merhabalar arkadaşlar, bendeki 15 hp 4 zamanlı parsun marka motor soğukken ne kadar gazı açarsam açayım yarım yoldan fazla almıyor devir kesici devreye giriyor... 10 dk sonra motor ısınınca ise devir kesici 3/4 yoldan sonra devreye giriyor.. sizlerden öğrenmek istediğim bu durum normalmidir...bir de devir kesiciyi komple iptal etmek mümkünmüdür.. makina henüz 20 saat bakımına girmedi cevaplarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler denizcekalın
Tüm patlamalı motorlarda enfazla aşınma ilk çalışmada motor soğukken olur. her motor çalıştırıldıktan sonra çalışma sıcaklığına gelmesini beklemek motorun ömrünü uzatır. motor soğukken ne kadar yüklenirsen motorun ömründen yersin. motor imalatçısı bunları düşünerek devir kesiciyi koymuş. hiçbir motor %100 le kullanılmaz.dikkat edersen takometrelerde bir seviyeden sonra gösterge kırmızıdır. bu tehlikeli devir demektir. muhakkak bu devir kesiciyi iptal etmek mümkün olabilir ama bunu iptal edersin çok geçmez ya motoru kucağa alırsın yada pistonu havada uçarken görürsün...
aslında haklısınız devir kesiciyi komple iptal etmek benimde içime tam anlamı ile sinmemişti.ancak anlayamadığım motorun soğukken istense bile yarım yoldan fazla yapmaması....üretici motoru koruma adına böyle bi eklenti yapmış olabilirmi dicem ama bu da mantıklı gelmiyor...acil bir durumda motor ısınana kadar yarım yoldan fazla gidememekte epeyce sorun yaratabilir.. birde gene bu sitede bi forumda okuduğuma göre sanırım ilk bakımda motorun devri biraz daha yükseltiliyomuş..onu da araştırıcam. son olarak motor şu ana kadar ağırlığı dışında beni pek üzmedi ağırlık ta zaten 4 zamanlı motorlarda alışılmış bi sorun... evvelden de yazmıştım motor yamahanın birebir kopyası ben kapakları açıp baktım metaldeki çapaklara kadar klonlanmış....fiyatı ise 3te biri civarında...ben motoru anladığım kadarı ile test ediyorum bu konuda merakı olan arkadaşlar istedikleri zaman danışabilirler... cevaplar için tekrar teşekkürler..
gazı en çok açtığınızda bile normal bir ses tonu ile konuşabiliyorsunuz..hız olarak son test verilerine göre mevcut 15 bg 4 zamanlılar içinde en hızlı makina.yalnız hemen söyliyim 2 zamanlı 15 bg lerin tadı bambaşkaydı youtube da görüntüleri vardı aslında..bu arada 2 zamanlı modellri de varmış ben aldıktan sonra farkettim..
4 zamanlı motorlar her halükarda 2 zamanlılardan daha üskün makinalardır. senin kullandığın makina rodajda ve anladığım kadarıyla sen makinayı çok zorluyorsun.