor. Dikatimi çeken de bu raporları yayınlayanlar genelde yeni arkadaşlar. Bunda da sanırım bu sitenin eskilerinin biraz olsun etkisi sözkonusu. Onlardan bu tarzda raporlar gelmemesi bizleride etkiliyor. Umarım bundan sonra daha ayrıntılı ve güzel raporlar yayınlanır.

Saygılarımla.

3. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Arkadaşlarım bu siteyi sadece balıkçılık alanı içinde tutarsak bu şekle geliyor.Ben şurada 3 tane istavrit fişmekan 6 tane izmarit tuttumda kalır.
    Biraz sosyallik katmak gerekir kanımca.

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Avda kusur varsa yani yasal değilse, bunu yazınca, maalesef bazı arkadaşlarımızdan tepki alınıyor.
    Ben usta sayılmam ama bu sitede epey eskiyim.
    Ben de artık, raporda hata varsa, bunu açıkça belirtmeyip, kalın harflerle, tebrikler, güzel av yazıyorum.:p :D :eek:

Son düzenleme: 13 Kasım 2008
  5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bende sirküler de yasak olmayan avları tebrik ederim :)
    bu iki tane istavrit olur 5 tane izmarit olur:)
    bilmediğim bir av hakında tabikide sorular sorarım tabiki yapabileceğim avlar hakkında olur bu sorular:)
    sirküler harici ise bende tepkimi direkt veririm:)

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    En doğrusu seninki ustam, anlayana tabii ki, :(

7. root

root Bahadir TECER

En İyi Avı:
    Dedemin bogazda yakaladigi luferler(!).. cok kucuktum ben cook.
    Yeni bir uye olarak ilk zamanlar her konuyu okuyordum.. Engin bir bilgi ve deneyim havuzu olarak gormekteydim burayi... Halen ayni dusunceyim sahibim ama bunun tek nedeni belirttiginiz ustalarin detayli bir sekilde acikladiklari av teknikleri , takim kullanimlari vs. icindir. Halen acip tekrar tekrar okurum.. Lakin yeni kategorisine sokabilecegim herhangi bir bilgi gorememekteyim.. Bir ansiklopedi kivaminda yani ...

Bunun yaninda yeni gelen av raporlarinda sizinlerinde belirtmis oldugu gibi tabakta cekilmis 3-5 tane istavritin resmini gormek beni huzursuz etmekte... Biz yiyoruz siz bakin gibi... Ne bir avlak yeri hakkinda bilgi , hangi takim kullanilmis , saat kactan kaca kadar surmus bu av... bunlarin hic biri yok...

Sunuda belirtmeden edemiyecegim.. Henuz bir av raporum yok.. Ama oldugu zaman kullanilan takimdan,saatine ,tarihine hatta ve hatta google maps den yer tespitine kadar her seyini sunmak ve paylasmak bana zevk vericektir. Rapor yazan arkadaslar bu konulara dediginiz gibi dikkat ederlerse herkes icin cok faydali olacagi kanaatindeyim...

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Değerli Kardeşim
    Sırf Sen değil bir çok arkadaşımız soğudu artık...
    Eskiden Gece gündüz online olur yeni gelişmeleri raporları merak ederdik.
    İki gece boyunca Hiç uyumadan yaptığımız avları rapor eder , yeni heveslenen kardeşlerimize örnek teşkil ederdik.

taaki...
    .............

bundan sonrası artık Senin görüşüne bağlı....

Selamlar.

Son düzenleme: 14 Kasım 2008
  9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler çok güzel av.

10. Gercekbalikcilar

Gercekbalikcilar Eyup Ünal

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Benim siteden hic bir sikayetim yok hic bir sey dört dörtlük olmaz .
    Bazi arkadaslar az yazmayi tercihi edmise o onun bildigi bir sey .
    Detaylari anlatan arkadaslar balikciligi daha icten ruhuyla yasiyor bence .
    Zaten balikcilik bugun balik tutucam diye bir sey degil ,beni sorarsaniz
    insan gölde yada denizde otorup basini dinliyor dogayi izliyor balik tutulursa
    daha baska bir zevk veriyor onemli olan bir seylerle ugurasmak .
    Önemli olan herseyimizi paylasalim cünki o zaman hatalarimizi biliriz yada baskalrinin hatalarini düzeltiriz .

