Soğukta Sazan Avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında rastgele43 tarafından paylaşıldı.

1. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Bu havalarda sazan avı nasıl olur 10 11 12 13 14 derece 5 6 7 8 derece bu havalarda balık avı iyi olurmu.. bazı büyüklerimiz en güzel sazancılık yaz ayından sonbahar soğuğunda iyi olur diyor kimiside temmuz ağustos eylülün sonu dedikmi av biter diyor kararsız kaldım bu havalarda sazan avcılığı nasıl olur..

2. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    valla genelde sazan bahar aylarında iyi av yapar ama maalesef bizim buralarda sağolsun germeciler(ağcı) atatürk barajı göletinde balık felan bırakmadılar.

3. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Abi sizin için üzüldüm atatürk barajına daha önce gitmiştim hilvan tarafında eniştem görev yapıyordu jandarmayı arayın haber verin birşeyler yapabilirler belki :)

Benim asıl sorum kütahyada balık tutabilirmiyiz bu aylarda :)

4. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Akif merhaba

Sazan balığı avcılığında tecrübe edilmiş araştırmaların yapıldığı makaleler var.Google bulabilirsin .Hangi derecelerde balığın yeme alışkanlıklarının değiştiği yazılmış.Malum kış ayıyla beraber sazan balığı hareketsizlik ve az yemlenme yapacağı için daha sıcak derin sulara yöneliyor.Bu demek oluyorki daha önce verim aldığın bir avlaktan daha az verim alman normal.

1-Sabah ve öğleden sonra av veriminin daha iyi olacağı belirtilmiş.
    2-Yemleme konusunda yaz aylarına göre daha az yemleme yapılması gerektiği vurgulanmış.
    3.Rüzgarın yönü yaz aylarında karşıdan esecek şekilde daha verimli olacağı yazılmış,aynı şekilde kış aylarında enseden esen diye tabir edilen rüzgar ile avlanmanın verime büyük katkısı olduğu saptanmış,

Diyecek olursan senin şahsi deneyimin varmı diye ,kış ayı için yok nedeni biliyorsun eskişehirde sibirya gibi bu soğukda zatüre olacağıma baharı beklemek daha mantıklı gelir hep.Yazdıklarım netten aldığım araştırmaların sonucu saygılar.:thumb:

5. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Abi kütahya eskişehir havalar hafta içi biraz daha düzelicek bizde son vuruşlarımızı alalım diye gidicez o zaman 2 kilo mısır cırtlak renkli boilililer işimize yarar inşallah :)

6. celebili

celebili hakan aslan

Favori Kamış:
    4.5 metre dam kamış shimano makina
    En İyi Avı:
    düz sazan 5 kg
    bence şu hava balık yapar, ama benim tecrübem bu havalarda öğlenden sonra, özellikle de akşam üstü vuruş şansın var. biraz sabır ve şansla trofe bile gelebilir. mesela iki hafta önce hiç ummadığım bir barajdan, ki bu baraj kütahya ya en yakın olan baraj:) , 6.5 kg lık sazanın fotografını gördüm.

7. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Önemli olan niyet.. Balık bahanedir, balık olmasada olur... Yeterki gönül güzelliği olsun....Buzda bile balık çıkar yeterki niyetlenin....

8. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    kütahya soğuk memleket. şuan havalar güzel gidiyor balığa çıkılabilir. balık çıkarmı çıkmazmı allah bilir mehteran abinin dediği gibi maksat olta keyfi ise. sıkıntı olmayaçaktır. celebili barajın adını demiş kadar olmuşsun :) bu aralar ordan 11 kg balık tutulduğunu duydum. resimlerini gören arkadaşlar var. demekki kimse gitmediği için orda bi balık popilasyonu olmuş gibi. keşke her avlağımız oyle balık versede afyona uşağa gitmesek

9. byeddy

byeddy çetin

ben askerligimin acemi birligini kütahya hava üssünde yaptım kütahya heralda en soguk şehirlerimizden biri buda balık avını etkiliyor neyse benim tecrübelerime gelirsek yaz aylarında tuttugumun 10\1 anca alırsın oyüzden ben kendimi yaza saklarım genelde araştırma yaparak tabii trofe meselesi biraz şans birazda tecrübe
    her mevsim tutabilirsin bol şans dilerim sana arkadaşım

10. celebili

celebili hakan aslan

Favori Kamış:
    4.5 metre dam kamış shimano makina
    En İyi Avı:
    düz sazan 5 kg
    evet sindon arkadaşım, bahsettiğin balığı ben de bugün duydum. yazın da 2 -3 kez iyi sayılabilecek balık alan arkadaşlarla görüştüm. ama kendi adıma bu yaz sanırım 4, 5 kez gittim. yakalayamadım ama atlayan zıplayan gördüm. ne diyelim inşallah bizlere de nasip olur. trofe denebilecek balıklar alınmasına rağmen sanırım hala balık popülasyonu çok zayıf.

11. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Soğukdada balık yapıyormuş bu baraj onu öğrenmiş olduk :)

12. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    tebrikler ufuk güzel balık almışsınız. nice güzel avlar dileğiyle

13. MehmetK

MehmetK Mehmet

:) tebrikler. bayaa soğukmuş hava belli kazağı montu yakmışsınız ısınmak için :)

14. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Ahah aynen kazağı yaktık ,18 ekim gününe ait foto havalar sabah güneş çıkıncaya kadar soğuk bulunduğumuz yerde güneş alnımıza vurduğu için doyunmusum ben + 2 şişe kırmızı şarabında etkisi yok değil.