Herkese
    selam

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Taaaakiiiiiii...Çirkinliklere göz yumana ve belli değerlere boş verene "tebrikler çok güzel av" diyerek alkışlayıp; değerlere sahip çıkıp, karşı koyana "tü kaka" diyene kadar...

12. Arkadaşlar konuyu açıldığından beri merakla takip ediyorum..

Balıkavı yönetiminde olan ve tek amacımız siz arkadaşlarımıza güzel bir paylaşım ortamı sağlamak olan bizler hertürlü eleştri,öneri yada benzeri konulara açık olduğumuzu müteakip kereler yazdık..Bu nedenle bu konuya sizlerin yazacağı satırlar bizler için önemlidir..Öneri yada eleştirilerinizi yazarak bizlere yardımcı olduğunuzu biliyoruz..Sonuçta bizlerinde zaman zaman hata , gözümüzden kaçan yada farketmediğimiz hususlar olabileceği aklımızdadır..

Bununla beraber amatör balıkçılar olarak sitemizde farklı avları,avlanmayı seven,deneyimli yada yeni başlayan arkadaşlarımızın olduğu bir gerçektir..Bu nedenle yayınlanan raporların sürekli nitelikli avlarla donatılmış olmasını beklemek çok gerçekçi değil diye düşünüyorum..Yeni başlayan arkadaşımız takımlarını alır almaz boğazda çapariye çıkıp 8-10 istavrit yakalayarak ve haklı gerekçeyle burada yayınlayabilir..Çünkü bu arkadaşımız yeni başlamıştır ve 8-10 istavrit sevinç ve başarabilmenin mükafatıdır..Birbaşka arkadaşımız 20 yıllık balıkçıdır ve istavrite olta salladığı zamanlar geride kalmış levrek,lüfer kovalıyor olması son derece normaldir..Önemli olan burada avın niteliğine değil kişinin azmi ve başarısının karşılığını alması,bunun alkışlanmasıdır..
    Şahsen ben yeni başlayan bir arkadaşımızın 8-10 istavritlik raporunu okumayı tercih ediyorum..Diğer türlü içinde paylaşımı olmayan,bilgi içermeyen yada bir heyacan taşımayan kova kova ,kasa kasa balık raporlarına baktığımda Balık halindeki tezgahlar aklıma geliyor..Önemli olan rüzgarın güneyden xxxx knot,dalga yüksekliği xxxxmetre diye bilgilerin olması değil..kullanılan olta,misina,takım, yem yaşanan heyacanın,misinanın ucunda olacak kıpırtının yansıtılması.....
    Çünkü bizler amatörüz..Oltalarımızı atıp,termostan çayımızı doldurup içmekten,ava gittiğimiz arkadaşlarımızla yapılan sohbetten,malzemlerden...ne bileyim bunları yaparken avlanmayı severiz..Yoksa konu sadece balık resmi olsa çok daha kolay olurdu..Çoğu zaman arkadaşlarımın tekneleriyle ava çıkıyorum 40-50 kasa lüfer,palamut tutuluyor çeker resimleri Meteorolojiden hava durumunu copy/paste yapar yayınlarım..Ama sizce bir anlamı olurmu ?? eminim olmaz...Neden??
    Çünkü bizler balığı kasalarda değil,yoğurt kovalarında,tel livarlarda seviyoruz..

..Kusura bakmayın laf lafı açtı bende biraz sesli düşündüm.Kendi kendimi analiz etmiş oldum..:)

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Ne güzel anlatmışsın Abla......
    Maalesef eski değerler kalmadı, zamanla köreldi, artık 50 li 100 lü çapariler ile yapılan avları, kasalara ip gibi dizilmiş balık resimlerini alkışlamak marifet sayılır oldu, bilgi paylaşımının, amatörlüğün hasıl olduğu av raporlarını, bilgi raporlarını kovar olduk. Nerede çok balık, nerede bol balık, o rapor göz önüne alınır oldu, amatörlükten ziyade profesyonellik ön plana gelir oldu. Nerede şu forumun önceki halleri, nerede önceki bilgi paylaşımının hasıl olduğu günleri, bak sen bundan sonra ki uyacağımız tebliğler prof tebliğler olmasın:)

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Forum ana sayfasında açık 38 adet ana ve alt başlık var. Bunun sadece iki adedi doğrudan av raporu geri kalan 36'sı bilgi alışverişi ve sohbet amaçlı.
    Bu tür platformların tamamında oran aşağı yukarı böyledir.

Av raporu miktar ve niteliği, bu günün şartlarında ancak bu kadar olabiliyor. Çünkü burası Türkiye;
    Her şehrin içinde ve çevresinde amatör balıkçı balık avlasın diye yapılmış özel göletler ve havuzlarda semirtilip içine salınmış balıklar yok.
    Nüfus 70 milyon. Balık kaynakları kıt, koruma önlemleri sınırlı.
    Dinlence amaçlı balıkçılık henüz gelişim aşamasında. Çoğumuz balığı yeme amaçlı avlıyoruz.
    Çoğumuz sabahtan akşama kadar, haftanın 5 yada 6 günü geçim derdinde bir işte çalışıyoruz.
    Hafta sonları ailelerimizin sosyal ihtiyaçları için başka zorunlu faaliyetlere katılmak zorundayız.
    Balığa ayırabildiğimiz günlerde çoğunlukla uygun deniz ve hava şartlarına denk gelemiyoruz.

Bu şartlarda bir çoğumuz ya sanal balıkçı olup, muhabbetine, soru sormadan, uzun mesajları okumadan foruma takılıyoruz,
    Ya da BALIĞA GİTME FIRSATI BULACAĞIMIZ O ÖZEL GÜNDE, HİÇ BİR ŞEYİ TESADÜFE BAĞLAMAMAK İÇİN yöre ve kullanılacak teknikler hakkında bilgi topluyoruz.
    Bu arada balığa gidebilip te bunu bizlerle paylaşan arkadaşların raporlarını okuyor, kendimizce ders alıyoruz.

En azından foruma kişisel bakış açım budur. Bu haliyle de oldukça tatmin edici bir forumumuz var.

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İşte buna analiz derim ben;) Altına imzamı koyuyorum...
    ...

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet konuya bütün işlerimi bitirmiş ve tamamen rahatlamış balığa gitmek üzereyken cevap yazayım. 2 gündür konu hakkında yapılan yorumları okuyorum
    Forum dünyası, evet forum dünyası enteresan bir dünyadır. yazdıklarımız mimikler, işaretler, el kol hareketleri olmayışı nedeniyle karşıdaki kişi veya kişiler tarafından yanlış algılanabilir, doğru olan yanlış yanlış olanlar ise doğru gelebilir.
    Nedeni ise Sanal ortam. Ancak sanallıktan çıkmaya başladığımız anda şöyle düşünülebilir.

-Bir üyenin burada olma amacı nedir? Paylaşım yapmak, paylaşımda bulunmak, bilmediği konularda yardım istemek, öğretmek ve öğrenmek amaçlıdır gayesi.

-Diğer üye profili sadece okumak kültürünü genişletmek. ve değerlendirmek.

-Bir başka profil katılım yapmak, konuyla ilgili bilgi ve becerilerini aktarmak.

-Bir başka kişilik ne olursa olsun ben yazayımda yazmış olayım mantığıyla hareket edenler

Evet genel anlamda forumların işleyişi bu çerçevede oluşmaktadır.

Konu üzerinde yorum yapan bütün mesajları tek tek okumuş bir kişi olarak
    yaranmı var gocunuyorsun diyecek arkadaşlarda olacaktır. Kısaca Evet yara mevcut ve gocunuyorum. şimdi ;

7-8 istavrit tutan arkadaş burada paylaşımda bulunmak zorunda adamın yapabildiği bu kadar. Bu adama kardeşim sen neden bu raporu yayınladın utanmıyormusun diyecek halimiz varmı? yok. Zaten burada onun paylaşımına tahammül edemiyorsak. zaten o üyenin burada bulunmasının ne amacı var?

Bu kişi bir kamış veya el oltası ile elinde bir çapari ile bu balığı tutmuştur. çaparinin köstek sayısını kamışta kaç adet olabileceğini bilmiyorum ama herhalde bir 10-15 iğne vardır diye düşünüyorum. ki aramızda zannederım herkes istavrit tutmuştur. 10-15 iğne kullanan bir üye ile 50-100 iğne kullanan üye arasında ne fark vardır. Amaç üye değilmidir? birey olmak önemli değilmidir?
    Profesyonellik nedir? olaya nerden baktığınıza bağlı.
    Yapılan avlarda amatörde misina kullanıyor profesyonelde, oda iğne kullanıyor diğeride kurşunsa kurşun bedense beden oltaysa olta.

Herkesin ortak amacı balık tutmak değilmidir? Birisi bu işi meslek olarak edinen kimse. diğeri bu işi zevk için yapan kişi.

Ben bu konularda kendimi hedef tahtası gibi görüyorum. nedeni ise sizlerden belki biraz daha av konusunda avantajlarım olması diyelim. Denize yakın olma, deniz aracının varlığı, deniz ve balıkçılık olayının 4 dededen gelmesi, elin balık tutmaya yatkınlığı, vs vs gibi nedenler. Fakat bizlerinde Balıktan hariç yaptığımız faaliyetlerımız ve en önemliside bir mesleğimiz var.

Bizde bu işi hobi olarak yapıyoruz. Çirkinlikler ve değerlerimiz. tamamen izafidir. nerden baktığınıza bağlı. x üye'ye çirkin gelen y üyeye gayet güzel deme imkanıda tanır. ne diyeceğiz. Konunun başlığına bu çirkindir. değerlerimizden yoksundur. Av değeri yoktur. diyerek silip atmamızmı gereklidir.

Karayel yazmış ana sayfada 2 adet av raporu 36 adedi ise genel amaçlıdır
    Burası Balıkçılık üzerine paylaşım sitesi değilmi? buraya av raporunu asmamakmı gerekli? 36 adedi zaten genele hitap ediyor. 2 taneside av raporu olsun.
    Bundan neden bu kadar sıkıntı duyuluyor.

Profesyonellik ön plana gelmiyor.gelmeyecekte o zaman zaten profesyonel adamın buraya ihtiyacı yokki. olmayacakta. Takım bağlamasını iyi bilen. balık tutmasını, zamanlarını, seyirlerini takip eden insanlara profesyonel denmiyor.
    İyi balıkçı olmak demek her zaman bu adam porf tur demekte değildir.

ben balıkçı değilim. Bir meslek sahibiyim. İyi balık tutmamız demek. aaa siz profesyonelsiniz burayı profesyonelce avlarla doldurdunuz hiç güzel değil. asmayın, yapmayın demek zaten en kolayı. Bizde raporlarımızı yoğurt kaplarında asmaktan zevk alıyoruz.

Zamanında konu açıklaması yapmadan bir rapor asmıştık foruma oda zamansızlıktan, yetişememekten ötürüdür. ne denildi. biraz detay verirmisiniz. başladık herşeyini en ince beden misinasına kadar anlatmaya.

İnsanlara faydalı olamıyormuyuz acaba. Konuda yorum yapan değerli arkadaşlarım. Lütfen ilk önce bir üyenin açmış olduğu konulara bir bakalım. şahıs ne yapmış. neler sunmuş. bir değerlendirelim. x kişiyi kaybetmekle elimize birşey geçeceğini düşünmüyorum.
    Bizde zarganalarımızı dolapta kesip saklıyoruz, bizde çaylarımızı termosta yanımıza alıyoruz, bizde oltamız denizde muhabbet ediyoruz. bizde ortak yemek yiyoruz.

Kimse tebliğleri delmek amacıyla hareket etmiyor. öyle olsaydı. Toplardık yanımıza 6 kişi çekerdik resmi. derdik biz bu balıkları 6 kişi tuttuk. oldu bitti bumudur yani? o zaman kim yorum yapacak siz tebliği aşmışsınız dıye kımse.
    konuda çok kolay bir şekilde kapanır gider herkeste ne güzel rapor derdı.

Bunu yapmıyoruz. Balık avcılığı ile ilgili bildiklerimizi anlatıyoruz. bizde bunları annelerimizin karnında öğrenmedik bizlerinde ustaları onlarında ustaları oldu. ben bileceğim sana öğreteceğim. birken 2 olduk 2 kişide 2 şer kişiden herkes bilgiye sahip olacak. Olay böylece aktarılacak. balık tutma olayı evrenseldir. Ta giritliler zamanından günümüze kadar gelmiştir, Biz vicdanımıza çok iyi hesap verebiliyoruz. vereceğizde.

Ne yapalım rapor koymayalımmı? yazmayalımmı? yazılan raporlara dışardan bakarken hep şüphecimi yaklaşalım? yada hemen kafadan eleyelimmi?

Bakın bu yazı takribi olarak yarım saatten fazla sürmüştür tamamlanması. yani balık tutkumuzdan o kadar süre zaman çaldım demekki balık tutmak kadar buradaki arkadaşlarımıda çok ama çok seviyorum kendi adıma,

-Avını hafif gören avlanır, Av ancak adil olarak avlandığı zaman değerlidir.

Sevgi ve hoşsohbet ile kalınız

Sevgiler.

17. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu şikayet benden gelen bir şikayettir Aliço. Söz konusu Sürdürülebilir Sportif ve Amatör Balık Avcılığı ise; belli kuralları, yasaları, malzemeleri, teknikleri v.s v.s özellikleri vardır. Bu özellikler resmi bir kurum tarafından yayınlanmış ve onaylanmış ise, bunun izafi olduğu gerçek dışıdır. İzafiyet, kişiye göre değişen bakış açısıdır, fakat bu konuda "kişiye göre bakış" diye bir şeyi savunmak, Amatör Avcılık kurallarına ve devletin koyduğu yasalara aykırı davranmak olur. Aykırı davranışın adını ben "çirkinlik", konulan kuralları ise " değerlerimiz" olarak yorumladım. Ve evet, böyle bir av raporu var ise, amacının ne olduğu belli bir platformda, karşı çıkılmalı, düzeltme yoluna, öğretme yoluna gitmeli ve olmuyorsa silip atmalıdır. Çünkü burada bir kişinin kalbini kırmamak adına, binlerce yasa dışı av yapan insan yaratabiliriz. Bizim iyi örneklere ihtiyacımız olduğunu söylemek, sanırım gereksiz olur...

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sevil Hn.

Biz iyi örnekleriz, izafi kavramlar olayını sadece olaya bakış açınızdan yazdım. çirkinlikler ve değerler açısından Bir kanun adamı ve uyguamacısı olarak herhangi bir yorum yapmadım. Kanunlar uygulanır. kanunun Lafzı ve ruhuna bakmak lazım....

19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah

Buna şahıslar karar veremez :confused: İsteyenin ruh durumuna göre kanun uygulanır mı? Yapmayın ne olur! Gidilecek noktayı düşünün lütfen ve yaklaşık yirmi bin üyesi olan bir ortamda, yanlış örnek olmayın! Kanunlar, yazıldığı gibi uygulanmak zorundadır, uygulanmadığı takdirde cezai yaptırımları vardır.

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sen canını sıkma kardeşim.Benimde endişem üst,üste rapor yada teorik birşeyler yazarsam millet bıkarmı endişesi.
    Dur ben bu gece son avlarımı taktiklerimi resimlerini yollayayaım
    Sevgiler